Ulaştırma Bakanları Bursa’ya neden ‘cimri’ davranıyor?

Ulaştırma Bakanları Bursa’ya neden ‘cimri’ davranıyor?

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa’nın özellikle ulaşımla ilgili sorunlarına ilişkin dikkat çekici bir yazı kaleme aldı…

Yılmaz yazısında, özellikle Ulaştırma Bakanları’nın Bursa’ya karşı duyarsız kaldığını şu örneklerle gösterdi:

Yazı için klavye başına oturduğumuzda haberi geldi… Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın test sonucunun pozitif çıktığını ve kendisini evde karantinaya aldığını öğrendik.

O nedenle, Başkan Aktaş’a geçmiş olsun diyerek başlamak istiyoruz.

Konumuza gelirsek…

20 gün önce Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu geldiğinde, programında Şehir Hastanesi Metrosu temel atma töreni vardı.

Oysa…

Uzun süredir yolunu gözlediğimiz Karaismailoğlu’ndan Bursa için çok daha fazla beklentilerimiz vardı.

Örneğin…

Konuşmasında sürekli “Yüksek Hızlı Tren” vurgusu yaptığını bu sütunlardan tören günü aktardığımız Ulaştırma Bakanı, konuşma metnindeki yanlışı gittiği her yerdeki konuşmalarında sürdürdü.

Bu bile…

Bakan’ın Bursa’ya gelirken ciddi bir hazırlık yapmadığı anlamına geliyor.

Kaldı ki…

Adını yanlış söylese bile, hızlı tren için hiçbir şey söylemedi, hatta dile getirdiği fiziki gerçekleşme oranları da pek kimseyi ikna etmedi.

O gün…

Yani Şehir Hastanesi Metrosu temel atma töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kürsüye geldiğinde, “Bursaray’ı Uludağ Üniversitesi’nden Görükle’ye uzatmak” için de Bakan’dan destek istedi.

Tören alanında…

Bu isteği duymazdan gelen Bakan Karaismailoğlu daha sonra Valilik, AK Parti İl Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyesi ziyaretlerinde de aynı istekle karşılaştı, ama yine umut vermedi ve geçiştirdi.

Dahası…

Aynı ziyaretlerde Bakan’dan Çalı Yolu için de destek istendiği, fakat yine aynı şekilde umut veren cevap alınamadığı kulağımıza geldi.

Aslında…

Bursa’ya duyarsız kalıp cimri davranan ilk Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu değil elbette. Daha önceki bakanlar da ne yazık ki “bakarız, yaparız” deyip kararlı adımlar atmadılar.

Hatta…

Bursa’ya  olan soğukluğun, hızlı trenin temelini atmasına karşın Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde başladığı da hafızalarımızda.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?