Bugün çok önemli bir katliam engellendi!

Bugün çok önemli bir katliam engellendi!

“Bugün İstanbul’da çok önemli bir katliamı engellemiştir” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bugün PKK terör örgütü mensupları İstanbul’a 5 kiloluk patlayıcı getirdiler. Polisimizin dikkatli takibi sonucu ve istihbaratımızın keskin hafızası sonucu. Bir aracın altına yerleştirilen patlayıcı otogarda tespit edildi. Bunları yerleştirenleri de yakaladılar, patlayıcıyı da etkisiz hale getirdiler.” dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, NTV canlı yayınında Ahmed Arpat ve Funda Görey’in sorularını yanıtlıyor.

Bakan Soylu’nun açıklamalarından satırbaşları;

“Uzun zamandır Türkiye’nin takip ettiği Diyarbakır Anneleri’nde yarın 25’inci buluşma gerçekleşecek. Fatma Yetkin evladıyla buluşacak. 15 yaşında çocukları Recep’i kaçırıyorlar. Yıllar geçiyor Diyarbakır’da HDP binasının önünde, terör örgütüne meydan okudular.

“PKK’YI TUZ RUHUNUN ERİTTİĞİ GİBİ ERİTİYOR”

Dört buçuk yıl önce ikna çalışmalarına başladık. Ailelerle görüşülüyor, onlara evlatları adalete teslim olurlarsa, onlara destek olunacağı, yardımcı olacağı anlatılıyor.

İkna çalışmalarımız PKK’yı tuz ruhunun erittiği gibi eritiyor.

“KIRMIZI LİSTEDEN BİR İSMİN 17-18 GÜNDÜR İFADESİNİ ALIYORUZ”

Kırmızı listeden bir ismin 17-18 gündür ifadesinin alıyoruz. Önemli şeyler söyledi. Dost bildiklerimizin bize nasıl ihanet ettiklerini, arkamızdan nasıl kumpaslar çevirdiklerini anlattı.

Terör örgütüne bu yıl katılanların toplam sayısı 5’i Türkiye’den toplam 10. Bizim ikna yoluyla bu yıl terör örgütünden kopardığımız sayı 63

“İSTANBUL’DA KATLİAM ÖNLENDİ”

Bugün İstanbul polisi çok önemli bir katliamı engellemiştir. Bugün PKK terör örgütü mensupları İstanbul’a 5 kiloluk patlayıcı getirdiler. Polisimizin dikkatli takibi sonucu ve istihbaratımızın keskin hafızası sonucu. Bir aracın altına yerleştirilen patlayıcı otogarda tespit edildi. Bunları yerleştirenleri de yakaladılar, patlayıcıyı da etkisiz hale getirdiler.

17 GÜNLÜK TAM KAPANMA

Kamu düzeninden hiçbir şekilde taviz verilmeyecek.

Milletimiz, sağlıkçılarımız, güvenlikçilerimiz, esnafımız büyük fedakarlıklar yaptı. Türkiye’yi görünenle değerlendirenler her zaman yanılmışlardır.

Türkiye görünenin çok fazlasıdır. Türkiye bu süreçte ölçerek, biçerek vatandaşlarımızın devletten, hükümetten beklediğini yerine getirerek elinden geleni ortaya koymuştur.

Bütün üretim şartları düşünülerek hareket ediliyor.

Bilim Kurulu’nun ve rakamların ortaya koyacağı sürekler ve bir şey daha var. 20 milyonun üzerinde aşılanan insanımız var. Bugün Sağlık Bakanımız önemli açıklamalarda bulundu. 17 günün sonunda iyi bir noktada olacağız. İnşallah aşılanmış bir şekilde bu süreçten çıkmış olacağız.

KREŞLER AÇILACAK MI?

Milli Eğitim Bakanımızın kararı, ilk kararda duruyor, açmamak konusunda. Bazı Avrupa ülkelerinde açma konusunda esneklik var. Bütün çalışma şartlarını düşünerek bir değerlendirme yapıyoruz. Aile Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı değerlendiriyor. Aile Bakanlığı bir çalışma yapıyor, kendilerine gelen taleplere yönelik bir karar verecekler.

Kapanma olmasaydı bayram için hareketlilik olacaktı. Aşılar sayesinde Haziran sonunda iyi bir noktada olacağız.

TAM KAPANMADA ALKOL YASAĞI

Geçen kısıtlamada da bu tartışmayı yaptık. Bütük kısıtlamalarda ne varsa aynı. Kural aynı sadece süre uzadı. Cumartesi-Pazar kısıtlamasından hiçbir farkı yok. İngiltere’de, Fransa’da, Almanya’da birçok örnekleri var.

TAM KAPANMADA KİMLER MUAF OLACAK?

e-başvuru bakanlığın internet adresinden yapılabiliyor. Çalışmak zorunda olanlar e-başvuruyla izin alabilecekler.

Cenazeler için kolaylıklar getirildi.

Otel rezervasyonunu kapanmadan önce alanlar perşembe günü gidebilirler. Seyahat izin belgesini alanlar, onunla dönebilme imkanına sahip olurlar.

BAKICILAR MUAF OLACAK MI?

Yaşlı ve hastalar için raporla izin alabilecekler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?