TÜRKOĞLU: GEMLİK’TE İYİ PARTİ’YE ÇOK CİDDİ HAKSIZLIK YAPILMIŞTIR

TÜRKOĞLU: GEMLİK’TE İYİ PARTİ’YE ÇOK CİDDİ HAKSIZLIK YAPILMIŞTIR

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Gemlik’te Millet İttifakı belediyesi ile ilgili ilk kez konuştu; kendilerine haksızlık yapıldığını söyledi. Belediye meclis üyeliği ile ilgili hakkaniyetin gereğinin yapılmadığını vurgulayan Türkoğlu, belediye başkan yardımcılığına mutabakat gereği İYİ Partili yerine CHP’li bir meclis üyesinin atanması ile de Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan’ın Millet İttifakı uyumuna mugayir hareket ettiğini savundu. Türkoğlu, “Sayın Sertaslan’ın niye böyle davrandığını, hangi maksada matuf bunları yaptığını, yoksa bu birliktelikten rahatsız mı olduğunu ben harbiden merak ediyorum” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, geçen akşam bir internet kanalının canlı yayın konuğu oldu. Programda Kazım Bulut’un sorularını yanıtlayan Türkoğlu, genel siyasetten il siyasetine bir çok merak edilen soruya samimi cevaplar verdi. Uzun zamandır Gemlik’te Millet İttifakı ortakları CHP ile İYİ Parti arasında yaşanan birkaç polemik konusunda da Türkoğlu’nun görüşleri soruldu. Konunun artık hem bir sır olmadığını hem de kendisinin konunun takipçisi olduğunu kaydeden Türkoğlu, “İlgili yerlerle görüştüm; Cumhuriyet Halk Partisi ile, değerli İl Başkanı ile de biz bu konuları konuştuk. Çünkü o da seçimlerden sonra İl Başkanı oldu. Ben de seçimlerden sonra İl Başkanı oldum. Bir mutabakat var, verilmiş bir sözden bahsetmiyorum, altında imzanız var. Bunu uygulamıyorlar. Yani bizim söylediğimiz şey; kurumsal olarak attığınız imzanın gereğini yapın, yapmalısınız. Bu konuda hakkını teslim etmem lazım, Sayın İsmet Karaca Bey ile de net olarak mutabıkız. Yani o da ‘Doğru, bunun gereğini yapmak lazım’ dedi. Hatta bu konuyla alakalı, çözülmeyince, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bursa programında ben İsmet Bey’in de bilgisi dahilinde bu konuyu Sayın Kemal Bey’e izah ettim. Hem izah ettim, hem dosyayı teslim ettim. Yani aslında orada devam eden bir süreç varken, bu geçtiğimiz yakın zamanda da Gemlik Belediyesi’nde, aslında kendisiyle de konuştuğumuz, hatta bu konudaki talebimizi ilettiğimiz halde bir belediye başkan yardımcısı ataması yapılmış Cumhuriyet Halk Partili” dedi.

GEMLİK’TE İYİ PARTİ’YE İKİ AYRI KONUDA HAKSIZLIK YAPILDI

Gemlik’te 2 ayrı konuda İYİ Parti’ye haksızlık yapıldığını iddia eden Türkoğlu, “Birincisi, bir CHP’li meclis üyemiz yakında vefat etti. Allah mekânını cennet etsin. 17’nci sıra birinci yedekte Selahattin Ekinci Bey’di bizim meclis üyesi adayımız. Ondan sonra da İYİ Parti’nin olması gerekirken, orada da bir eksiklik var. Aslında 17 ve 18’inci sıralar bu mutabakata göre İYİ Partili. Bakın hak 17’inci sıranın. Siz bunun tasarrufunu İYİ Parti’ye bırakacaksınız, İYİ Parti orada bunu kullanacak. Doğru olan bu.

