Intel, Mobil Cihazlar İçin Yeni 11. Nesil Çekirdeği Piyasaya Sürüyor

Intel, Mobil Cihazlar İçin Yeni 11. Nesil Çekirdeği Piyasaya Sürüyor

ntel, 11. Nesil Intel Core mobil H serisi ve Intel Xeon W-11000 serisi ile endüstri lideri taşınabilir performans sunuyor

Yenilikler: ‘’Dünyanın En İyi Oyun Dizüstü Bilgisayarı İşlemcisi1’’ olan amiral gemisi Intel® Core™ i9-11980HK önderliğinde 11. Nesil Intel® Core™ H-serisi mobil işlemciler (kod adı “Tiger LakeH”), bugün dünya çapında piyasaya sürüldü. Intel Core i9-11980HK, 5,0 gigahertz’e (GHz) varan hızlara ulaşarak oyunlara, içerik üreticilerine ve iş profesyonellerine yönelik dizüstü bilgisayarlarda en yüksek performansı sunuyor.

Intel kurumsal başkan yardımcısı ve Mobil Müşteri Platformları Grubu genel müdürü Chris Walker şunları söyledi; “11. Nesil Intel Core H serisi işlemciler mobil oyunları, içerik üretmeyi ve ticari iş istasyonları sistemlerini yepyeni boyutlara taşıyor. 20 PCIe 4.0 şeridine sahip H serisi işlemciler, çift basamaklı tek çekirdek ve çok çekirdekli performans iyileştirmeleri, üst düzey gameplay, doğrudan bağlı depolama ve oyun meraklıları için platform bant genişliği ile 11. Nesil mobil ailemizin heyecan verici bir uzantısıdır. 11. Nesil H serisi, kullanıcıların oyun oynamasına, yaratıcı olmasına ve ana kart biçim katsayısı fark etmeksizin lider performans ile bağlantı kurmasına olanak tanıyan, sektörde en yüksek performansa sahip mobil işlemcidir.”

Mobil Cihazlarda Masaüstü Kalibreli Oyun Performansı Hakkında: Yeni 11. Nesil Intel Core H serisi işlemcilerle Intel, dünyanın en iyi dizüstü oyun işlemcilerini1 dünyanın dört bir yanındaki gamerlara sunmak için gelişmiş işlemci tasarımından ve PC oyunlarındaki derin uzmanlığından yararlanıyor.

11. Nesil Intel Core H35 serisi tarafından oluşturulmuş performans ivmesini genişleterek 10 nanometre SuperFin işlem teknolojisine dayanan 11. Nesil Intel H serisi işlemciler, 5.0GHz’e kadar çıkan tek ve çift çekirdekli turbo performans ile sekiz adede kadar çekirdek ve 16 thread içerir. Ek olarak, merkezi işlem birimi (CPU), grafik kartına bağlı yüksek hızlı GDDR6 belleğe doğrudan erişebilir, bu da oyuncuların daha düşük gecikmeyle daha yüksek kare hızları deneyimlemesini ve büyük dokuları daha hızlı yüklemesini sağlar. Mobil işlemci, 10. Nesil H serisi işlemcilere kıyasla merkezi işlem birimine toplam PCIe bant genişliğinin 2,5 katını ve diğer endüstri işlemcilerine kıyasla toplam PCIe bant genişliğinin üç katını sunar.

Bu Son Teknoloji Platform Hakkında: 11. Nesil Intel Core H serisi mobil işlemciler, sınıfının en iyi bileşenleri ve bağlanabilirlik sayesinde içerik üreticilerinin ve iş profesyonellerinin görevlerini nerde olurlarsa olsun daha hızlı yürütmelerini sağlar 3. Bütün dizüstü bilgisayarlar için bir ilk olan 20 şeritli PCIe Gen 4 sunan işlemci, 4k HDR/Dolby Vision video akışı, hızlı depolama ile zengin yapılandırmalar, yüksek performans ve kapasite için hibrit Intel® Optane™, 6GHz Intel® Killer™ Wi-Fi 6E (Gig +) desteği ve daha hızlı bağlantılar için saniyede 40 gigabayta (GB) kadar ulaşan Thunderbolt™ 4 sunar.

