Bursa’dan büyük kaçış! Otobüslerde yer kalmadı…

Bursa’dan büyük kaçış! Otobüslerde yer kalmadı…

17 günlük tam kapanma öncesi Bursa’dan da göç başladı. Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki otobüsler dolarken, birçok firma ise kontak kapamaya hazırlanıyor.Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19:00’dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05:00’e kadar tam kapanma kararı alındığını duyurdu.

Açıklamanın ardından ise çok sayıda kişi otogarlara akın etti.

Her gün ortalama 40 bin kişinin giriş çıkış yaptığı Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde ciddi bir yoğunluk oluşurken, firmalar ek seferler eklemeye başladı.

Yasak başlamadan memleketlerine gitmek, veya kısıtlamalı farklı illerde geçirmek isteyenler Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni doldururken, otobüslerde yer bulamayanlar ise minibüslere yönelmeye başladı.

BİLETLERİ FİYATLARINDA ARTIŞ VAR

Fiyatlarda artış olduğunu söyleyen Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali Dernek Başkanı Murat Akbulut konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Fiyatlarda eskiye göre biraz değişim var. Şuan Ağrı, Van ve Muş tarafında biraz farklı fiyatlar oldu. Bunun tek sebebi de gelen yasaklardan dolayı. Çalışan emekçiler bayramda evinde olmak ister tabi. Otobüsler şuanda tam kapasite dolu. Uzun mesafelerde ek seferler uygulamaya başladık.

FİRMALAR KONTAK KAPANMAYA HAZIRLANIYOR

Cuma gününden sonra ise yüzde 50 kapasiteyle seferler yapılacak. Buna göre de firmaların çoğu kontak kapatacak. Pamukkale, Kamil Koç ve diğer bazı firmalar çalışmama kararı aldı. İnsanlarımız yine mağdur olacak. İnsanları uçağa teşvik ediyorlar ama uçakta neden yok yasak? Cuma gününden sonra 150 liralık biletler 240 lira olacak. Yine halkımıza eziyet. Buna ulaştırma sektörü el atmaları lazım. İnsanların hepsi çelişkide ve panik halinde.

KİRAMIZA DESTEK YOK

Herkesin amacı virüsü aşalım ama biraz da insanların cebini düşünmek lazım. 1 ay kapanma olacak terminalde biz 22 bin lira veriyoruz. Dur diyen var mı? Yok. Bugün bize sizden kira alamayacağız diyen yok. Şuan terminalde yoğunluk üst sefalarda. Otobüsler doldu. İnsanlar minibüsler ile gitmeye çalışıyor. “

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?