Türk Eğitim Sendikası’ndan Hem Yetkili Sendikaya Hem de Diyanet’e Sert Tepki…

Türk Eğitim Sendikası’ndan Hem Yetkili Sendikaya Hem de Diyanet’e Sert Tepki…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101’ci yılında Türk Eğitim Sendikası Bursa Şubesi’nden Diyanet İşleri Başkanlığı ve Yetkili Sendika’ya sert tepki. Diyanet İşleri Başkanlı Cuma Hutbesinde Atatürk ve silah arkadaşlarını anmazken, Eğitim-Bir-Sendikası’da yaptığı açıklamada Atatürk’ten tek kelime ile bahsetmemesine Türk Eğitim Sendikası Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Fatih Gümüş ve 3 Nolu Şube Başkanı Ömer Işıkoğlu çok sert tepki gösterdi.

Türk Eğitim Sendikası açıklamasında; “23 Nisan 1920 Cuma bütün mebusların iştirakiyle Hacı Bayram-ı Velî Camii Şerifinde eda edilen Cuma namazından sonra tekbir sesleri eşliğinde meclisin önüne gelindi.Burada kurbanlar kesildi ve Bursa Mebusu Hoca Fehmi Efendi coşkulu bir dua okudu. Meclis salonunda herkes yerini aldıktan sonra hocalar dua ayetlerini hep bir ağızdan okudular.Hacı Bayram Velî Türbesi’nden alınan Sancak kürsüye dikildi.Rahle üstünde getirilen Kur’an-ı Kerim ve Sakal-ı Şerif de kürsüye kondu. Ve bugün Atatürk tarafından kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı hazırlamış olduğu Cuma Hutbesinde hayırla yad etmeyi bile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e çok gördü. Rabbim ıslah etsin İnşallah.” ifade ederek “Diyanet İşleri Kimin Başkalığı?” sorusunu sordu.

Açıklamalarına devam eden Türk Eğitim Sendikası Bursa Şubesi; “Biraz önce, eğitim çalışanlarının büyük çoğunluğunun desteğiyle! yetkili olan sendikanın yayınladığı 23 Nisan mesajını okudum.. Sizden ricam üşenmeden okuyun bu ibretlik satırları.. “Meclis açılmış” kimin açtığı belli değil, “çocuklara armağan edilmiş” kimin ettiği meçhul,”bağımsızlık mücadelesi verilmiş” hangi milletin verdiği belli değil… Tek satırda bile ne ATATÜRK ne de TÜRK kelimesine yer verilmiş. Bu metni yazanlar değil de;yıllardır değişik gerekçelerle bu sendikaya üye olarak onlara bu gücü verenler ,bana dokunmasın da ne olursa olsun diyenler ,”aslında ben de milliyetçiyim, Atatürkçüyüm ama” diye türlü mazeretlerle orada kalmaya devam edenler bu okuduklarınızdan hiç rahatsızlık duymuyorsanız diyecek söz kalmamıştır!!!” ifadelerini kullanarak “Genel Yetkilendirilmiş Sendikanın Türk ve Atatürk Hazımsızlığı” ibaresi kullanıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?