Bursa’da 14 yıldır bitirilemeyen yol yine nazara geldi!

Bursa’da 14 yıldır bitirilemeyen yol yine nazara geldi!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa ile Bilecik arasında yapımı yine duran yol çalışmasıyla ilgili son gelişmeleri bugünkü köşesine taşıdı…

Yılmaz, yazısında şu bilgileri verdi:

Tam 14 yıl olmuş… Yenişehir-Bilecik arasındaki yolun yapımının başladığını 2007 yılında bu sütunlardan “Mezitler’e alternatif” başlığıyla duyurduk.

Çünkü…

Bölgenin tek geçişi olması nedeniyle her mevsim trafik yoğunluğu yaşanan, kış aylarında buzlanma nedeniyle kapanan Mezitler’e alternatif olacaktı.

Ayrıca…

Sanayi yakınlığı yanında, Yenişehir-İznik-İnegöl bölgesi ve Bilecik tarımsal üretimini buluşturacak, bölgeyi Yenişehir Havaalanı’na ulaştıracak projeydi.

Ne var ki…

Böylesine çok yönlü proje gerektiği gibi ilerleyemedi ve 14 yıldır bitirilemedi.

Son dönemde…

AK Parti Bilecik Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selim Yağcı’nın yolun bitirilmesi için çok emek harcadığını, kurum yöneticileri ve müteahhitlerle toplantılar yapıp şantiye ziyaretlerinde bulunduğunu izliyoruz.

Nitekim…

Yağcı’nın çabaları ve özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığı destekle bu bölgeden Karayolları’nın 2021 yatırım programına giren tek yol oldu.

Kuşku yok ki…

Bursa’nın önemsediği dağ yolu bile genel bütçe toplamı içinde geçtiği için bu yılın ödeneği bilinmezken, Yenişehir-Bilecik yolunun programa girmesi Selim Yağcı’nın başarısı oldu.

Fakat…

14 yıldır bitirilemeyen yol, yine nazara geldi. Bu defa da yol yapımında çalışan işçiler Covid olunca yine durdu.

Çalışmaların…

17 Mayıs’ta yeniden başlayacağını yine Yağcı’nın paylaşımından öğrendik.

Aradığımızda…

Sohbet ederken, yol için verdiği mücadeleyi ve yaşananları şöyle aktardı:

“Yolun bitmesi için çok uğraştım, Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar konuyu götürdük. 2007’den beri hep terslikler yaşandığı için kangren haline gelmişti. Son dönem iyi gidiyordu, ama bu defa Covid çıktı.”

Hedefi şöyle açıkladı:

“Bakan Yardımcımızla görüştük. 2022 sonuna kadar süresi var ama 2021 sonunda asfaltlanır hale gelir, 2022 ortasında da asfalt biter. Hedef bu.”

 

Kurucu başkentler daha iyi komşu olacak

AK Parti Bilecik Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selim Yağcı ile sohbet ederken şuna dikkat çekti:

“Bilecik-Yenişehir yolumuzda ödenek sıkıntımız yok. Fakat yaklaşık 14 yıl geçti. Az bir süre değil. Siyaseten mahcubiyet yaşıyoruz.”

Ardından…

“Önceki dönem milletvekillerimizin de büyük çabaları var, herkes üzerine düşeni yaptı” dedi ve ihale sisteminden kaynaklı aksaklıklar yaşandığını söyledi.

Bittiğinde iki kurucu başkent daha iyi komşu olacak.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?