Zulme Sessiz Kalmadılar! Bursa’dan Yükselen Ses!

Zulme Sessiz Kalmadılar! Bursa’dan Yükselen Ses!

Bugün Bursa Şehreküstü Meydanı’nda 10 siyasi parti (CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Yeniden Refah Partisi, Türkiye Değişim Partisi, Memleket Partisi) il başkanlıklarıyla beraber Kudüs ve Doğu Türkistan’da yaşanan insanlık suçlarını protesto etti.

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca, Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan, Demokratik Sol Parti Bursa İl Başkanı Cahit Akıncı, Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız, DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, Yeniden Refah Partisi Bursa İl Başkanı Naim Öztürk, Türkiye Değişim Partisi Bursa İl Başkanı Bülent Çelik ve Memleket Partisi Güner Alkan Filistin’de yapılan zulme tepki gösterildi. 

Gerçekleştirilen açıklamaya katılan vatandaşlar tarafından ‘Kahrolsun İsrail, Filistin’e özgürlük‘ sloganları atıldı.

Yapılan açıklamalardan öne çıkan başlıklar şöyle:

“ÜLKEYİ YÖNETENLERİN SORUMLULUKLARI ÇOK DAHA FAZLA” 

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, “Bundan sonra sesimiz çok daha gür çıkacak. Bizler emperyalizme karşı savaşarak bağımsızlığı kazanmış ulusun evlatlarıyız. Nerede mazlum ahı işitirsek onların yanında durmak insanlık görevidir. Bugün maalesef müslümanların yaşadığı coğrafyada bir zulüm yaşanıyor. Her zaman onların yanında olduk. Ülkeyi yönetenlerin sorumlulukları çok daha fazla. Bunlar yakın bir süre önce Suriye sınırını İsrail’e teslim edeceklerdi. Biz bunu engelledik. Şu an bu zulmü kınamak ülkeyi yönetenlerin görevleri değildir. Onların daha büyük görevleri var” dedi.

“ZULME UĞRAYANA KİMLİK SORULMAZ” 

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Bugün Gazze’de oluk oluk akan müslüman kanının sıçradığı yer İslam dünyasıdır. O kan müslümanların vicdanına, ahlakına sıçramıştır. İslam dünyasının tam merkezinde Gazze çocuklarının parçaları emirlikleri’nin saraylarına Ankara’da külliyeye evvelen alimlerin rahleleri ne evvelen ve Şahin cübbeleri ne ve ev veren tüm müslümanların secdelerine savrulmaktadır. Sayın Dış İşleri Bakanı ümmet bizden liderlik bekliyor diyor. İnanalım mı? Gerekenleri yapsaydınız belki inanırdık size. İsrail’in NATO’ya kabulüne onay vermeseydiniz belki inanırdık. Herkesin samimi olması lazım. Çekmek yerine üstün madalya verseydiniz inanırdık size. Mısır’daki Esma’dan daha mı az değerliydi Halep’teki Türkler? Duyarlı olmak zorundayız. Zulme uğrayana kimlik sorulmaz. Kahrolsun emperyalizm” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN SİYASİ PARTİLER ZULME KARŞI ORTAK BİR TAVIR ALMALIDIR” 

Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca, “Biz farklı partilere sahip olabiliriz ama hepimizin isteği aynı. Yaşanabilir bir Türkiye istiyoruz. Zulme kim seyirci kalabilir? Bizim sahip olduğumuz inanç buna müsade etmez. Biz asla o zalimler gibi olmayacağız. Bütün dünyada zulme karşı çıkacağız. Göz göre bir işgal var. Bütün siyasi partiler Kudüs’e karşı ortak bir tavır almalıdır. İslam ülkeleri bu konuyla ilgili bir şeyler yapmalıdır. Neyi bekliyoruz?

Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan, “Davasını savunan bütün kardeşlerimizin yanındayız. Bugünden sonra yaşayacağımız tüm bayramlar hepimiz için mutluluk olsun” ifadelerine yer verdi.

