Daha Yeşil Bir Gemlik İçin Peyzaj Mimarları’da “Tamam” Dedi. Ruhsatlar Artık….

Daha Yeşil Bir Gemlik İçin Peyzaj Mimarları’da “Tamam” Dedi. Ruhsatlar Artık….

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Başkanı Necla Özkaplan Yörüklü, daha yeşil bir Gemlik için ilçede belediye yetkilileri ile görüştü. Yörüklü;  Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Jeoloji Mühendisi Zeynep Akış Serintürk’ü makamında ziyaret etti. Gemlik Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, meslek odalarıyla yapmış oldukları işbirliği ve dayanışmanın somut adımlarını aktardı.
Başkan Yardımcısı Zeyep Akış Serintürk, ” Gemlik’te yapılan her yapının peyzaj projelerini istiyoruz artık, Meclis kararı çıktı. Meslek odanızın da desteği ile denetimleri yapacağız. Halkımızın yeşil Gemlik için bir adım atması için yönetmelikten gelen fırsatı görüyoruz ve değerlendiriyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden beri meslek odalarına ve bilime olan inancımızı somutlaştıracak adımlar atıyoruz. ” diyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti, birlik ve dayanışma duygularını dile getirdi.
PMO Bursa Şube Başkanı Necla Özkaplan Yörüklü, Gemlik Belediyesi’nin ruhsat eki peyzaj projeleri ile ilgili almış olduğu RUHSAT EKİNDE ZORUNLU PEYZAJ PROJELERİ YAPILMASI MECLİS KARARI için Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk’ün huzurunda, başta Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan olmak üzere, Kentlerinin daha yeşil olması için inançla emek verenlere, teşekkürlerini iletti.
Başkan Yörüklü ziyareti şu sözleriyle değerlendirdi. “Gemlik Belediyesi meslek odalarımızla birlik ve dayanışma içinde olmak için adımlar attı. Bu adımların somutlaştırılması ve taahhütlerimizi yerine getirmek için çabalıyoruz. Aynı zamanda iklim değişikliği ve etkileriyle ilgili nedenler ve peyzaj mimarlığı stratejilerini anlatmak için başlattığımız mücadeleyi aktarmaya çalışıyoruz. Bu bilgilerimizi raporlaştırdık, Belediyede park ve yeşil alanların imalatında görev alan tüm meslek insanları için farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Farkında olanların da olmayanlara anlatması için savunuculuk oluşmasını istiyoruz. Bu anlamda Başkan Zeynep Akış Serintürk, yaklaşımlarımız ve etkinlik isteklerimiz için bizleri mükemmel karşıladı. Meslek odamızla yapılan protokolün ilk somut adımı da atılmış bunun da bilgisini ve müjdesini aldık. Ruhsat eki projelerde artık peyzaj projeleri isteme zorunlu. Gemlik için hayırlı olsun , inanın 5 yıl sonra baktığınızda, her yapının bahçesi yeşil bir Gemlik için atılmış birer tohum gibi yeşerecek. Kentlerin yeşil olması için, Kentsel ısı adalarının azaltılması için, iklim değişikliği etkilerini azaltmak için büyük adımlar bunlar. Gemlik Belediye Başkanımız Sn. Uğur Sertaslan’ a ve toplumcu üzgörü anlayışını sürdüren Belediye Bürokratlarına ve tüm emeği geçen Belediye çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Ziyaret sonunda, pandemi koşullarına göre yapılacak bilgi ve deneyilmlerimizin paylaşılacağı İklim Değişikliği Peyzaj Stratejileri konulu bir etkinlik yapılması kararıyla sona erdi.
TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Gemlik Belediyesi Başkanlık Ziyaretinde Meslek odaları Temsilcileri ve TMMOB üyeleriyle de buluştu. Ziyarette Gemlik Belediyesi İmar Müdürlüğünde görev yapan Mimar Pınar Taş Ateşli, Mimar ve TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şube YK. üyesi Gözde Bıyıkçı, Jeofizik Mühendisi ve TMMOB Jeofizik Müh. Odası Bursa Şube önceki dönem başkanlarından Murat Arabacı, Jeoloji Mühendisi ve Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube 2. Başkanı Sebiha Yıldızalp’i ziyaret etti. Ziyarette Belediye çalışmalarıyla ilgili fikirler konuşuldu, peyzaj mimarlarının Bursa’ da başlattığı etkinlikler ve eylemliliklerle ilgili görüşler dile getirildi.
Peyzaj alanlarının kentler için önemi ve yapılan mücadelenin ne kadar kıymetli olduğu duygularını dile getiren, Gemlik Belediyesi İmar Müdürlüğünde Jeoloji Mühendisi olarak görev yapan JMO Güney Marmara Şube YK 2. Başkanı Sebiha Yıldızalp; “Bir kente girdiğimde önce peyzajı, manzarası, yeşili, çiçekleri, nasıl tasarımları olduğuna bakıyorum. Peyzaj mimarlığı önemli bir konu, kentlerin binalarına bakmak ilgimi çekmez, Beton yığınları arasında olmayı kim ister. Yeşil, doğa insanların nefes alması için vazgeçilmezdir. Mücadeleniz ve çabalarınızı dayanışma duygularımızla izliyoruz, destekliyoruz” dedi.
Ziyaretten memnuniyetini ve teşekkürlerini ileten Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Başkanı Necla Özkaplan Yörüklü, “Bu anlayış ve yaklaşımların hem halkın bilinçlenmesi, kentlerinin doğa savunucusu olması için kıymetli. Biz de dayanışma duygularınız ve destekleriniz için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Birlikte başaracağız” dedi.
Bir selam da idari izinli olan Meslektaşımız için Gemlik Belediyesi Park ve Bahçelerde görevli Peyzaj Mimarı meslektaşları Meral Şahin Sarıtaş’a idari izinli olması nedeniyle ziyaret edemeyen Başkan Necla Özkaplan Yörüklü
telefonla bağlanarak selam ve sevgilerini, birlik ve dayanışma duygularını iletti.
PMO Bursa Şube Başkanı Necla Özkaplan Yörüklü , 14 Nisan 2021 Gemlik Belediyesi Ziyaretinden sonra Emir Birgün e iş yerinde ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Yörüklü; Emir Birgün; TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şube Önceki Dönem Başkanlarından, TMMOB Bursa IKK Önceki Dönem Sekreteri, Gemlik Belediyesi 2019-2024 seçim dönemi CHP Meclis Üyesi, Elektrik Mühendisidir. Ayrıca ve en önemlisi bizim için tecrübe, bilgi ve birikimlerinden yararlanmak istediğimiz bir yol büyüğümüzdür. Birlikte TMMOB çatısı altında bilimsel temelli, kentlerimiz ve toplum yararına birlikte çalışıyoruz. Emir Birgün’ün peyzaj mimarlığı alanındaki çalışmalarımıza katkıları ve önerileri oluyor. Bizler de bu dayanışmayı önemsiyoruz. Kendisine Bursa için başlattığımız iklim farkındalığı ve peyzaj mimarlığı iklim değişikliği ile ilgili stratejilerimiz raporunu ve Gıda temalı peyzaj mimarlığı öneriler değerlendirmeler raporunu sunduk. Ayrıca yağmur suyu toplama yönetmeliği ile ilgili çalışma raporumuzu ve projelerin ana hatlarıyla ilgili görüştük. Destek ve anlayışları için, doğa, toplum temelli düşünce yapıları için, birlik ve dayanışmaları için teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. Raporları detaylarıyla inceleme ve değerlendirme sözü veren Başkan Emir Birgün’e TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Yönetimi adına teşekkürlerimizle…

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?