Yorganlar salona taşınıyor

Yorganlar salona taşınıyor

Son zamanların yükselen trendi yorgan parçalarından yola çıkarak kapsül bir koleksiyon hazırlayan 10 DITA markasının kurucusu girişimci Begüm Deveci’nin tasarladığı yastıklarının hepsi yorgan ustalarının ellerinden çıkıyor, her biri kişiye özel hazırlanıyor. Her renk kullanıldığı mekâna başka bir enerji, başka bir ahenk ve yaşanmışlık katıyor. Dilediğiniz renkte tasarlanabilen yastıklarımız isteğiniz doğrultusunda şekillenebiliyor.

10 DITA, 2020 yılında Milano’da Begüm Deveci tarafından, kendisi Domus Academy’de Fashion Management master programını okurken kuruldu. Begüm Deveci’nin İtalya’da Bocconi Üniversitesi ekonomi eğitimi sonrası 3 yıllık yönetim danışmanlığı kariyerini bırakıp çocukluktan beri olan moda ve tasarım tutkusunu hayata geçirmek için kurduğu ve İtalyancada 10 parmak anlamına gelen 10 DITA markası, ismini “10 parmağında 10 marifet” deyiminden alıyor.

Ağırlıklı olarak el yapımı takı koleksiyonlarına yer veren marka, yeni koleksiyonuyla yaşam alanlarına dokunmayı hedefliyor. Bu kapsül koleksiyonun, toplanan artık kumaşların yorgan ustalarımızın zanaatiyle buluşup tasarladığı yastıkları ele alıyor. Kendini bir ‘lifestyle’ markası olarak konumlandıran 10 DITA ileriki koleksiyonlarında takı ve yastık dışında başka ürün gruplarına da yer vermeye hazırlanıyor.

İlhamını geleneksel Türk sanatında olduğu kadar Anadolu topraklarında eskiye uzanan kadim yerel geleneklerde de bulan 10 DITA, tüm bu elementlere yeni bir bakış açısı getirmeyi hedefliyor. Tüm ürünleri usta zanaatkarlar tarafından el yapımı olan 10 DITA, etik üretimi marka değerlerinin merkezine koyuyor.

10 DITA’ya göre herkesin 10 parmağında 10 marifet vardır ve bu marifetler yaratıcının bu hayattaki asıl gücüdür. Nitekim, yaratıcılık yüz yıllardır farklı kültürlerde olduğu kadar Türk kültüründe de gerçek bir güç olarak kabul edilmektedir. Geleneksel Türk sanatında bir el, 5 parmakla, sembolize edilen yaratıcılık kavramı, sembolleştirilip farklı alanlarda kullanılmıştır. Sembolün gücü ise 2 el, yani 10 parmak gösterimi ile ikiye katlanmıştır.


Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?