Bursalı vekilden Meclis’e yasa teklifi!

Bursalı vekilden Meclis’e yasa teklifi!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan’un önemli bir konuda hazırladığı teklifin detaylarını bugünkü köşesine taşıdı…

CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, gazilerin ve şehit yakınlarının şartlarının iyileştirilmesi amacıyla kimi kanunlarda değişiklik öngören yasa teklifini TBMM’ye sundu.

Vatan bütünlüğü için seve seve canını feda etmiş, şehit düşmüş, bu uğurda gazi olmuş yurttaşlarımızın yakınlarının ve gazilerimizin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için harekete geçen Özkan, gazilere verilen şerefiye aylığında, sosyal güvencesi olanlar, olmayanlar ayrımının hoşnutsuzluğa yol açtığını belirterek bunun düzeltilmesini istedi.

Ayrıca, şehit yakını ve gazilere faizsiz konut kredisi verilmesi, mülkiyeti kendilerine ait konut tahsisi ile bunlara sağlanan istihdam şartlarının artırılmasını da talep etti.

Vekil Özkan, eğitim gören şehit, gazi yakınlarının çocuklarına eğitim öğretim yardımı yapılmasını, 68 yaş üzeri muharip gazilerin havayolu ulaşımlarında VİPden yararlanmaları ve uçaklara iniş binişlerde yardım sağlanmasını da istedi.

Özkan, maddi imkansızlıklar içindeki gazi kızlarına şeref aylığı bağlanması, malul gazilerin dul kızlarına verilen maaşın muharip gazilerin dul kızlarına da verilmesini önerdi.

Prof. Özkan son olarak 25 yaş üstü gazi çocuklarına gazi çocuğu kimliği verilmesini de teklif etti.

Taslağı TBMM’ye sunan Özkan, bu amaçla Emekli Sandığı, TOKİ, Hava Yolu Taşımacılığı ve Şehit Dul Gazi ve Yetimlere Aylık Bağlanması hakkındaki kanunlarda değişiklik önerilerini sıralamış oldu.

Şehit yakınları ve gazilerimizin için ne yapılsa azdır.

Hele hele, şer cephede bölücülüğün giderek prim yaptığı, ülkemizin dört bir yanının düşmanlarla çevrili olduğu bir ortamda, yaşamlarının baharında vatan için toprağa düşmüşlerimizin yakınlarını hoş tutma gibi bir zorunluluğumuz var.

Özkan bu kanun teklifiyle şehit yakınları ve gazilerimizin isteklerini TBMM’ye taşımış oldu.

Gerisi TBMM Genel Kurul üyelerine kalmış bir durum.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?