“TÜRKİYE İSRAİL İLE OLAN TİCARİ İLİŞKİLERİNİ ASKIYA ALMALIDIR” 

Demokratik Sol Parti Bursa İl Başkanı Cahit Akıncı, “İsrail kardeşlerimizi katletmeye devam ediyor. İnsan hakları konusunda Türkiye’ye çemriken AB ülkeleri şu an neredesiniz? Sadece kınamayla geçiştiriliyor bu durum. Türkiye İsrail ile olan ticari ilişkilerini askıya almalıdır. Bu duruma daha fazla duyarsız kalmayız. Ne mutlu Türküm diyene”

Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız, “Bu zulüm karşısında susmayacağız. Doğu Türkistan’da mazlumların feryadı arşa ulaştı. Neden kimse bir şey demiyor? Şu an kardeşlerimiz Türkçe konuştukları için zulüm görüyorlar. Kimsede millet bilinci kalmadı mı? Kardeşlerimize sahip çıkmalıyız. Ateşin ve göz yaşının hakim olduğu Mescid-i Aksa tüm insalığa aittir. İsrail’in saldırıları artık tahammülü aşmıştır. Mescid-i Aksa bu saldırıların üstesinden de gelecektir. Mescid-i Aksa onur diyarı olarak kalmalıdır”

DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, “Sadece söz söyleyerek hiçbir şey değiştiremiyoruz. Çocuklar ölürken susuyoruz. Sadece iç politika malzemesi yaptığımız zaman konuşuyoruz. Şu an Kudüs haritada nerede diye sorun gösteremeyen insanlar olacaktır. Güçsüzüz çünkü kötü yöneticiler var. Merkez Bankası’nın parasını çarçur etmeseydiniz şu an konuşabilirdiniz”

Türkiye Değişim Partisi Bursa İl Başkanı Bülent Çelik, “İsrail bir teröristtir. Buna destek veren ülkelerde teröristtir. Acil olarak bir şeyler yapmalıyız”

Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Güner Alkan, “Zulüm her yerde zulümdür. Çocuk silahsızsa ve kadın ibadetini yerine getirirken zulme uğrıyorsa bunu dünyadaki herkesin kınaması gerekir. Somut adımlar atmalıyız”

İşte yapılan ortak açıklama:

“ZULME SESSİZ KALMAYACAĞIZ!

“Bizler bugün burada, ülkemiz siyasetinde faaliyet gösteren 10 farklı partinin temsilcileri olarak;

Ateşin ve göz yaşının hakim olduğu iki coğrafyadaki, Doğu Türkistan ve Filistin’deki acımasız katliamlara dur denilmesi için toplandık.

Bugün Bursa Fomara Meydanından

Bütün Dünyaya

DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ ZULÜM KARŞISINDA SUSMAYACAĞIMIZI,

KUDÜSÜN BÜTÜN İSLAM ÜLKELERİNİN ve BÜTÜN DÜNYANIN  ORTAK MESELESİ OLDUĞUNU

Haykırmak için toplandık.

Hepimizin yüreği oradaki kardeşlerimiz için atıyor.

Tüm dünya kamuoyunun gözü önünde yaşanan ve her biri medeniyet adına utanç verici olan insanlık dramlarının adeta biri bitmeden diğeri başlıyor.

Çin’in Doğu Türkistan’da fiziki soykırım yaptığı, 2020 yılı BM raporunda açık bir şekilde tescil edildi.
Çin’in zulmune sessiz kalanlar, o raporları gördükleri halde susanlar ne millet, ne tarih ne de Allah önünde hesap veremezler.

2 milyona yakın İnsan toplama kamplarına alınmış, sistematik tecavüz ve baskılarla başta kadınlar olmak üzere bütün Doğu Türkistan’a zulmedilmiştir.

Uygur meselesinde 39 ülke ortak açıklama yaparken içinde Müslüman ülke neredeyse yok,Türkiye yok.
Bu duruma daha fazla duyarsız kalamayız aksi takdirde Doğu Türkistan’da dökülen her göz yaşından Türkiye’yi yönetenler de sorumlu olacaklardır.

