Bu uyarı çok kritik!

Bu uyarı çok kritik!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’un pandemi dönemiyle ilgili sözlerini bugünkü köşesine taşıdı…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Türk Metal Sendikası… Bugün için, Türkiye’nin üye sayısı olarak en büyük ve yapısal olarak da en güçlü sendikası.

İş gücü olarak sanayi üretiminin tam merkezinde olan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, yaşadığımız süreci anlatırken şunu anımsattı:

“Pandemi döneminde yaşam durdu. Okullar, mağazalar, lokantalar, her yer kapandı. Herkes evindeydi, bir tek biz emekçiler işimizin başındaydık.”

Bu noktada…

“Örgütlü olduğumuz işyerlerinde, ciddi bir mağduriyet olmadı. Zaten burada asıl sorun, sendikalı işçilerde değil, örgütsüz, sendikasız yani güvencesiz çalışan arkadaşlarımızda”  dedi ve şunu söyledi:

“2020 yılı Mart ayının ortalarında ilk ölümlerin başlaması üzerine MESS’le birlikte ortak bir metne imza attık, üretime ilişkin düzenlemeler yaptık.”

Üzerinde durduğu şu:

“Daha devletin gündemine gelmediği günlerde, kendi ayrılmak isteyenler hariç, işverenlerin işçi çıkarmamasını kararlaştırdık. Bu sayede hiçbir arkadaşımız işten çıkarılmadı.”

Devam etti:

“Kısa çalışmaya başvurmayacak şirketlerde üretimin durması halinde, her 1 gün yıllık ücretli izin için 1 gün idari izini karar altına aldık. Böylece bir aylık periyotta çalışanların ücretlerinden herhangi bir kesinti olmadı.”

Şu da önemli:

“Kısa çalışmaya başvuracak şirketlerde ise, kısa çalışma ödeneğine ek olarak ikramiye, yakacak yardımı ve sosyal hakların işveren tarafından ödenmesini sağladık. Böylece üyelerimiz ücret kaybına uğramadı.”

İşyerlerinde çalışma koşullarının düzenlenmesi için yaptıkları katkıları aktarıp şunu da vurguladı:

“Bir çok arkadaşımız Covid-19’a yakalandı. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası uygulamamıza ek madde koydurup tedavi gören arkadaşlarımızın tek kuruş ödemeden hastanelerden yararlanmalarını sağladık.”

Değerlendirmesi şu:

“Ülkemiz ekonomik olarak zor bir dönemden geçiyor. Salgın bu zorluğu daha da arttırdı. İşsizlik aldı başını gitti, enflasyon çift hanelere yükseldi. Hayat pahalılığı durdurulamıyor. Fakat hep bizden gidiyor.”

Çağrısı da şu:

“Her krizde olduğu gibi, pandemiyle gelen krizin de bedelini emekçiler ödemesin.”

Bursa mitingini unutamıyor

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, pandemi sürecindeki mücadeleyi anlatırken geçen yıl için özel bir paragraf açtı:

“Muhteşem Bursa mitingini ömrümün sonuna kadar unutamam.”

19 Ocak 2020 günü 130 bin kişinin katılımıyla Bursa’da yapılan Türk Metal mitingini şöyle anlattı:

“Ben o meydanda inancın resmini gördüm. O meydanda sevginin resmini gördüm. O meydanda bütün işçi sınıfını gördüm.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?