İlk ipucunu Aktaş vermişti! Bursa için sevindiren gelişme…

İlk ipucunu Aktaş vermişti! Bursa için sevindiren gelişme…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa için önemli bir projeyle ilgili Ankara’dan gelen onayı bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

İlk ipucunu, geçen yılın son gününde Olay Medya’yı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yazılmamak kaydıyla vermişti.

Bölgedeki çalışmaların niçin ağır gittiğini sorduğumuzda, mülk sahipleriyle uzlaşmanın kolay olmadığını, acele kamulaştırma için Cumhurbaşkanlığı kararını devreye sokacaklarını söylemişti.

Sonra ikinci gelişmeyi önceki gün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Genel Sekreter Ulaş Akhan verdi.

Akhan, Büyükşehir Belediye Meclis üyelerini bilgilendirirken, bölgedeki kamulaştırmanın yüzde 22’sinin bittiğini, kalanı için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın acele kamulaştırma kararı aldığını ve onay için Cumhurbaşkanlığı’na gönderildiğini, yıl sonuna kadar buradaki kamulaştırma işlemlerini bitirmeyi hedeflediklerini açıklamıştı.

Bu bilgilendirmenin gecesine beklenen o onay çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hanlar Bölgesi için alınan acele kamulaştırma kararına imzayı attı. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi de Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Gelişme Bursa için son derece önem arz ediyor.

Zira, hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hem Turizm Bakanlığı’nın desteklediği, Büyükşehir Belediyesi’nin de ulaşımın ardından öncelikli yatırımları arasında yer alan Hanlar Bölgesi’ni açığa çıkarma projesi Bursa’nın uzun yıllardır konuşulan ama bir türlü hayata geçirilemeyen bir hedefiydi.

Bölge için düzenlenen Çarşıbaşı Proje Yarışması da sonuçlandırılmış, hatta tescilli olduğu gerekçesiyle aynen korunmak istenen, fakat dayanıksız çıktığı için yıkılan eski Merkez Bankası binasının yarışma eserlerinin tümünde yeniden gösterilmesi tartışma konusu olmuştu.

Bursa’nın tarihi bölgesini açığa çıkarma, hanları, Ulucami’yi Tophane yamaçları ve Cemal Nadir Caddesi üzerinden görünür kılacak bu onayla artık kamulaştırma engeli aşılmış olacak.

Acele kamulaştırma kararıyla çalışmalar hızlanacak ama mülk sahiplerini de mümkün olduğunca ikna ederek bu işi çözmekte fayda vardı. Fakat, bunun tüm iyi niyetli girişimlere rağmen sağlanamadığı için acele kamulaştırma formülüne başvurulduğu anlaşılıyor.

Acele kamulaştırma kararının ardından Başkan Aktaş’ın sosyal medya hesaplarından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a teşekkür ettiğini fark ettik.

Hanlar tümüyle ortaya çıkarıldığında, birden çok eski belediye başkanının hedefi olan bir projeyi hayata geçirmek Başkan Aktaş’a kısmet olmuş olacak.

Şehrimizin turizmi için şimdiden hayırlı olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?