Qatar Airways Cargo Hindistan’a Tıbbi Yardım Paketi Taşıyor

Qatar Airways Cargo Hindistan’a Tıbbi Yardım Paketi Taşıyor

Dünyanın dört bir yanından gelen 300 tonluk yardım paketi, WeQare girişimi kapsamında Qatar Airways Cargo’ya ait üç Boeing 777F vasıtasıyla Hindistan’a ulaştı

COVID-19 ile mücadele için dünyanın dört bir yanından gelen ve yaklaşık 300 ton ağırlığındaki tıbbi malzemeleri taşıyan üç Qatar Airways Cargo Boeing 777F Hindistan’a ulaştı. Qatar Airways Cargo’nun WeQare girişimi kapsamında gerçekleşen üç uçuş, peşpeşe Bengaluru, Mumbai ve Yeni Delhi’ye hareket etti.

Qatar Airways CEO’su Akbar Al Baker: “COVID-19 enfeksiyonlarının Hindistan’daki insanlar üzerindeki etkisini gördükten sonra, Hindistan’daki cesur sağlık çalışanlarını desteklemek adına bu küresel çabanın bir parçası olmamız gerektiğini biliyorduk. Dünyanın lider hava kargo taşıyıcısı olarak ihtiyaç duyulan tıbbi malzemeleri taşımak, lojistik düzenlemeleri koordine etmek ve yapılacak seferlerle acil insani destek sunabileceğimiz benzersiz bir konumdayız. Yaptığımız sevkiyatın ve önümüzdeki haftalarda yapılacak sevkiyatların yerel sağlık çalışanlarının üzerindeki yükü hafifletmeye ve Hindistan halkını rahatlatmaya yardımcı olacağını umuyoruz.” şeklinde konuştu.

Hindistan’ın Katar Büyükelçisi Dr.Deepak Mittal ise: “Qatar Airways’in Hindistan’a temel tıbbi malzemeleri ücretsiz taşıma ve COVID-19 ile mücadeleyi destekleme hareketini çok takdir ediyoruz.” dedi.

Yapılan kargo sevkiyatı, kişisel koruyucu ekipman, oksijen tüpleri ve diğer temel tıbbi malzemeleri içermekle birlikte, mevcut kargo siparişlerine ek olarak dünyanın dört bir yanındaki yardımseverler ve şirketler tarafından yapılan bağışlardan oluşmaktadır.

Qatar Airways, salgının başlangıcında ve COVID-19 ile mücadelede uçuşlarına devam ederek sektörde lider havayolu olmuştu. Şubat 2020’de Çin’e yapılan benzer yardım uçuşlarının yanı sıra; Pekin, Guangzhou ve Şangay’a da Qatar Airways tarafından malzeme gönderimi yapılmıştı.  Qatar Airways, Skytrax tarafından belirlenen COVID-19 havayolu güvenlik derecelendirmesinde 5 yıldız alan dünyadaki ilk küresel havayolu ünvanına sahip olmakla birlikte, bu ödüle sahip yalnızca altı taşıyıcıdan biridir. Qatar Airways’in Skytrax 5 Yıldızlı COVID-19 Havayolu Güvenlik Derecelendirmesi’ndeki başarısı, Hamad Uluslararası Havalimanı’nın Orta Doğu ve Asya’da Skytrax 5 Yıldızlı COVID-19 Havalimanı Güvenlik Derecelendirmesi ödülü alan ilk havalimanı seçilmesinin ardından geldi. Uçaklarda ve Hamad Uluslararası Havalimanı’nda uygulanan önlemlerin tüm detayları için qatarairways.com/safety adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?