MEHTAP HANIM’IN MECLİS ÜYELİĞİ MUTABAKAT GÖRE MEŞRU DEĞİL

Bunu mevzuatın bir yorumuna sıkıştırarak bu meclis üyeliğini alabilirsiniz, bunu kitabına uydurup alabilirsiniz ama kul katında da, Allah katında da, hak katında da oradaki -yanılmıyorsam Mehtap Hanım’dı- onun meclis üyeliği bu mutabakata göre meşru değil. Çok net; hak o değil. Doğru da değil. O hak bizim. Geleceksiniz, diyeceksiniz ki, ‘Seçimlerden sonra bu arkadaşlar doğal olarak, zorunluluk gereği hepsi CHP’deydi, seçim bitince hem seçilenler hem seçilmeyenler kendi partilerine geçti. Bakın böyle bir durum oldu. Keşke olmasaydı ama bir boşalma var. Burada hak sizin. Gelsin kimse sıradaki ya da siz kimi uygun görüyorsanız, onun altındaki veya bir başkası gelsin.’

Hak sizin demek, bırakın bizim ittifak olmamızı, yani hakkaniyetin gereği. Bunu yapmadı bu arkadaşlar. Niye yapmadıklarını onlara soracaksınız. Bu bir.

BELEDİYE BAŞKA YARDIMCILIĞI KONUSUNDA HAKKIMIZI TESLİM EDİN DEDİK

İki… Burada birinci madde var, bu mutabakatın altında. Özetle diyor ki, seçilen yerlerde, İYİ Parti’nin de adayı olan 9 tane ilçe vardı. İYİ Parti’den de seçilmiş olsaydı, biz belediye başkan yardımcılıklarından birini Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerinden birine verecektik. Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçilince de İYİ Parti’den verilecekti. Bunu 3 belediyede de Cumhuriyet Halk Partisi uygulamadı.

Bayram Bey, Allah mekânını cennet etsin, vefat edince, biz defaten de geldik, ayrıca taziyeye de gelmiştik. Sayın belediye başkanına ben, ilçe başkanımız da vardı, meclis üyelerimiz de vardı, bizim yöneticilerimiz de vardı, ‘Bak böyle bir şey var Sayın Başkan. Bunun gereğini yapmak lazım. Bak şimdiye kadar uygulanmamış. İnsanlar o makamda olduğu için de kaldırın onları da demedik zaten ama madem bir boşalma oldu, bu hakkımızı teslim edin’ dedim. Yaklaşık o salonda 10 kişiydik. Evrakı da kendisine verdik. Bize dedi ki, ‘Bu siyasetin vereceği bir karar. Yani il verecek. Partiler versin kendi aralarında kararını, biz uygulayalım.’

BAŞKAN SERTASLAN’IN BİRLİKTELİKTEN RAHATSIZ MI?

O zaman buyurun dedik, sayın İl Başkanını arayın. Biz onunla görüştük, mutabakata vardık. Öyle oldu, böyle oldu, yapılmadı. Sayın Kılıçdaroğlu geldi, dosya verildi, ortada yürüyen bir süreç var. Şimdi bunu da yapmadı Sayın Sertaslan. Şimdi ben burada şunu sormak istiyorum o zaman. Sayın Kılıçdaroğlu ile bizim Genel Başkanımız Sayın Akşener arasında genel merkezler düzeyinde güzel bir uyum var. Millet İttifakı’na ve büyük fotoğrafı, genel fotoğrafı bozmadan uyumlu bir çalışma var. İlde de bizim öyle. Bu hakkı ben buradan teslim etmem lazım. Sayın Belediye Başkanı’nın neden bu uyuma mugayir hareket ettiğini ben bilemiyorum. Protokole uyacaksınız. Kaldı ki, böyle bir protokol olmasa bile normalde ittifakın gereği yapılması gereken işler var. Ben Sayın Belediye Başkanı’nın topyekûn bu kadar mutabakata rağmen niye böyle davrandığını, hangi maksada matuf bunları yaptığını yoksa bu birliktelikten rahatsız mı olduğunu harbiden merak ediyorum.

