Tam Kapanma İçin Daha Neyi Bekliyorsunuz! Yoğun Bakımlar SOS Veriyor!

Tam Kapanma İçin Daha Neyi Bekliyorsunuz! Yoğun Bakımlar SOS Veriyor!

-Pandemi salgınının 3.dalgasında Türkiye’nin Avrupa’da zirveye yerleştiğini belirten İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa’da da pik yapan tablonun, iyice vahim bir hal aldığını vurguladı.

-Türkoğlu, “Ülke genelinde 60 binin üzerindeki vaka sayıları, Bursa’da da günlük 2 bin 500’ü aştı ve hastaneler alarm vermeye başladı. Üç büyük devlet hastanemizin acilleri, yatış için yer boşalmasını bekleyen hastalar ile dolu. Tam kapanma artık şart oldu” dedi.

KLİNİKLER DOLDU TAŞTI

COVİT-19’da günlük vaka sayılarının önlenemez boyutlara yükseldiğine işaret eden İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Her bir hastanemizde her gün yeni pandemi klinikleri açıldığı halde, hastalara yer bulmakta ciddi sıkıntılar yaşandığına yönelik tespit ve duyumlarımız her gün artarak devam ediyor. Son olarak Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren, Osmangazi Metro İstasyonu yanındaki eski Bahar Hastanesi binasının da poliklinik ve normal hasta yatışlarına kapatılıp, tamamen pandemi hastanesi statüsüne çevrildiğini öğrendik. Ama bu bile artan vakalara karşı sadece günlük çözüm üretmiş durumdadır” şeklinde konuştu.

YATAK BULMAK İMKANSIZ

Devlet hastanelerinin yanında, özel hastanelerin durumlarının da farklı olmadığını ifade eden Türkoğlu, “Maalesef bunların hiç birinde yer yok ve onlar da şartlar müsaade ettiği çerçevede yeni pandemi klinikleri açarak hasta kabulüne devam ediyorlar. Ama bu durumda bile yatak bulabilmek, neredeyse deveye hendek atlatmakla eşdeğer” dedi.

Tam kapanma kararı olmadan sorunun kökten çözülemeyeceğini vurgulayan Türkoğlu şunları söyledi:

KISMİ KAPANMA ÇÖZÜM DEĞİL

“Bu vahim tablo karşımızda iken, kağıt üzerinde alınan kısmi kapanmanın sadece esnafı mağdur eden bir durum olduğunu görüyoruz. Bu işin sonunun bu şekilde alınamayacağını aslında karar alıcılar da, biz de, vatandaş da çok İYİ biliyor.

COVİT-19 belasından kurtulmamızın tek çözümü olan aşılama sürecini hızlandıracak ve aşı tedariğinin önünü açacak girişimlerin sağlanmasının yanında, esnaf ile çalışanların mağduriyetini giderecek, vatandaşın yaşam hakkını sağlayacak tedbirler ile tam kapanma için daha ne bekliyoruz.
Türkiye genelinde günlük 60 binin, Bursa’da da 2 bin 500’ün üzerindeki vaka sayılarına daha fazla dayanamaz ve çok daha acı tablolar ile karşı karşıya kalabiliriz.
Bu acı gerçekler ile yüzleşmeden önce karar alıcıları, acil olarak tam kapanma kararını almaya ve insan hayatına sahip çıkmaya davet ediyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?