Yeni platform özellikleri aynı zamanda şunları içerir:

  • Raid 0’da önyüklenebilir Intel® Rapid Storage Teknolojisine sahip 20 PCIe Gen 4.0 şeridi ve özel bir platform denetleyici hub’ından 24 PCIe Gen 3.0 şeridi içeren toplam 44’e kadar PCIe şeridi.
  • DDR4-3200’e kadar bellek desteği.
  • 40 Gbps’ye kadar veri aktarım hızlarına sahip Thunderbolt™ 4.
  • Ayrık Intel ® Killer™ Wi-Fi 6E (Gig+).
  • Güç için optimize edilmiş yardımcı ekrana entegre edilmiş Çift Yerleşik Ekran Bağlantı Noktası.
  • Bugünün lansmanı, sekiz çekirdekli ve 16 iş parçacıklı Intel® Core™ i9-11950H liderliğindeki yeni Intel vPro® H serisi işlemcileri ve Intel® Xeon® W-11000 serisi mobil işlemcileri de tanıtıyor. 11. Nesil Intel vPro® platformu üzerine inşa edilen rakipsiz ticari sınıf bilgisayar platformu, kapsamlı donanım tabanlı güvenliğin4 ve çığır açan performansın yanı sıra, mühendisler, veri bilimcileri, içerik üreticileri ve çok iş parçacıklı, performansı yoğun uygulamaları masalarından veya hareket halindeyken halletmesi gereken finansal analistler gibi profesyonel kullanıcılar için güçlü bilgi işlem deneyimleri sunar. Yeni 11. Nesil Intel® Core™ vPro® H-serisi işlemciler ve Xeon W-11000 serisi mobil işlemciler bugün tanıtıldı ve yeni Intel Core vPro platformuyla birleştirildiğinde şunları sunuyor:
  • Xeon + Hata Düzeltme Kodu (ECC) bellek.
  • Intel® Donanım Kalkanı – 11. Nesil Intel® Core™ vPro® mobil işlemcilerle5 sağlanan Intel® vPro® platformunda özel olarak mevcuttur, işletmeler için dünyanın en kapsamlı donanım tabanlı güvenliğini ve Windows tabanlı sistemler için fidye yazılımlarını ve kripto madencilik saldırılarını durdurmaya yardımcı olmak için endüstrinin ilk ve tek silikon destekli yapay zeka tehdit algılamasını sağlar5. Ayrıca, ?sadece yazılım çözümlerinden uzun süre kaçmış tüm saldırı türlerini engellemeye yardımcı? çığır açan Intel® Control-flow Enforcement teknolojisi ile donatılmıştır6.
  • Intel ® Toplam Bellek Şifreleme.
  • Intel ® Aktif Yönetim Teknolojisi.
  • Intel ® Derin Öğrenme Desteği.

Geniş Kullanılabilirliğe Sahip Tasarım Çeşitliliği hakkında:11. Nesil Intel Core Mobile H serisi ve Intel® Xeon® W-11000 serisi işlemciler, bu yıl tüketici, ticari ve iş masası segmentlerinde 80’den fazla ‘enthusiast’ dizüstü bilgisayar tasarımına güç verecek. Dünyanın dört bir yanındaki Intel iş ortaklarına lansmanla gönderilen bir milyondan fazla 11. Nesil H-serisi işlemciyle, ister sık sık yenileme gerektiren oyunlar, ister dayanıklı içerik üretimi veya mobil iş istasyonları olsun, mobil bilgi işlem söz konusu olduğunda başka hiç kimse insanlara daha fazla seçenek ve kullanılabilirlik sunmuyor.

