Osmangazi de talepleri için Ankara’ya yürümek isteyen %50 muhtarı zor tutuyoruz!

Osmangazi de talepleri için Ankara’ya yürümek isteyen %50 muhtarı zor tutuyoruz!

“Sayın Mustafa Dündar ve çalışma arkadaşlarının 2020 yılına ait 1 yıllık faaliyetlerini değerlendirmelerimize geçmeden önce ulusal siyasi gündemle ilgili söylemek istediğim birkaç cümleye yer vermek istiyorum” Osmangazi Belediyesi Faaliyet Raporu’na gurup olarak RED OY’u veren İYİ Parti Osmangazi Belediye Meclis üyesi ve Gurup Sözcüsü Büşra Şahin; “Batı Trakya Milli Davasının emektar savunucularından ve sizinde çok yakından tanıdığınız Avrupa Batı Trakya Türkleri Federasyonu Kurucu Başkanı Cafer Alioğlu’nun hayat hikayelerini derlediği kitabından öğreniyoruz ki; Andımız ilk kez 1960’da İskeçe Valisi Bileris tarafından Batı Trakya’da yasaklanmış. Şimdi Sn. Başkan bir Batı Trakya Türkü olarak size sormak istiyoruz, kendi ülkemizde azınlık mı olduk? İstiklal Marşı’nın kabulünde bir video paylaşıldı sosyal medya hesaplarınızda, Başkanım İstiklal Marşı için Türk Milleti ve ümmet için önemli bir marş diye söylediniz videoda. Elhamdülillah müslümanız ancak İstiklal Marşı Türk milletinin marşıdır, ümmet olmak ile bir alaka kurulması garip olmuş. Ayrıca Arap seviciliği yapacak olanlar için hatırlatmak isteriz ki 1. Dünya Savaşı’nda Araplar bizi sırtımızdan vurdu. Milli duygular ile dini değerlerimizi karıştırmamakta fayda var.
Ayrıca aynı videoda İlçe Milli Eğitim Müdürünün de düzenlediğiniz programda olduğunu gördük. İnşallah fırsat bulup ilçemizdeki okul yoksunluğundan bahsetmişsinizdir kendisine. Zira yeni tam normalleşme ile beraber çocuklarımız yine taşımalı sistem mağduriyeti yaşayacak gibi duruyor. Hayallerle yönetemeyeceğinizi söylediğimiz geçen meclis toplantısından sonra cevap niteliğinde bir video paylaştınız sosyal medya hesaplarınızda biz hayal kurmuyoruz yapıyoruz ve örnek olarak da Kent Meydanı Meydan Projesini söyleyerek ‘gelir elde etmeden bunu yapmak her babayiğidin harcı değil’ dediniz. Kent Meydanı projesi tamamlandıktan sonra oradaki dükkanları kimlere kiraya verip nasıl bir gelir elde edeceksiniz o zaman konuşuruz. İktidar yazarı Nagehan Alçı geçtiğimiz ay yazısında 2020lerin kilit şehri Bursa başlıklı bir yazı paylaştı. Kendisine ilk ve son defada olsa katılıyoruz tüm gözler Bursa’da yapılanlar yapılmayanlar sadece bizim değil Türkiye’nin gündeminde değerlendirmelerimizi de ona göre yapacağız elbette…
Öncelikle Başkanım İYİLİK kervanına katılıp ‘’Şehrin İçin Bir İyilik Yap’’ adıyle bir proje başlatmışsınız.Osmangazi’yi İYİLİK ile buluşturmaya karar verdiğiniz için sizlere teşekkür ederiz. Bizler 25 Ekim 2017’de bu yola çıkarken söylemiştik yinelemekte fayda var Türkiye İyi Olacak. 3.döneminizde uzun bir aradan sonra muhtar ziyaretlerimizi örnek alarak sahaya inmeniz muhtarlarımızı ziyadesiyle mutlu etmiş. Buna öncülük ediyor olmak bizleri ayrıca sevindirdi. Sıkıntıları yerinde dinlemeniz kadar doğru bir şey olamazdı zaten başkanım. Ancak mahallelerden ve muhtarlardan gelen talepleri sümen altı ederek, seçim çalışmalarında vadettiğiniz şeyleri yapmamanız, mahaller arasında ayırım yaptığınız düşünceleri muhtarları çok bir hayli rahatsız etmekte başkanım. Talepleri için Ankara’ya yürümek isteyen %50 muhtarı zor tutuyoruz haberiniz olsun Başkanım. Bursa’nın 695.fetih yılı kutlu olsun. Salgın nedeni ile etkinlikler yapılamıyor. İnşallah seneye ‘’devlet töreni’’ kapsamında kutlarız. Osmangazi Han’ın aziz hatırasına saygımızı göstermek adına önem arz eden bir kutlama olacaktır.
