Maya Okulları ve Beils, hibrit İngilizce eğitimi için güçlerini birleştirdi

Maya Okulları ve Beils, hibrit İngilizce eğitimi için güçlerini birleştirdi

Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumları arasında yer alan Maya Okulları, online İngilizce eğitiminin lider markası Beils ile güçlerini birleştirdi. Maya Okulları öğrencileri yeni akademik yılda Beils’in küresel başarıya sahip İngilizce etkili iletişim programı ile İngilizce konuşma becerilerini en üst seviyeye çıkaracak.

Türkiye’nin öncü eğitim kurumları arasında yer alan ve 6 farklı yerleşkede 4 bine yakın öğrencisini en kapsamlı eğitim metotlarıyla geleceğe hazırlayan Maya Okulları, online İngilizce konuşma eğitiminde dünyanın önde gelen markalarından Beils ile iş birliğine gitti. İki lider eğitim kurumunun gerçekleştirdiği anlaşma ile yeni akademik yılda Maya Okulları’nda eğitim gören öğrenciler, Beils’in İngilizce konuşma ve etkili iletişim (oracy) programına dahil olacak. Maya Okulları, bu programla hibrit eğitimin olanaklarından da yararlanarak öğrencilerine İngilizce iletişim alanında sunduğu imkanları dünya standartları üstünde sürdürmeyi hedefliyor.

Yüz yüze ve uzaktan eğitimin birlikte yapıldığı hibrit eğitim modelini Salgın sürecinin yarattığı bir zorunluluk olarak görmeyen, aksine bunu yeni dünya düzeninin yarattığı bir fırsat olarak tanımlayan Maya Okulları, online eğitim alanında gerek teknoloji gerekse öğretmen eğitimi konularında çok ciddi yatırımlar gerçekleştirdi. Bu sayede öğrencilerinin motivasyonunda, duyuşsal, bilişsel ve sosyal olarak derse katılımlarında ve öğrenme çıktılarında tam bir memnuniyet sağladıklarını belirten Maya Okulları’nın Kurucu Temsilcisi Levent Okut, “Maya Okulları, Salgın dönemine adaptasyonda hiç zorluk çekmedi. 5 yıl önce altyapısını kurduğumuz tüm teknolojik çözümlerin meyvesini bu dönemde topladık. 5 yıl sonrası için de bugünden hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Her bir öğrenciyi biricik kabul eden ve öğrencilerimizi gelecekte adını bile bilemediğimiz iş alanlarına ve hayata hazırlamak için 21. yüzyıl ve yaşam becerilerine odaklanan eğitim vizyonumuz, yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçişimizi kolaylaştırdı. Aslında online teknolojiler sadece bir araçtır; önemli olan öğrencilerin tüm benlikleri ile derse katılımını sağlamak ve aktif öğrenme ortamını gerçekleştirmektir” diye konuştu.

Beils’in “akıcı İngilizce konuşturan” pilot dersleri tam not aldı

Beils’in “K-12 Online İngilizce Konuşma Dersi Projesi” kapsamında Maya Okulları’nda başarılı bir pilot çalışmaya imza atıldı. Beils’in ana dili İngilizce olan, konuşma, etkili iletişim, aktif öğrenme ve online eğitimde dünya çapında bilinen öğretmen ve öğretmen eğitimcileri, Maya Okulları öğrencileri ile akıcı İngilizce konuşma dersleri gerçekleştirdi. Pilot çalışma, öğrencilerin evlerinde online olarak derse katıldıkları, velilerin de gözlemleyebildiği bir ortamda yapıldı. Pilot çalışma ile öğrencilerin motivasyonlarını, derse aktif katılımlarını, 12 kişilik sanal sınıflarda etkileşimlerini gözlemlemenin yanı sıra öğrencilere etkili iletişim ve İngilizce konuşma becerileri kazandırmak hedeflendi. Pilot derslere giren öğretmenler arasında yer alan dünyaca ünlü İngilizce eğitim yazarı Sue Parminter, Maya Okulları’ndaki pilot çalışma hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

“İstisnasız tüm öğrencilerin derse aktif katılımı mükemmeldi. Hedefimiz daha çok öğrencilerin sanal odalarda analitik ve yaratıcı sorularla konuşmasını sağlamak, aktif dinleme, fikirlerini paylaşma, bir konuda farklı görüş sunma gibi ‘oracy’ yani etkili iletişim becerilerini geliştirmekti. Öğrencilerin İngilizce seviyeleri, yaş grubu ve sınıflarına göre çok üst düzeydeydi ve yanlış yapmaktan korkmadan tam bir özgüvenle konuştular. O kadar motivasyonları yüksekti ki derslerin bitmesini istemediler. Ders bitiminde bile hep birlikte konuşmaya devam ettik. Maya öğrencileri ile İngilizce konuşma ortamında bir arada olmak büyük bir keyifti.”

Maya Okulları, başarıyla tamamlanan bu pilot çalışmanın ardından yeni akademik yılda Beils ile birlikte çalışma kararı alarak bir iş birliği anlaşması imzaladı.

Eğitime Yatırım Yapan Bir Anlayış

Maya Okulları, uluslararası müfredatı ile çocukları geleceğe hazırlıyor. Türkiye’de binlerce okul arasında eğitimde “know-how” geliştirebilen birkaç okuldan biri olan Maya Okulları, gerçekleştirdiği eğitim yatırımları ile çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Öncü uygulamaları ile çocukların kişisel özelliklerini dikkate alarak, 21.yüzyıl becerilerine sahip, sorun çözebilen, özgüveni gelişmiş çocuklar yetiştirmeyi hedefleyen Maya sınır tanımayan eğitim anlayışı ile ilklere imza atmaya devam ediyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?