BÜMED MEÇ OKULLARI İNGİLİZCE EĞİTİMİNİ BROOKE HOUSE COLLEGE İŞ BİRLİĞİYLE DESTEKLİYOR

BÜMED MEÇ OKULLARI İNGİLİZCE EĞİTİMİNİ BROOKE HOUSE COLLEGE İŞ BİRLİĞİYLE DESTEKLİYOR

Türkiye’nin en önemli eğitim-öğretim kurumlarından BÜMED MEÇ Okulları, İngiltere’nin 54 yıllık köklü kuruluşu Brooke House College ile “Speaking from UK to Istanbul” projesini başlattı. Brooke House College eğitimcilerinin eğitim içeriği ve konuşma dersleriyle desteklediği programın geleceği hakkında konuşan BÜMED MEÇ Okulları Genel Müdürü  Fatih Meral “Önümüzdeki dönemde Brooke House College ile farklı dersleri de İngilizce verme noktasında çalışıyoruz. Brooke House College iş birliği ile hedefimiz mezunlarımıza çift diploma vermek” diyor.

İngilizce’nin tüm dünyada kabul gören ortak iletişim dili olması, bu dilin öğrenilmesine duyulan ihtiyacı her geçen gün biraz daha artırıyor. Türkiye’de özel okul tercihlerinde veliler için okulun dil eğitimindeki başarısı hala en önemli kriterlerden biri.

Yıllardır başarılı İngilizce eğitimiyle öne çıkan, tüm seviyelerde İngilizce programlarını Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü’nden danışman eğitimcilerin rehberliğinde Common European Framework of Reference (CEFR) çerçevesinde oluşturan BÜMED MEÇ Okulları, bu başarıyı yeni bir noktaya taşıyor. Okul, 15 Mart’tan itibaren İngiltere’nin 54 yıllık köklü kuruluşu Brooke House College ile “Speaking from UK to Istanbul” projesini başlattı.

BÜMED MEÇ Okulları Genel Müdürü Fatih Meral, verdikleri İngilizce dil eğitiminin  yüksek standardına dikkat çekerek “Disiplinler arası bir yaklaşımla tüm derslerle bağlantılı bir müfredat yürütüyoruz. Öğretmen eğitimlerimiz ve ölçme değerlendirme sistemimizle süreci destekliyoruz” diyor.

BÜMED MEÇ Okulları’nda okul öncesinde başlayan ve ilkokulda etkin bir şekilde uygulanan İngilizce programının ortaokul dönemindeki hedefi, dinlediğini ve okuduğunu anlamada, karşılıklı konuşmada, sözlü ve yazılı anlatımda CEFR hedeflerine uygun olarak öğrencilerin B1.2 ve B2.1 seviyesine gelmeleri. BÜMED MEÇ Okulları Genel Müdürü Fatih Meral, bu hedeflerini tam olarak gerçekleştirmek için Brooke House College ile işbirliği yaptıklarını ifade ediyor ve “BÜMED MEÇ Okulları olarak öğrencilerimizin, İngilizce konuşulan ortamlarda kendilerini ifade ederken özgüvenli olmaları, sosyal ve iletişim becerilerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla Speaking from UK to Istanbul projesini, 54 yıllık bir eğitim kurumu olan Brooke House College ile başlattık. Öğrencilerimizin derslerde öğrendiklerini aktif olarak kullanmaları, yabancı eğitmenlerle İngilizce konuşma tecrübeleri edinmeleri ve bu sayede derslerde edindikleri bilgilerin keyifli bir deneyimle kalıcı hale gelmesini amaçladık” diyor.

Genel Müdür Meral, Brooke House College eğitmenleri ile BÜMED MEÇ Okulları İngilizce öğretmenlerinin proje öncesinde toplantılar yaparak sınıf bazında kazanımları değerlendirerek ders içeriklerini oluşturduklarını belirtiyor ve “15 Mart 2021 tarihinde başlayan projemize katılım gösteren öğrencilerimizden gelen olumlu geri bildirimler planlanan programın işlevselliğini kanıtlamış ve öğretmenlerimiz tarafından gözlemlenmiştir. Öğrencilerimize farklı bir İngilizce eğitim desteği sunmak ve onların motivasyonlarının arttığını görmek bizleri mutlu ediyor. Bu projenin başlangıç olduğunu düşünüyoruz ve ilerleyen zamanda farklı derslerin de İngilizce olarak Brooke House College iş birliği ile çift diploma noktasında ilerleyebileceğini planlıyoruz” diye anlatıyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?