Geçtiğimiz faaliyet görüşmelerinde Pandemi döneminde gerçekleştirilen asfalt çalışmaları için sizi ve ekip arkadaşlarınızı tebrik ederek eklemiştik 57 ilden büyük olan ilçemizde fayda/maliyet, kar/zarar hesaplamaları yapıldıktan sonra bir asfalt üretim tesisinin kurulmasın teklif etmiştik. Kurulacak bu tesisin Osmangazi Belediyesine yakışacağına inancımız tamdır Başkanım o yüzden hatırlatmakta fayda görüyoruz. Bu bağlamda 2019 Ekim ayı meclisinde sunmuş olduğumuz Yunuseli Armutköy- Terminal trafiğini rahatlatacak alternatif yol önerilerimiz sizler tarafından da çok beğenilmişti. Bu projelerimiz ile ilgili çalışmalar ne aşamada sormak istiyoruz. Bursa ve ilçemiz Osmangazi 1.derece deprem bölgesi üzerinde yer almakta. Fay hatları, heyelan bölgeleri, sıvılaşmış ve şişmiş bölgeler, 1/1000’lik uygulama planına işlensin Başkanım. 2009-2014 döneminde hazırlamış olduğunuz Mastır Planın elinizde olması avantajından da faydalanarak riskli bölgelerin uygulama planına işlenmesini talep ediyoruz. Ayrıca bu konuda Teknik Odaları muhalif olarak görmeyip onların fikir ve görüşlerine de yer verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
Örneğin; Kavaklı Mahallemizde geçtiğimiz haftalarda yağışlarla beraber istinat duvarı yıkılmıştı. Mahalle sakinlerimize geçmiş olsun dileklerimizi bir kez daha iletmek isteriz. 80 hanenin de bu felaketten etkilendiğini gördük. Çekirgede istinat duvarlarının yer yer çatladığını ve yıkıldığını biliyoruz ve Osmangazi için çok önemli bir çalışma olacağı düşüncesindeyiz. Yakın zamanda İzmir depreminde bir facia yaşandığını maalesef gördük. Kesilen kolonlarında bu faciayı ne boyutlara getirdiğini gördük. Bu konuda başlatmış olduğunuz denetim çalışmalarından dolayı sizlere teşekkür ederiz. Denetimlerin devam etmesini ve bu konudaki çalışmalarla ilgili sonuçlardan meclisin bilgilendirilmesini talep ediyoruz. Yinelemekte fayda gördüğümüz bir diğer proje; uğrunda yarışmalar düzenlenen, büyük emekler ile hazırlanan Çekirge Meydan Projesi’nin bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz Sayın Başkan. Proje ile ilgili her şey çok doğru ve yerinde, bölge sıkıntılı ve şikayetler hat safhada biliyoruz. Örneğin Hüdavendigar Caminin önünün açılarak projeye başlanmasının uygun olacağını düşünüyoruz. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanının Bursa ziyaretinde açıklanan Çekirge Teras Projesi öncesi meydanın yapılması çok daha uygun olacaktır. Bu şekli ile adınızla yaşayacak bir proje olabilir.
Ancak bu projeyi yapmak yerine bölgede ‘’Cemaatleri Kalkındırma Projesi’’ mi yürütüyorsunuz sormak isteriz Başkanım. Zira Sayıştay raporlarında da görmüştük ki Osmangazililerin bütçesini cemaatlere harcıyorsunuz yetmez diyerek belediyeye ait yerleri de cemaatlere tahsis ediyorsunuz. Bizce cemaatlere ayrıcalıklı hissettireceğinize bölgedeki projeler hayata geçirin tüm Bursa’nın duasını alın. Bölge halkının büyük umutlarla beklediği Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi ne zaman hayat geçirilecek tekraren sormak istiyoruz Başkanım. Güney semtlerimiz için güzel bir başlangıç olacak projenin maliyetine bakılmaksızın hayat geçirilmeli diye düşünüyoruz. Osmangazi Belediyesi tarafından yapılan Ticaret Borsasına ait binanın tarihi Tayakadın Camiinin çevresini kapadığı gerekçesiyle Bursa halkı tarafından yıkımı talep ediliyor. Uzun süredir şikayetler mevcutken bina neredeyse bitmiş durumda. Tarihi hanlar bölgesini açarken, bu tarihi yapının önünü kapatmak büyük bir çelişki. Yapanda yaptıranda durumdan rahatsızken başkanım bu binanın bölge ihtiyaçlarını karşılayarak Sağlık Ocağı ve 112 hizmet merkezi olmasının daha uygun olacağını düşünüyoruz.