BİZ KİMSE BAĞ BAĞIŞLASIN İSTEMİYORUZ

Bize kimse himmet göstersin istemiyoruz. Bize kimse bağ bağışlasın da istemiyoruz. Biz siyaset yapıyoruz. Açık, şeffaf siyaset yapıyoruz. Bursa’da tek kale maçı bitirmek adına; milletin, memleketin, Bursa’nın, Gemlik’in topyekûn daha iyi olması için açık, meşru siyaset yoluyla şimdiye kadar yaşanan sıkıntıların yaşanmaması için bir siyasi faaliyet içerisindeyiz. Kimsenden de böyle bir beklentimiz yok. Biz kendi hakkımızı savunamayacaksak milletin hakkını nasıl savunuruz? Durum bundan ibaret. Burada ahengi bozmuştur, birlikteliği bozmuştur, verilen sözleri yerine getirmemiştir. Daha özelde söylenenlere ben zaten burada girecek değilim. Niye bozdu bunu, niye bunu yapmıyor, hesabı planı nedir, bunu herhalde kendisi izah edecektir.

ALDATILMIŞLIĞI NOT ETTİK

Bursa’da yaşıyoruz Kazım Bey. Allah ömür verirse Bursa’da da yaşayacağız yine. İnsanlar hem yüzyüze bakacak, hem zaman hızlı geçer, bir vebal almayacaksınız, ah almayacaksınız, kul hakkına girmeyeceksiniz, insanların emeklerini çalmayacaksınız. Bunları yapmadığınız sürece, seçimler kazanabilirsiniz, kaybedebilirsiniz hiç önemli değil. Bunların hiç birinden rahatsız olmazsınız. O yüzden, biz bunu aldık. Biz burada ağır bir haksızlığa uğradık. Ciddi bir aldatılmışlığa uğradık. Bunu da not ettik” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SUÇ KAÇAKÇILIĞI YAPIYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde ortaya çıkan gri pasaport skandalına da değinen İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Ben burada açıkça iddia ediyorum; yani Büyükşehir Belediyesi göz yummasa bu işlerin hiç biri yapılmaz. Neden göz yumduğunu bilmiyorum. Bir de burada sadece insan kaçakçılığı yok; bence suçlu kaçakçılığı var. Mesela bunlardan bir tanesinin PKK iltisakı ile mahkemesi var. Bildiğiniz PKK’lı. Ben diğerlerinin içerisinde FETÖ’cü var mı bilmiyorum. Başka PKK’lı var mı bilmiyorum. Bunu Meclis’te İsmail Tatlıoğlu hocam soru önergesi haline getirdi.

Bursa’da Alinur Aktaş döneminde 3,5 yılda Büyükşehir Belediyesi üzerinden kaç tane gri pasaport çıktı? Bursa Valiliği’nden ve adli makamlardan Bursa kamuoyunun acilen aydınlatılmasını, soruşturmanın büyütülmesini talep ediyoruz. Benim iddiam şu; son 3-3,5 yıl, hatta 5 yıl, hatta 15 Temmuz’dan sonraki sürecin tamamını, gri pasaportların araştırılması gerektiğini iddia ediyorum. Ben ispatlayamadan bir şey diyemiyorum ama o kadar çok şey konuşuluyor ki…

O kadar rahat davranmışlar ki, Ağırel’den de takip edebilirsiniz. Bu rahatlık şundan kaynaklanıyor; iktidar hiç hesap vermeyeceğini düşünüyor. Belediyesi de öyle düşünüyor, siyasi il yöneticileri, il başkanları, milletvekilleri de öyle düşünüyor. Hatta bürokratlar da öyle düşünüyor. Çünkü partileşmiş bir devletle karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

Türkoğlu, İYİ Parti’nin son yapılan anketlerde sürekli yükselişte olduğunu, Bursa’da da yapılacak ilk seçimde ülke genelinde alınacak oyun yüzde 5 fazlasını almayı hedeflediklerini söyledi. Son ankette sorulan “Kesinlikle oy vermeyeceğiniz parti hangisidir” sorusuna en az İYİ Parti yanıtı verildiğini açıklayan Türkoğlu, “Makulün partisi” olarak tanımladığı İYİ Parti’nin kesinlikle bir umut partisi, bir merkez partisi konumuna geldiğini sözlerine ekledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?