Bursa’da satışı yüzde 100 arttı! Pandemi o sektörü uçurdu…

Bursa’da satışı yüzde 100 arttı! Pandemi o sektörü uçurdu…

Koronavirüs pandemisinin başlamasıyla beraber kuruyemişlere artan talep devam ediyor. 17 günlük eve kapanma kararının da alınmasıyla birlikte kuruyemişlerçilerde ciddi yoğunluk oluştu

Derya Demir PINAR   olay.com.tr

Pandemi ile beraber doğal ürünlere ve kuruyemişe bir yönelişin olduğunu söyleyen Uludağ Kuruyemiş işletme sahibi Erhan Artıkboğa, fındık, badem ve son zamanlarda keten tohumuna ciddi bir talep olduğunu ifade etti.

Erhan Artıkboğa, “Pandemi ile vatandaşların evde bulundukları süre uzadı. Bununla beraber kuruyemiş ve kuru meyvelerin vitamininden faydalanmak isteyen vatandaşlar ciddi talep gösterdi. Çünkü kuruyemişlerin, bağışıklığı ve direnci artırıcı bir özelliği bulunuyor. Bu nedenle uzmanların da tavsiye etmesiyle pandemi öncesine göre satışlarımızda yüzde 100 artış yaşandı. Bu talep, artarak devam ediyor” dedi.

ÇİĞ ÜRÜNLERE TALEP

Dönem dönem uzmanların çağrısıyla belli ürünlere talebin arttığını kaydeden Artıkboğa, “Son dönemlerde kekik, keten tohumu ve çiğ kuruyemişler çok tercih ediliyor. Kuru kayısı ve fındık en fazla sattığımız ürünlerden. Pandemi ile vatandaşlar doğal ürünleri yeniden keşfetmeye başladı. Diğer yandan pandeminin satış alanında getirdiği ‘e ticaret’ dönüşümüne biz de ayak uyduruyoruz. Virsüten korkan vatandaşlar dükkanlarımıza gelmek yerine siparişlerini internet üzerinden veriyorlar. Paket servise ciddi bir talep var” diye konuştu.

Bayram hazırlıklarına da başladıklarını dile getiren Artıkboğa, “17 günlük kapanmadan dolayı bayramın etkisini çok hissedemiyoruz ama yine de hazırlıklarımızı yapıyoruz. Kahve, kuruyemiş ve çikolataları bayrama hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?