Bursa’da yol çilesi! Göynükbelen üvey evlat mı?

Bursa’da yol çilesi! Göynükbelen üvey evlat mı?

Bursa’da Keles-Seferışıklar-Göynükbelen yolundan yansıyan görüntüler dikkat çekiyor. 8 kilometrelik yol delik deşik görüntüsü ile tehlike saçıyor. Keles-Seferışıklar-Göynükbelen yolu, çile yoluna dönüşmüş durumda. enBursa.com yazarı Yüksel Baysal, Dağ yöresi halkının önemli sorunlarından biri olan yol çilesini köşesine taşıdı.

Baysal yazısında; CHP’li Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Emin Dündar aradı, Keles-Seferışıklar-Göynükbelen yolunun fotoğraflarını attı. Delik-deşik, yaması bile yapılmayan bir asfalt, yağmur yağdığında göl haline gelen çöküntülerin oluştuğu 8 kilometrelik yol…Emin Dündar ve Göynükbelen’de yaşayan vatandaşlar haklı olarak soruyor: “Biz üvey evlat mıyız?”

Öte yandan konuyu CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu TBMM’de gündeme getirerek şunları söyledi:
Büyükşehirleri kaybetmemek için beldeleri mahalleye, ilçeleri büyükşehirlere dâhil eden Büyükşehir Yasası’nın yarattığı tahribatları ortaya koyan o kadar çok örnek var ki; köy meralarının satılması, su faturaları, ulaşım gibi dertlerle yüzleşen köylüler, sorunların çözümünde de etkisiz kalıyorlar. Bursa’nın eski beldelerinden biri olan Göynükbelen’de yaşayanlar, köstebek yuvasına dönen 8 kilometrelik Seferışıklar-Göynükbelen yolunun onarılmasını bekliyorlar. Tam 3 belediyeyi yakından ilgilendiren bir bölge burası. Büyükşehir, Osmangazi ve Orhaneli Belediye Başkanlarına dertlerini anlatamadıkları için bizden, seslerine ses olmamızı istiyorlar. Meclisten sesleniyorum: Büyükşehir, Osmangazi ve Orhaneli Belediye Başkanları; Göynükbelenlilerin yol sorunlarını bir an önce gerçek anlamda çözmelidirler.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?