Bursa’ya bir iyi bir de kötü haber!

Bursa’ya bir iyi bir de kötü haber!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, tam kapanma döneminde Bursa’da koronavirüs vaka sayısını ve yetkililerin endişelerini bugünkü köşesine taşıdı…

Yılmaz, yazısında şu dikkat çeken bilgileri verdi:

Tam kapanma kararı alındığında, Bursa’da günlük vaka sayısı 2 bin 500’ün altına inmiyordu. Gerçi, “tam kapanma” anlamına uygun olmadı, ama kademeli düşüşün başlaması da umutları arttırdı.

Nitekim…

Önce günlük 2 bin vakanın altına inildi. Geçen pazar Bursa’da günlük bin vakanın altına inilince umutlar da arttı.

Çünkü…

Yaz dönemi ve turizm sezonu başlarken Türkiye’de günlük vaka sayısının 5 binin altına inilmesi hedefleniyordu. Tam kapanma sürecine ilişkin bu hedefi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca sık sık tekrarlıyorlar.

Hatta…

Vaka sayıları 20 binin altına inince bayram sonrası üç kademeli açılma senaryoları son günlerde haberlerde yer akıyor.

Bursa’da ise…

Üçüncü dalga başladığında, şubat sonu 150 olan günlük vaka sayısı tam kapanma hedefi için baz alındı ve “günlük 100 vaka” hedefi ortaya kondu.

Dün son durumu sorduğumuzda güzel bir haber aldık:

“Bursa’da pazar günü itibarıyla günlük vaka sayısı 800’lere geriledi.”

Kuşku yok ki…

Günlük vaka sayısının 2 bin 500’lerden önce 2 binin altına, sonra binin altına inmesi ve 800’lere gelmesi çok önemli bir gelişme ve aşama.

Ne var ki…

Bilgiyi veren dostların karamsarlığı şu:

“Türkiye’de günlük 5 bin vaka hedeflendiğinde Bursa’da 150’nin altına inip 100 vaka hedeflemiştik. Fakat bu rakama inilemeyeceği görülüyor.”

Nedeni şu:

“Tam kapanmanın büyük bölümü geride kaldı. Şimdi önümüzde 1 hafta kaldı. Bu kadar kısa sürede 100-150 gibi rakamlara inebilmek hiç de kolay değil.”

Söyledikleri şu:

“Tam kapanma döneminde normal yaşam maalesef devam ettiği için sokaklar kalabalıktı. Trafik azalmadı. Pazaryerlerinden ve marketlerden yansıyan fotoğraflar ise daha da ürkütücü oldu.”

Bir kaygıları da şu:

“Aşı tedarikinde yaşanan sorun nedeniyle aşılama da olması gereken hızda gitmiyor. Bu da yaz için olumsuz sinyaller veriyor.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?