Bursa için yeniden kırmızı alarm!

Bursa için yeniden kırmızı alarm!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, tam kapanmanın son gününde Bursa’daki vaka sayılarının umut verici olduğunu ancak kademeli normalleşmenin ilk gününden gelen görüntülerin de endişe yarattığını bugünkü köşesine taşıdı…

Yılmaz, yazısında dikkat çekici şu bilgileri verdi:

Bayramda… Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’le yaptığımız sohbeti, bu sütunlarda cumartesi günü “En güzel haber bu: Vaka sayısı 400 sınırında, Bursa daha rahat atlattı!” başlığıyla aktardık.

Aile büyüklerine bayram ziyareti için yetiştiği kent Bursa’ya gelen Eldemir salgın değerlendirmesi yaparken şunu söylemişti:

“Bursa’da vaka sayıları şu an 400 sınırında. Rakamlar daha da aşağı ineceğini gösteriyor. Genel olarak baktığımızda hastanelere yatan hasta sayımızda önemli oranda azalma var.”

Şunun altını çizmişti:

“Hastanelerin doluluk oranları iyi durumda. Diğer işlemler ve tedaviler aksamıyor. Bu nokta çok önemli. Bursa bu badireyi daha rahat atlattı. Fakat daha da iyi olmamız gerekiyor.”

O gün…

En yetkili ağızdan “400 sınırında” ifadesiyle duyurduğumuz Bursa’daki günlük vaka sayısı, tam kapanma sürecini 400’ün altına inerek tamamladı.

Ne var ki…

Pazar akşamı itibariyle ortaya çıkan tablo, kısıtlamanın kalkmasıyla sabah kaygıya yol açtı.

Çünkü…

Tam kapanma sürecinde 17 gün evde kalanlar yasağın kalktığı gün kendilerini dışarı attılar. Önce trafik kalabalıklaştı, kaldırımlar ve çarşılar doldu taştı.

Elbette…

Kademeli normalleşmeyle gündüz saatleri evlerinden çıkabilenler yarım kalan işlerini tamamlamak, alışverişlerini yapmak, ödemelerini tamamlamak için her yeri doldurdular.

Fakat…

Fotoğraflara bakarken kendi kendimize “Eyvah” deyip şunu düşündük:

“Yoksa 17 günlük kapanmayla elde edilen ‘virüsün bulaşmasının önünü kesme’ başarısı bir günde çöpe mi gidecek?”

Dün konuştuğumuzda, “Pazar gününü 400’ün altında vakayla kapadık” diyen dostlar, pazartesinin de pazardan farklı olmadığını söylediler.

Ancak…

Yollardan, kaldırımlardan, çarşılardan, alışveriş merkezlerinden yansıyan fotoğraflara bakıp kaygı dile getirdiler:

“Bu görüntülerin etkisi perşembe-cuma ortaya çıkar. Umarız vakalar yükselmez.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?