Bursaspor için unutulmaz gün!

Bursaspor için unutulmaz gün!

16 Mayıs 2010’da Süper Lig’de şampiyon olarak Türk futbol tarihini yeniden yazan Bursaspor ne yazık ki TFF 1.Lig’de 3. yılını geçirmeye hazırlanıyor.

Takvim yaprakları bugün 16 Mayıs 2021’i gösteriyor. Bundan 11 yıl önce yani, 16 Mayıs 2010’da Bursaspor Türk futbol tarihini yeniden yazmıştı… Süper Lig’in 34. ve son haftasında Atatürk Stadı’nda Beşiktaş’ı 2-1 mağlup eden yeşil beyazlı takım, Trabzonspor’un da lider Fenerbahçe ile Kadıköy’de 1-1 berabere kalmasıyla birlikte tarihinde bir ilki başararak Süper Lig’in 52. şampiyonu olmuştu. Türk futbol tarihini yeniden yazan yeşil beyazlı takımın başarısı dillere destan olmuştu. O gün ve kupa törenin yapıldığı ertesi gün yüzbinlerce Bursasporlu büyük sevinç yumakları oluşturmuştu. Bursaspor o sezonki performansıyla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanmıştı.

GEÇMİŞİ MUMLA ARIYORUZ

8 yıl önce aramızdan ayrılan merhum İbrahim Yazıcı’nın başkanlığında, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın yönetiminde, kaptan Ömer Erdoğan’ın liderliğinde rüya gibi bir sezon geçiren Bursaspor, üst üste 5 yıl Avrupa kupalarına katılırken, tarihi stadyumda Şampiyonlar Ligi şarkısını çaldırarak taraftarına unutulmaz yıllar yaşatmıştı. Devrimin üzerinden 11 yıl geçti. Özellikle son yıllarda hak etmediği şekilde kötü yönetilen yeşil beyazlı kulüp, mazisine yeni şampiyonluklar yazdıracağına ne yazık ki Süper Lig’den düşen ilk şampiyon takım olarak da tarihe geçti. Daha önce düştüğü yerden kalkmasını defalarca başaran Bursaspor, ne yazık ki TFF 1.Lig’de 3. sezonunu oynamak zorunda bırakıldı.

O GÜN NE OLMUŞTU?

Bursaspor, 16 Mayıs 2010’da Şampiyonlar Ligi şarkılarıyla çıkmıştı Beşiktaş maçına… Yeşil beyazlı camianın inancı tamdı, ancak Fenerbahçe-Trabzonspor maçının sonucu büyük önem taşıyordu. Yani bir bakıma gözler sahada, kulaklar Kadıköy’deydi o gece… Bursaspor, Beşiktaş’ı 2-1’lik skorla dize getirirken, Trabzonspor’un Kadıköy’de Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalmasıyla şampiyonluk ipini Bursaspor göğüslüyordu. Artık her yerde şampiyon Bursaspor yazıyordu… Bursaspor, Trabzonspor’dan sonra Anadolu’dan şampiyonluk kupasına ulaşan ikinci takım olarak adını tarih kitaplarına yazdırıyordu. O sezon şampiyonluğu hak eden Bursaspor’du. 34 haftalık maraton sonunda tacı Bursaspor giydi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?