Bursa’da sürpriz mektup! Başkan Aktaş 1000 kişiye gönderdi…

Bursa’da sürpriz mektup! Başkan Aktaş 1000 kişiye gönderdi…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın gönderdiği mektupların içeriğini bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Büyükşehir Beleriye Başkanı Alinur Aktaş, yakalandığı Covid-19 illetinden kurtulmak için Şehir Hastanesi’nde tedavi görüyor. Fakat, Başkan yetimleri de unutmuş değil.

Ramazan birlik, dayanışma hoşgörü, yetimin, öksüzün başını okşama ayı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi bu kutsal ayda güzel bir projeye imza atmış.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesindeki Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Mahalle GönüllüleriBüyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yazdığı mektubu ilimizdeki 1000 yetime ulaştırmış.

Projeye ilişkin bilgilendirmeyi Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı dostumuz Ahmet Bayhan gönderdi.

Babasını 12 yaşında kaybeden Aktaş’ın mahalle gönüllüleri aracılığıyla Müslüman ülkelerde Ramazan’ın 15. gününde kutlanan Dünya Yetimler Günü’nde gönderdiği mektuplar anlam yüklü.

Bursa’nın 17 ilçesindeki yetim çocuklara ulaştırılan mektupların mottosu, ‘Çocukların düşü Bursa’nın gülüşü’ olarak seçilmiş.

Peki ne var o mektupların içeriğinde.

Aktaş yetimlere hitaben bu ifadeleri kullanmış;

“Kendini asla yalnız hissetme, babasını 12 yaşında kaybetmiş bir büyüğün olarak her zaman yanında olacağım. Belki hayatında bir çok şeyi değiştiremem ama bu mektupla hem seni tanımayı hem de bir dileğini gerçekleştirmeyi canı gönülden isterim.”

Peki ne olacak o mektupların sonunda?
Büyükşehir’in bürokratları iyi hazırlık yapmış. Çocuklar Başkan Aktaş’ın mektubuna yanıt vererek, bir isteklerini bildirecekler. Aktaş da yetimlerin o dileğini yerine getirecek.

Emeği geçen Büyükşehir bürokratlarını ve projeyi geliştiren kolaylaştırıcıları kutluyoruz.

Yetimini, yoksulunu, muhtacını, kimsesizini sevindiren, onlara sahip çıkan ülkelerin sırtı kolay kolay yere gelmez.

Böylesi kutsal bir ayda Bursa’nın yetimlerini unutmayan Aktaş’ı da tebrik ediyoruz. Başkan’ın yetimlerin duasıyla da kısa sürede şifa bulmasını diliyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?