SARIBAL KİRAZLIYAYLA’DA

SARIBAL KİRAZLIYAYLA’DA

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Yenişehir Kirazlıyayla köyünde maden şirketinin yüksek gerilim hattını köyün içinden geçirmesini protesto eden ancak Jandarma tarafından engellenen köy halkına destek için Kirazlıyayla’ya geldi.

Orhan Sarıbal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘Kirazlıyayla’da yeni saldırı!

Meyra Madencilik şirketi, 2014 yılından beri Bursa Yenişehir’e bağlı Kirazlıyayla’da, bakır-kurşun-çinko maden ocağı işletiyor. Geçen yıl pandemi nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasakları döneminde maden sahasını genişletmek için girişim yapan maden şirketi, bugünlerde uygulanan sokağa çıkma yasaklarını fırsat bilerek, köyün ortasından yüksek gerilim hattı çekmek için kazı başlattı. Ramazan ayında herkes evindeyken Kirazlıyayla yeni bir saldırıya sahne olmuş oldu.

Köyün ortasından geçirilecek gerilim hattı ile vatandaşın yaşamı tehdit edilmesi yetmezmiş gibi bir de elektrik hattını için kazı yaparken, köyün su ve kanalizasyon boruları tahrip edildi.

Evlerinden çıkarak olaya tepki gösteren vatandaşlara ise jandarma saldırdı.

Yaşam alanlarına sahip çıkan vatandaşlara destek olması gereken bu ülkenin jandarması maalesef maden şirketinin çıkarları için vatandaşa karşı zor kullandı.

Köylülerin yaşam alanlarını korumak için direnişi devam ediyor.

Bizler de destek olmak için yanlarındayız.

Kirazlıyayla yalnız değildir, bu mücadelede yalnız kalmayacaktır!’ dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?