Dipnot:

  1. 11. Nesil Intel® Core ™ i9-11980HK, Intel® Core™ i9-10980HK veya Ryzen 9 5900HX işlemcilere sahip benzer şekilde yapılandırılmış sistemlerde saniyedeki kare sayısı ile ölçüldüğü gibi. Ürün fiyatları değişebilir. Sonuçlar: 11. nesil Intel ® Core™ i9 – 11980HK, test edilen 29 oyun başlığının çoğunda daha yüksek puan aldı. Ayrıntılar için www.intel.com/11thgenmobile sitesini ziyaret edebilirsiniz.
  2. AMD Ryzen™ 9 5900HX, Intel® Core™ i9-10980HK ve Intel® Core™ i7-11375H işlemcilerdeki tahmini ölçümlere karşı Intel® Core ™ i9-11980HK tabanlı dahili referans platformunun SPECint_rate_base2017 (1 kopyalı) Intel dahili ölçümlerine göre elde edilmiş tahmini verilerdir. Ayrıntılar için http://www.intel.com/11thgenmobile www.intel.com/11thgenmobile adresini ziyaret edebilirsiniz. 3Bölgesel spektrum tahsisine tabidir; tüm pazarlarda mevcut değildir. Ayrıntılar için www.intel.com/PerformanceIndex adresini ziyaret edebilirsiniz.
  1. Daha fazla bilgi için www.intel.com/11thgenvpro adresini ziyaret edebilirsiniz. Hiçbir ürün veya bileşen mutlak güvenliğe sahip değildir.
  2. Windows tabanlı bilgisayarlarda, Intel® Hardware Shield güvenlik özelliklerini AMD Ryzen™ Pro tabanlı sistemlerde ilgili teknolojilerle karşılaştıran benzersiz özelliklere ve İOActive testlerine (Nisan 2021 itibariyle Intel tarafından yaptırılan) dayanmaktadır. Ayrıntılar içinwww.intel.com/11thgenvpro adresini ziyaret edebilirsiniz. Hiçbir ürün veya bileşen mutlak güvenliğe sahip değildir.

Sonuçlar farklılık gösterebilir.

  1. Intel® Control-flow Enforcement Technology (Intel® CET), bellek güvenliği sorunları olarak bilinen ve ZDI tarafından ifşa edilmiş güvenlik açıklarının yarısından fazlasını oluşturan atlama/çağrı yönelimli programlama (JOP / COP) saldırı yöntemleri ve geri dönüş odaklı programlama (ROP) saldırı yöntemleri gibi kötü amaçlı yazılımlara karşı korumaya yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Ayrıntılar için www.intel.com/11thgenvpro adresini ziyaret edebilirsiniz. Hiçbir ürün veya bileşen mutlak güvenliğe sahip değildir. Sonuçlar farklılık gösterebilir.

Ek Yasal Sorumluluk Sınırları:

Performans sonuçları, yapılandırmalarda gösterilen tarihlerdeki testlere dayanmaktadır ve genel kullanıma açık bütün güncellemeleri yansıtmayabilir. Performans; kullanım, yapılandırma ve diğer faktörlere göre değişir. Daha fazla bilgi için www.Intel.com/PerformanceIndex adresini ziyaret edebilirsiniz.

Maliyetleriniz ve sonuçlarınız farklılık gösterebilir.

Belirli özellikler yalnızca belirli SKU’larda (Stock Keeping Unit) kullanılabilir. Belirli cihaz detayları için lütfen OEM web sitesini kontrol edin.

Intel, Principled Technologies tarafından yönetilen BenchmarkXPRT Geliştirme Topluluğu da dahil olmak üzere çeşitli kıyaslama gruplarına katılarak, sponsorluk yaparak ve / veya teknik destek sağlayarak karşılaştırmaların geliştirilmesine katkıda bulunur.

Intel teknolojileri, etkinleştirilmiş donanım, yazılım veya hizmet aktivasyonu gerektirebilir.

Saat frekansını veya voltajını değiştirmek, herhangi bir ürünün garantisini geçersiz kılabilir ve işlemcinin ve diğer bileşenlerin tutarlılığını, güvenliğini, performansını ve ömrünü azaltabilir. Daha fazla bilgi için sistem ve bileşen üreticilerine danışın.

© Intel Corporation. Intel, Intel logosu ve diğer Intel markaları, Intel Corporation veya yan kuruluşlarının ticari markalarıdır. Diğer isimler ve markalar başkalarının mülkiyetinde olabilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?