Erdem Şimşek ile müzik yolculuğu

Erdem Şimşek ile müzik yolculuğu

Nilüfer Belediyesi’nin çevrimiçi düzenlediği “Müzikolik” programına konuk olan bağlama sanatçısı Erdem Şimşek, sergilediği müzik performansı ve keyifli sohbetiyle izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün çevrimiçi düzenlediği, “Müzikolik” programı, müziğin farklı tınılarını ve sevilen isimlerini sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Cem Önertürk’ün sunduğu programa bağlama sanatçısı Erdem Şimşek konuk oldu. Cem Önertürk, sanatçı Şimşek ile programda, çalışmaları ve bağlama sanatı ile ilgili sohbet gerçekleştirdi.

Pandemi döneminin tüm sanat camiası gibi kendisini de derinden etkilediğini belirten Erdem Şimşek,”Ben bu dönemde ailem ve kızımla evde vakit geçirdim. Yarım kalan çalışmalarımı tamamladım. Bağlama icrasının değişim süreciyle ilgili tez çalışması yapıyorum. Bağlama, Anadolu’nun en köklü çalgılarından biridir. Bugüne dek değişimi ele aldım ve müziğin farklı anlamlarını analiz etmeye çalıştım. Bağlama üzerinden ülke tarihini de okuyabiliriz. Özetle bağlama hayatımın merkezindedir” dedi.

Bağlama çalmaya çok küçük yaşta başladığını ve aileden gelen merak olduğunu ifade eden Şimşek, “Ailem müzik ve bağlamaya çok meraklıydı. 10 yaşımda eğitim almaya başladım. Önemli isimlerle çalıştım ve büyük deneyim kazandım. Bağlama çalma adaylarına tavsiyelerimin en başında ustaları iyi izlemeleri olacak. Artık imkanlar gelişti ve herkes herşeye ulaşabiliyor. İyi gözlem yapsınlar, bol bol dinlesinler. Bir enstrümanda en önemli şey doğru sesi çıkartabilmek” diye konuştu.

Erdem Şimşek programda kızı Bengilay’ın bestesi olan “Gökkuşağı Parıltısı” adlı parçayı da bağlamasıyla seslendirdi. Usta sanatçı, ayrıca Yunus Emre, Ali Ekber Çiçek, Musa Eroğlu gibi ustaların eserlerinin yanı sıra kendi bestelerini de seslendirerek izleyenlere müzik dolu anlar yaşattı.

Sanatseverler, Cem Önertürk’ün sunduğu “Müzikolik” programını www.youtube.com/NiluferSanat kanalından izleyebilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?