Bursa’nın merkezindeki bu viyadük kalkıyor mu?

Bursa’nın merkezindeki bu viyadük kalkıyor mu?

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, 1991 yılında trafik sorununu çözen Çatalfırın Viyadüğü’yle ilgili yeni gelişmeyi bugünkü köşesine taşıdı…

Yılmaz, yazısında şu bilgileri verdi:

1989 yerel seçimine gidilen süreçti… Adayların gündeminde kentin önemli iki sorunu olarak trafik ver hava kirliliği vardı.

O kampanyada…

DYP Adayı rahmetli Teoman Özalp’ın dillendirdiği Bursa’ya iki söz seçim kampanyalarının omurgasını oluşturdu.

Ardından…

Seçimi kazanan Özalp hemen kolları sıvadı ve giderek büyüyen trafik sorunu çözmek için kesişen caddelerden işe başladı.

Bu amaçla…

Fevzi Çakmak ve Şehreküstü’nden gelen araçların, o zamanlar çift yönlü trafik olan Cemal Nadir Caddesi ile kesiştiği yerdeki düğümü çözmek için viyadük projesi hazırlandı.

Aynı şekilde…

Heykel’den inişte İnönü Caddesi ile Haşim İşcan’ın kesiştiği Demirtaşpaşa ve yine İnönü Caddesi’nin Ulubatlı Hasan Bulvarı’nı kesmeden aşması için eski Hal Kavşağı’na viyadükler planlandı.

Özalp yönetimi planlamakla kalmadı, çok hızlı bitirerek Bursa’ya sözünü yerine getirdi ve kesişme noktalarında yaşanan trafik sorunu da ortadan kalktı.

Ne var ki…

1991 yılında trafik sorununu çözen Çatalfırın Viyadüğü 20 yıl geçmeden sorunun kaynağı haline geldi. Bölgede trafik düzeninin değişmesiyle de gereksiz bir yapıya dönüştü.

2007 yılında rahmetli Semih Pala bu viyadüğün artık gerekli olmaması yanında, çirkin görüntüsü nedeniyle kaldırılmasını önerdiğinde çok da destek buldu, hatta dönemin Akademik Odaları destek verdi, ama bu öneri unutulup gitti.

Son 3 yıldır…

Bu sütunlarda yol ve ulaşım uzmanı olarak görüşlerini önemsediğimiz İnşaat Yüksek Mühendisi M. Tözün Bingöl bu viyadüğün kaldırılmasını sık sık dile getiriyor.

En son…

Şehreküstü Meydanı projesi sırasında 6 ay önce önerisini tekrarlayan Bingöl, bugün de acele kamulaştırma için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onay verdiği Hanlar Bölgesi projesini fırsat görüyor.

Hatta…

İlk aşamada bölge, sonraki aşamada Atatürk Caddesi yayalaştırmasının buradan başlayabileceğini söylüyor.

Çatalfırın’ın aynısı ‘ucube’ İstanbul’da yıkıldı

İşlevini kaybetmesi yanında bugünkü trafiği olumsuz etkileyen ve görüntüsüyle kent çirkini haline gelen Çatalfırın Viyadüğü’nün kaldırılmasını savunan İnşaat Yüksek Mühendisi M. Tözün Bingöl, bir arkadaşından gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tweet’ini gönderdi.

İmamoğlu o tweet’te…

İstanbul Bahçelievler’de bulunan ve Çatalfırın’ın aynısı olan “ucubenin” yıkıldığını duyuruyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?