Esnaf Çıkmazda… Özüne Dön Bursa…

Esnaf Çıkmazda… Özüne Dön Bursa…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, AK Parti’nin, belediye seçimini yıllardır kaybettiği Nilüfer ilçesinde uygulayacağı yeni metodu bugünkü köşesine taşıdı…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Sohbet ederken… “Nilüfer başka ilçelere benzemiyor. Kendine özgü siyaset atmosferi ve kuralları var” dediklerinde, saha gözlemlerini merak ettik.

Bunun üzerine…

Ziyaretimize gelen AK Parti Nilüfer Gençlik Kolu Başkanı Bayram Ali Sayın, Başkan Yardımcısı Enes Kurtuluş ve İlçe Gençlik Kolu Sekreteri Sedanur Türköz saha çalışmalarından edindikleri izlenimleri anlattılar.

Öncelikle…

AK Parti Nilüfer İlçe Gençlik Kolu Başkanı Sayın siyasi bir tablo çizdi:

“Nilüfer’de algıya dayalı bir siyaset var. Biz bu tür siyaseti bilmediğimiz için algıya karşı muhalefet yapamıyoruz. Algıyla uğraşmak yerine halka dokunmak istiyoruz.”

Yolu da şöyle çizmişler:

“Yaşanan sorunları daha güçlü teşkilat yapısıyla aşmak istiyoruz. Bunu da mahalleye kadar uygulamak niyetindeyiz.”

Bir gözlemleri de şu:

“Nilüfer’de kimseye baskı yapılmıyor. Fakat insanlar kendilerini baskı altına alıyorlar. Kendiliğinden oluşan bir algı var. O algıyı değiştirmek için gençlik siyaseti çok önemli.”

Dikkat çektiği şu:

“Z kuşağı olarak adlandırılan ve teknoloji kullanan günümüz gençliğinin siyasete ve dünya sorunlarına ilgisiz olduğu, oyundan başka konularla ilgilenmediği algısı oluşturuldu.”

Stratejileri belli:

“Oysa bu kuşağın gençleri ticarete atılmaya, işe girmeye başladılar. Yani günlük yaşamın içine girdiler. Biz onlara da ulaşacağız.”

Şunun altını çizdi:

“Z kuşağıyla siyaset yapacağız. Onlarla birlikte algıyı yıkacağız. Nilüfer’de siyaset yapmanın, hele gençlik siyaseti yapmanın güçlüğünü biliyoruz, ama ‘Biz seferden sorumluyuz, zafer Allah’tan’ deyip yola çıktık.”

Çizdikleri hedef doğrultusunda attıkları ilk adımı da açıkladı:

“Günümüzde sosyal medya her alanda olduğu gibi siyasette de çok önemli. AK Parti Nilüfer gençlik teşkilatımıza sosyal medya kullanımı eğitimi veriyoruz.”

Şunu da ekledi:

“Değişime hazırlıklı olmak gerekiyor.”

İYİ Gençlik ‘pandemide esnaf’ araştırması yaptı

Görünen o ki… Bir yandan politika üretirken, bir yandan sahada sorun tespiti yapan gençlik siyaseti de değişim içinde.

Örneğin…

İYİ Gençlik Bursa İl Başkanlığı’nın 100 esnafla yaptığı pandemi anketinde esnafın yüzde 42’si çalışan sayısının azaldığını, yüzde 58 kredi çektiğini, yüzde 60 sürecin kötü yönetildiğini, yüzde 72 borç yapılandırdığını, yüzde 68 salgının ekonomik krize dönüştüğünü, yüzde 80 de gelirinin azaldığını söyledi.

Bursa Platformu, kamu spotu gibi Bursa için farkındalık yayınladı

Aralarında… Anadolu’nun dört bir yanından Bursa’ya gelenler de, bu kentte doğanlar da var. Bursa Platformu kurulduğu günden beri Bursalılık tezinden hiç vazgeçmedi.

Programını buna göre yazdı, etkinliklerini Bursalılık doğrultusunda yaptı. Şimdi de, Bursa için farkındalık başlattı.

Açıkçası…

Bursa Platformu Kurucu Başkanı Mustafa Karaman’ın paylaşımlarında dikkatimizi çeken mesajların birinde şöyle deniyor:

“Cadde ve sokakların değil, derelerin gürül gürül akmasını istiyoruz. Eskişehir’de değil, Nilüfer Çayı’nda sandalla gezmeyi arzu ediyoruz.”

Diğeri…

“Düşündünüz mü? Bursa denilince ilk akla gelen nedir?” diye başlıyor ve adeta çekiç gibi iz bırakıyor:

“Kaplıcayı Afyon, kestaneyi Aydın, Bursaspor’u tufan, ovayı beton, yeşili kara aldı. Özüne dön Bursa.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?