İşten çıkarılan işçiler üretimi durdurdu

İşten çıkarılan işçiler üretimi durdurdu

Bursa’da kurulu bulunan Atılım tekstilde örgütlenme çalışması yapan TEKSİF sendikasına üye bir işçinin işten çıkarılması üzerine sendika fabrika önünde eylem yaparak üretimi durdurdu.

Bursa’nın Kestel ilçesinde bulunan Atılım tekstilde işçilerin sendikaya üye olması üzerine fabrikada baskılar arttı. Bugün bir kadın işçinin işten çıkarılması üzerine fabrika önünde eyleme geçen işçiler üretimi durdurdu.

Unknown 1 2

İki farklı fabrikada 500’e yakın işçinin çalıştığı Atılım tekstilde işçiler fabrikadan boyahane yürümek istedi. İşçilerin yürüyüşüne polis engel oldu.

Fabrikada sendika üyesi olan bir işçi iki hafta önce Kod29’dan işten çıkarılmıştı. Bugün de sendika üyesi Serap Yumuşak’ın işten çıkarılması üzerine işçiler fabrika önünde eylem yaptı.

İşyerinde fotoğraf çektiği gerekçesiyle bugün işten çıkarılan Serap Yumuşak, “Bu süreçte sendika ve arkadaşlarım yanımda oldu. Arkadaşlarım yanımda dururken yıllardır emek verdiğim fabrikanın patronu camdan bakmakla yetindiğini ifade etti.

İçeride psikolojik baskı ve mobbing var

Bu kadar insanı mağdur ediyorlar diyen Yumuşak, “Altı buçuk senedir burada çalışıyorum. Bunca zamandır adıma hiçbir şekilde tutanak tutulmadı. Sendikal faaliyeti başlattığımız için 2 ay içerisinde 2 defa tutanak yedim. 2 defa ifadeye çağrıldım. İçeride psikolojik baskı ve mobbing var. Beni bu sabah hiçbir gerekçe göstermeden işe almadılar. Bizler burada emek veriyoruz. Bir sene önce bize kağıt imzalattılar içeriden desenlerin görüntüsünü çekerek paylaşıp reklam yapabilirsiniz diye. Şimdi bir deseni çektiğim için beni işten çıkarıyorlar” dedi.

Sendikal faaliyet yürüttüğüm için Kod29’dan işten çıkarıldım

İki hafta önce Kod29’dan işten çıkarılan Yakup Mayda, “6 yıldır Atılım tekstilde çalışıyorum. İki ay önce sendikal faaliyet yürüttüğüm için patron yalakası 3 kişi beni yalanlarla şikayet etti. Kod29 kullanarak işten çıkarıldım. İşten çıkarıldığım gün fabrika müdürü elinde tutanakla bu tutanağı imzalamazsan fabrikadan çıkarmam seni dedi. Sendika başkanını aradım bende sendika başkanı iş yerine gelerek beni çıkardı.” diyerek hakkını istediğini söyledi.

E-devlet şifresini istemek suçtur

İki ay önce fabrikada örgütlenme çalışmasına başladıklarını söyleyen Teksif Bursa Şube Başkanı Nihat Şeker, “Bugün burada altı buçuk senedir çalışan arkadaşımızı elde tutulmayan bir sebeple işten attılar. Türkiye tam kapanmaya geçtiğinden beri E-devlet üzerinden fabrikaya gidiş geliş belgesi alınıyor. Ama bu süreçte işçiler belgeleri alamadığı için fabrika bunu fırsat bilip üyelerimizin E-devlet şifrelerini alıp sendikadan çıkarmaya çalışıyorlar. Biz burada anayasal hakkımızı kullanmak istiyoruz. Arkadaşlarımızın işe alınmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Teksif sendikası örgütlenmesini yaparak Çalışma Bakanlığına müracaatını yaptığını ifade eden Türk İş Bölge Temsilcisi Ruhi Biçer, İş yeri itiraz eder edemez bakılacak ama bugünden itibaren itiraz edeceğini gördük. Demokratik hakkını kullanan bir kadın arkadaşımızı işten çıkardılar. Bazı arkadaşlarımızın E-Devlet şifrelerini istiyorlar bu bir suçtur. Bugün buraya gelirken görüşme talep ettim ama işveren kabul etmedi. Burası sadece onun iş yeri değil burası işçilerinde yeri. Burada insanlara yapılan zulmü durdursunlar. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu işin takipçisi olacaklarını ifade etti.

BursaMuhalif.com/Sibel Kahraman/İhsan Çelepkolu

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?