Geçen faaliyet görüşmelerinde de dile getirmiştik sık sıkta söylüyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğünü çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz ancak ana caddelerde, trafiğe kapalı çarşı alanlarında çöp kutusu ve çöp konteynerlerının yetersiz olduğunu görüyoruz. Yer altına yerleştirilecek çöp konteynerlerinı yapmak bizlere nasip olacak belli ki ama sizlerde bu konuda bir çalışma yaparak bu yetersizliği gidermelisiniz Başkanım. Son dönemde Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmaları sizlerde bizler gibi sonradan öğreniyorsunuz Başkanım. Örneğin Yunuseli Havaalanı Arazisinin rant uğruna kurban edilmesi, örneğin Koza Han zemininin keyfi değişiklik için tahrip edilmesi, örneğin tarihi surlara Ramazan stüdyosunun kurulması gibi. Basına yansıdığı şekli ile Osmangazi Belediyesi yetkililerinin ‘’Bizim bundan haberimiz yok.’’ açıklamaları da bir kez daha gösteriyor ki Büyükşehir vesayeti Osmangazi üzerinde ağır bir şekilde devam ediyor. Osmangazi Belediye Başkanı olarak sizin ve karar alma organı olarak bu meclise danışma ne nezaketinde bulunmayan Sn. Alinur Aktaş Koza Han’da hatasından döndü, Yunuseli’nde topu taca attı bakalım tarihi surlar için ne yapacak merakla bekliyoruz. Başta size ve bu meclise sormadan aldığı her karardan pişmanlık duyarak çevirmeye kalkan Sn Alinur Aktaş umarız bundan sonra fikrimizi alır.
Sayın Başkan Osmangazi adına yapılacak tüm projelerde son sözü sizler, bizler yani bu meclis söylemelidir.
Doğanbey Millet Bahçesinin yapımına başlanıldı. Bu konuda yeşile hassasiyetimizi söylemeye gerek yok sanıyorum ki elbette yeşillendirilme, ağaçlandırılma çalışmalarına sonuna kadar destek veriyoruz ancak bu bölgenin kanayan yaralarına merhem olmadan okul ve sağlık ocağı yapmadan bu alanı bu şekilde değerlendirmek ne kadar doğru bilemedik. Geçtiğimiz ay bununla ilgili önerge de vermiştik Başkanım. Bizce öncelik arz eden okul ve sağlık ocağı yapılmalı kalanlar sonradan yeşillendirilmelidir. Kaldı ki Başkanım bu bölge için yapılması gereken en temel şey mevcut yeşil alanların bakımının yapılması, çevre düzenlemelerine gerekli önemin verilmesi ve sürekli bir biri üzerine atılan ancak kimse tarafından sorumluluğu alınmayan kırılan elektrik direklerinin açıkta olan kablolarının kapatılması gibi çalışmalar dururken millet bahçesine bu denli hız verilmesi bir anlam ifade etmiyor bölge sakinleri açısından. Büyükşehir Belediyesi’de Osmangazi Belediyesi’de önemli gün ve haftalarda Bursa görselli videolar paylaşırken Doğanbey ucubelerinin çıkmaması için büyük özen gösteriyor. Ulucamiyi farklı açılardan alarak doğanbeyin görünmemesi çabalarınızdan da anlıyoruz ki aslında sizlerde içten içe bu garabetlerden rahatsızsınız ama ‘’biz yaptık oldu’’ diyebilmek için katlanıyorsunuz. Bursa’ya yapılan bu ihanet her gün gözümüzün önünde maalesef.
Osmangazi Belediyesi tarafından yapılan ve Bakanlığa devri gerçekleşen Küçükbalıklıdaki atletizm salonu ile ilgili meclisin bilgilendirilmesini talep ediyoruz Başkanım. Kullanılıyor mu? Atıl durumda mı bilmiyoruz.
Sayın Başkan değerli meclis üyeleri bugüne kadar gösterdiğimiz çalışma şekli ile her zaman yapıcı olduk ve daha yaşanabilir bir Osmangazi için doğru bulduğumuz projelerle sizlere destek olduk.
Fakat seçim vaadi olarak sunulan projelerin bir an önce hayat geçirilmesini bekliyoruz. Gönül belediyeciliğinin gönül kısmını yapılarak belediyecilik faaliyetlerinin aksatılmasını doğru bulmuyoruz. Hazırlanışı bakımından yerinde ve doğru olan projelerin övgüyle bahsedilen hayaller olmasının ötesinde hayata geçirilen yapılar olmasının yerinde olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?