‘Kirazlıyaylalılar Ramazan’da zulüm yaşıyor!’

‘Kirazlıyaylalılar Ramazan’da zulüm yaşıyor!’

Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla’da köylülerin maden şirketine karşı mücadelesi sürerken bu kez de firmanın yüksek gerilim hattı için çalışmalara başlamasının gerginliği yaşanıyor. Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı Projesine karşı sürecin başındna bu yana köylülerin yanında yer alan CHP Bursa Milletvekili ve PM Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, bugün de Kirazlıyayla’daydı.

Kayışoğlu, Kirazlıyayla’da maden firmasının yüksek gerilim hattı için çalışmalara başlaması üzerine bölgeye gitti.

Kayışoğlu, bölgede incelemelerde bulundu, çalışmalar kapsamında zarar gören hatlar nedeniyle ramazan ayında susuz kaldıklarını söyleyen köylüleri dinledi.

Kayışoğlu, şöyle konuştu:

“Kirazlıyayla köyünün başından sonuna kadar, evlerin duvarlarının dibinden, tam da kanalizasyon borusunun üstünden yüksek gerilim hattı döşeniyor. Yol boyunca bütün evlerin kanalizasyon boruları patlamış, kesilmiş ve uygun olmayan malzemeler getirilip kullanılmış. Bu malzemeler patlayacak. BUSKİ’nin burada bir çalışma yürütüldüğünden bile haberi yok. Bir kepçe vurulduğunda bütün köyü havaya uçurabilecek bir sistem döşeniyor resmen. Köylü iki gündür susuz, perişan. Köylü sürekli tehdit ediliyor. ‘Dışarı çıkarsanız 3 bin TL ceza keseriz’ deniliyor. Maalesef Kirazlıyayla halkı perişan, seslerini duyurmaya çalışıyorlar”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?