Yıldırım’daki imar sorunu sadece Yıldırım Belediyesi’nin değil, Büyükşehir ve Şehircilik Bakanlığı’nın da sorunudur!

Yıldırım’daki imar sorunu sadece Yıldırım Belediyesi’nin değil, Büyükşehir ve Şehircilik Bakanlığı’nın da sorunudur!

“İmar sorunu Yıldırım’ın olduğu gibi birçok belediyeninde sorunlarından biri. Bu sorun İl başkanımız sayın Alpaslan Yıldız’ın da birkaç platformda belirttiği gibi tek başına belediyenin değil aynı zamanda Bakanlık ve Büyükşehir’inde sorunudur.” Gelecek Parti Yıldırım İlçe Başkanı Mehmet Fatih Arat, ilçenin sorunlarıyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Arat; “Yalnız Yıldırımın sorunu olmayan bu konuyu en tepeye yükseltmesi hizmet bekleyen Yıldırımın umutlarını kırmıştır. Yıldırım halkının bircok sorunu ve isteği var. Fakat bu istekler KALDIRIM VE YOLDAN çok daha öte. Bu ilçede kol gezen bir uyuşturucu sorunu var. Belediyenin bu konuda destekleyici çalışmalar yapması şart. Diğer husus ise uyuşturucu sorununun temel sebeplerinden biri olan işsizlik.

İlçemiz nüfusu genç yoğunluklu. Bu kesime hitap eden istihdam ofisleri açılmalı. Belediye gücünü kullanarak hem bu gençleri hayata kazandırmalı hemde katma değerli ürünler üretmelidir. Yani Kaldırım ve Yol birşeyi çözmüyor. Yıllara isim vermekle de olmuyor. Kent disiplini ve mali disiplin yılı, Fen işleri yılı ve Atılım yılı. Yıllara mucizevi isimler verilerek yapılmayan icraatler gölgelendiriliyor.

Kent disiplini ve mali disiplin yılı diye adlandırılan yıla ait sayıştay raporlarını okuyan herkes disiplinin nasıl olmaması gerektiğini görmüştür. Fen isleri yılında ise bir tane büyük proje dahi yok. Bu projeksiyonla Atılım yılındanda bir beklentisi kalmamıştır bu halkın. “Ortak akıl” iki kelimeden ibaret fakat manası çok derin. Belediye başkanımız ortak akıldan bahsediyor.

Fakat bir mahallemizde halka rağmen bir arsa, bir vakfa devredilmek istiyor. Halk ise mahalle konağı yapılmasını istiyor. Halk umursanmıyor. Halkımız artık şeffaf belediyecilik istiyor. Bu bağlamda belediye başkanımıza belediyenin mali durumunu düzenli olarak halkın anlayacağı şekilde paylaşmasını talep ediyoruz. Bununla birlikte düzenli olarak yıllık Sayıştay raporlarının mecliste halkada açık bir şekilde tartışılmasını öneriyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?