KAPATMAYI DEĞİL, ULUSLARARASI SÖZLEŞMELER VE ANAYASAMIZIN MEVCUT HÜKÜMLERİNİ UYGULAYIN..

KAPATMAYI DEĞİL, ULUSLARARASI SÖZLEŞMELER VE ANAYASAMIZIN MEVCUT HÜKÜMLERİNİ UYGULAYIN..

“Ülkemizde hukuk, iktidar tarafından kendisine biat etmeyen toplum kesimleri, bireyler, dernekler, sendikalar ve siyasi partiler üzerinde yaygın bir baskı aracı, hatta bir tasfiye silahı olarak kullanılmaktadır.” Tüm Emekliler Sendikası Bursa Şube Başkanı Günay Onayman, sendika merkezinde yapmış olduğu açıklamada; “Bu durum, gerek tüm toplum kesimleri tarafından, gerekse de uluslararası pek çok saygın kurum ve basın yayın organlarınca dile getirilmektedir.

Hukukun bir baskı aracı olarak kullanılması, sendikamız Tüm emekliler Sendikasının, kurulduğu günden beri karşılaştığı bir sorundur.

20 Şubat 2017 de kuruluş evraklarını Ankara Valiliğine verdiğimiz halde Valilik keyfi bir tutumla, bu başvuruyu reddetmiş ancak yaşanan mahkeme sürecinden sonra sendikamıza kütük numarası verilmiştir.

Başvuru konusunda mahkemenin lehimize verdiği karara rağmen Valilik, Ankara 34. İş Mahkemesi nezdinde kapatılma istemli dava açmış, İş Mahkemesinin aleyhimize verdiği karar ise İstinaf mahkemesine taşınmış ve İstinaf Mahkemesi kapatma kararını bozarak “Emeklilerin sendika kurma hakkı olduğundan” hareketle lehimize sonuçlandırmıştır.

Hukuk ve yasaların evrensel insanlık değerleri içermesi gerektiğini unutan idare Hukukun kendi emri altında olması gerektiğini savunan bir yaklaşımla bu kararı da Yargıtay’a göndermiş, Yargıtay bozma kararı vererek dosyayı yeniden görüşmesi için İstinaf Mahkemesine geri göndermiştir.

Buna ilişkin mahkeme 30 Nisan 2021 tarihinde saat 10.00 da görülecektir.

Yargıtay’ın verdiği bozma kararı, açıkça idarenin isteğinin hukukun üstünde olduğu ve Uluslararası sözleşme ve hukukun tanınmadığının açık bir göstergesidir.

Bu karar hukuki değil, siyasi bir karardır.

Bu karar İdarenin her istediğini yaptırma niyetinin bir göstergesidir.

Bu kararın örgütlenme hakkının kullanılmasına yönelik bir engel olduğu açıktır.

Hukukun üstünlüğünün hala geçerli olduğuna, buna uyan yargıçların olduğuna da ayrıca inanmak istiyoruz.

Şimdi yıllardan bu güne haykırdığımız ve hatırlattığımız en başta 19 yıldan beri tek başına iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi olmak üzere gelmiş geçmiş tüm Hükümet olanlara bir kez daha sesleniyoruz;

Herkesin Sendika Kurma ve Sendikaya üye olma hakkı yazılı Uluslararası tüm belge ve sözleşmelerde” kabul görmüş sizlerin Türkiye adına attığınız imzalarınız var, bu gerçekten hareketle ülkemize dönüp geldiğinizde niye o attığınız imzalarınıza sahip çıkıp, TBMM de iç hukukta gerekli ve zorunlu yasal düzenlemeleri yerine getirmediniz?

Kaldı ki, sizin bu yerine getirmediğiniz mevzuat eksikliğine rağmen, halen mevcut Anayasamızın 17 Md. yer alan “Herkes yaşama maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir” ilkesi ve de yine Anayasamızın 90’ncı maddesinin beşinci fıkrası gereği, “Usulüne göre yürürlüğe konulmuş Milletlerarası antlaşmalar kanun hükmündedir” ifadelerine göre Emekliler Sendikamız yasaldır, meşrudur ve haklıdır.

Bu güne kadar Milyonlarca Emeklinin oylarıyla TBMM de yer alan ve İktidar olanlara tekrar sesleniyoruz; sizlere düşen görev yerine getirmediğiniz mevzuattaki boşluğun arkasına sığınarak Emeklilerin Sendikal Haklarını engellemek değil, emeklilerimizin insanca ve onurlu bir yaşama sahip olabilmelerini sağlayacak düzenlemeleri yapabilmektir görev ve sorumluluğunuz..

Sendika kurmak, onlara üye olmak ve kendi yaşamsal hak ve hukukumuz için bir araya gelerek böylesi etkili örgütlenmelerden yana davranmak kadar haklı ve meşru bir duruş ortaya koymamızın neresi yanlış ve sözde yasal boşluk yaratıyor!.

Çünkü biz milyonlar, açlık sınırı altında maaşlarımızla sürdürmeye çalıştığımız yaşamımıza dair beklentilerimizin hiç dikkate ve ciddiye alınmadan sadaka niteliğinde yukarıdan belirlenen dayatmalara ve uygulamalara asla teslim olmak istemiyoruz.

Aldığımız veya alacağımız Maaşlar ve de adı Bayram İkramiyesi olarak önümüze sürdüğünüz, ikramiye değil adeta harçlık diye adlandırılacak 1000 TL. Ödemeleri bizler Sendikal örgütlülüğümüzle meydanlarda ve masada müzakere ve de mücadele edebilmek adına Sendikal haklarımıza sahip çıkıyor ve elbette çıkmaya da devam edeceğiz.

İdarenin ve idarenin gözüne bakan mahkemelerin her türlü engelleme yasaklama, görmezden gelme girişimlerine karşı herkes şunu iyi bilsin ki, Tüm Emekliler Sendikası emeklilerin ekonomik demokratik, sosyal ve kültürel hakları için mücadelesini her şartta yükselterek sürdürecektir, böyle bilene..”dedi. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?