Ömer Çelik’ten ‘soykırım’ tepkisi!

Ömer Çelik’ten ‘soykırım’ tepkisi!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, Biden’ın sözlerine “Tarihi, siyasi ve hukuki açıdan tamamen yanlış bir söylemdir” diyerek tepki gösterdi. Çelik Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve 48 partiye tutumundan ötürü teşekkür etti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik’in açıklamalarından satır başları:

BİDEN’IN SKANDAL SOYKIRIM KARARINA TEPKİ

1915 olayları konusunda geleneksel politika ilk defa bir ABD Başkanı tarafından çiğnendi. Hiçbir hukuki kararı yoktur. Kimsenin böyle bir kabilyeti böyle bir hüküm verme yetkisi yoktu. Siyaset ve diplomosi yargılama yeri değildir. Bu ifadeeyi kullananları şiddetle kınıyoruz. Tarih ile alakası olmayan bir durumla karşı karşıyayız. Biden’ın kararı tarihi, siyasi ve hukuki açıdan tamamen yanlış bir söylemdir. Hukuki açıdan bakıldığında altı boş bir söylem ile karşı kaşıyayız. Açıklamanın zamanlaması da yanlış olmuştur. Karabağ’daki zaferden sonra 6’lı mekanızması görüşmesine Ermenistan’da davet edilmişti. Ancak Biden’ın sözleri bunu bertaraf ettirdi.Türkiye mücadelesini sürdürecektir. Bundan sonrasında da bu fanatik Ermeni çevreleri ile yapılan diasporada mücadelemizi sürdüreceğiz. Tarihimizde soykırım olmamıştır. “1915’te ne oldu?” Diyenlere de tüm tarih kapımız açıktır.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Ermenistan normalleşme adımlarını bu açıklamalarla kaçırmış oldu. Biden kötü bir gelenek başlatmıştır. İnsani hassasiyetleri törpüleyen Biden’ın yaptığıdır. Meclis içinde HDP vahşi bir tutum almıştır. Milletimizi suçlayan bir açıklama yapılmış. Yüzleşilmesi gereken kişiler PKK katliamlarıyla yüzleşmesi gerekir. Evlatları dağa kaçırılmış Diyarbakır annelerini duymayıp bunları duyacaksınız. Esas bunları duymanız gerekecek. Bir millete atılabilecek en büyük iftiradır bu. Gazi Meclis Milli Duyarlılık gerektiren tutumunu temin etmiştir.

KILIÇDAROĞLU KEŞKE CHP’Yİ BU DURUMA DÜŞÜRMESEYDİ

Bu olay olduğu andan itibaren, yakın zamanda yaşadığımız olaylardan ders çıkarılmıştır diye bir temennim vardı. Böyle bir durum karşısında Biden’a hiçbir şey söylememek siyasi akıl ile izah
edilebilecek bir şey değildir. Bu açıklamaya bir ‘ama’ yerleştiren zihniyet yapısı, kendi ülkesini suçlama şeklinde devam ediyor. Yapması gereken en güçlü şekilde cevap vermek. Türkiye Cumhuriyeti’ni savunmayı sadece bize bırakıyorsanız biz bunu yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Dış politika ile ilgili muhalefet partilerinin elbette farklı düşünceleri olacaktır. Ancak bu iftiraya meşrutiyet atfetmektedir. Yönünü kaybetmiş, pusulasını şaşırmış bir zihniyet. Keşke CHP’yi bu duruma düşürmeseydi.

AZERBAYCAN’A TEŞEKKÜR

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e ve 48 partiye şükranlarımı sunuyorum. Bir kez daha iki devlet tek millet kardeşliğini göstermiştir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?