KUDÜS ONURUMUZDUR

İsrail devleti, Filistin topraklarına  yerleşimci adı altında aşırı sağcı militanlarını yerleştirerek ülke içerisinde ötekileştirme politikası uygulamaya çalışıyor. Bu ayrımcılıktır, bu politikaların üstelik silah yoluyla dayatılması zulüm ve terörden başka bir şey değildir.

İsrail güvenlik güçleri ve yerleşimcilerin Kudüs de Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği şiddet,  saldırı ve tacizlerin kesintisiz  şekilde  sürdüğünü endişeyle izlemekteyiz.
Bu zulümlere sessiz kalamayız

Bu mesele Filistin ve Kudüs davasının geleceği için gerçek bir varoluş meselesidir.

Filistinlilere,  Mescid-i   Aksa’da ibadet ederlerken İsrail li güvenlik güçlerince saldırılması ve kan dökülmesi son derece vahimdir ve asla kabul edilemez.
Bir kez daha İsraili şiddetle kınıyoruz.

İsrail’i kutsal mekanlara, inançlara, Filistin halkının  hak ve hukukuna saygı duymaya çağırıyoruz.

İsrail’in onyıllardır kesintisiz bir şekilde uyguladığı yayılmacı yerleşim politikaları ve sivillere yönelik şiddet, esasen başta BM in 2334 ve 694 sayılı ilgili kararlarının da en bariz şekilde ihlali olmaktadır.

İsrail’i bu kararlara uymaya davet ediyoruz.

Küdüs Onurumuzdur, Müslümanlar olarak izzetimizden, onurumuzdan,
vazgeçmemiz mümkün değildir.

KUDÜS SADECE FİLİSTİNLİLERİN MESELESİ DEĞİL , TÜM İNSANLIĞIN MESELESİDİR. 

Mescidi aksa Müslümanların ilk kıblesi, onuru ve izzetidir.
Kudüs demek Mekke demektir, Medine demektir.
Kudüs demek Şam, Bağdat, Kahire demektir.
Kudüs demek Meşhed, Kum, Tahran demektir.
Kudüs demek Diyarbakır, Ankara, İstanbul demektir.
Kudüs demek Müslüman ya da değil tüm mazlumlarının dertleriyle dertlenmektir.

Sadece güçten anlayan, insanlıktan nasibini almamış, bebek, kadın, yaşlı demeden her gün onlarca masum sivili gözünü kırpmadan öldüren, yaralayan, gözü yaşlı Filistinli annelerin acılarına acı katan siyonist İsrail’in Mescid-i Aksa’ya, Kudüs’e, Gazze’ye, Filistin’e yapmış olduğu haince saldırıları, katliamları, insanlık suçlarını bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz.

İsrail’i bölgenin ağası yapmaya dönük BOP adıyla bilinen Büyük Ortadoğu Projesi halen yürürlükte. Bunun böyle olduğu bilindiği halde, bölgedeki Müslüman devletlerin sessizliği de çok manidardır.

Artık sözün bittiği yerdeyiz.
Başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerinin yöneticileri bir an önce gaflet uykusundan uyanıp bir araya gelerek ivedi bir şekilde İsrail’e karşı somut adımlar atmalıdırlar.

Tüm kalbimizle şuna inanıyoruz ki Kudüs Müslümanların en çetin imtihanıdır.

Bizler tüm dünyaya bu mezalimi Bursa’dan haykırıyoruz..
Çünkü hepimiz biliyoruz ki;
Mesele din, dil, ırk ya da renk meselesi değil, mesele insanlık meselesidir.
İşte o nedenle de her şeye rağmen umutluyuz.

10 Siyasi Partinin Bursa İl Başkanları olarak
Doğu Türkistan daki Uygur kardeşlerimizin, Filistinli kardeşlerimizin,
Doğu Türkistan ve Kudüs davasını savunanların yanındayız ve Yanlarında olmaya devam edeceğiz
Selam Olsun Doğu Türkistan daki kardeşlerimize
Selam Olsun Filistine, Kudüse

Kahrolsun Çin Mezalimi!
Kahrolsun İsrail Zulmü!
Yaşasın Doğu Türkistan
Yaşasın Filistin halkı;
Yaşasın insanlık onuru.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?