Bu Nasıl Hesap! Yıldırım Belediyesi’nin Kaynakları Keyfi Değil, Verimli Kullanılmalıdır!

Bu Nasıl Hesap! Yıldırım Belediyesi’nin Kaynakları Keyfi Değil, Verimli Kullanılmalıdır!

“Belediyemize yapılan hizmet alımları 4734 sayılı ihale kanunu kapsamında gerçekleştirilen 22 a ,b, c ,d maddeleri ile hizmet alımı ve yapım işi olarak kısımlara bölerek parça parça, doğrudan temin yoluyla toplamında 2020 yılında yaklaşık 19.500.000 (On dokuz milyon beşyüzbin )TL gibi bir rakamla mal ve hizmet alımların yapıldığıgörülmüştür. Doğrudan temin usulü ile yapılan alımlarda rekabetin oluşmasını sağlayacak sayıda teklifler oluşmamıştır.” sözler CHP Yıldırım Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Nimet Yıldız’a ait. Yıldız; “Denetim Raporuna” neden şerh koyduğunu Yıldırım Meclisi toplantısında rakamsal bulgularla açıkladı.

Yıldız; “Gördüğüm bulgularda; Birimlere 282.000 TL toplam toner alımının parça parça alınması, Birimlere Network kablolama işleri için yaklaşık 200.000 TL. Yine DMO haricinde farklı birimlere yaklaşık 200.000 TL gibi maliyet ile bilgi sayar alımı gerçekleştirmiş.

Fen İşleri Müdürlüğü’nün, Sular Vadisi rekreasyon alanındaki duvar üstü demir korkuluk ve yapım işini 92.000 TL karşılığında Başpınar İnşaat ve Mühendislik ve Danışmanlık firmasına, yine aynı firmaya Piremir Mahallesi Kapalı Pazar Alanı çelik profil sac imalatları ve montaj işini 95.000 TL rakamla vermiştir. 4734 Sayılı kanun 22/D maddesi ile bu firmaya yaptırılmıştır.

Yapılan işler benzer olduğu için,bu gibi alımların açık ihale ile yapılmasının rekabeti eşit muameleyi, güvenirlik ve kamu kaynaklarının daha verimli kullanılmasını sağlamak açısından önemlidir. Destek Hizmetleri Müdürlüğünün 22/d ile 2020 yılı 11.ayında farklı 3 firmadan parça parça 4 adet 386.000 TL kamyonet alımı yapılmıştır. Bu tür alımlarda, ya açık ihale, yada DMO üzerinden alımların yapılması daha uygun olmaz mıydı?

Yine Belediyemizin Yeşil Yıldırım Gıda Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş üzerinden doğrudan temin yöntemiyle alımlar yapılmış olup, ihale yapılmadan, Asfalt üretebilecek Asfalt Plenti Kiralama hizmetine 2020 de yaklaşık 1.700.000 TL. 2 adet damperli kamyon ve 1 adet iş makinesinede 270.000 TL kiralama bedeli olarak ödenmiştir. Doğrudan temin ile ihalesiz yapılan bu alımlarda fiyat araştırılması yapılmamış, hizmet bedelini de şirket belirlemiş olup sözleşmede yapılmamıştır.

Sayıştay’ın 2019 raporunda uyardığı bulgularda “Kamu kaynaklarının ekonomik verimli şekilde kullanılmasını sağlamak için, 4734 sayılı kanunda belirtilen temel ilkelere uyulması belediye şirketinin ihalesiz alım yapılmaması gerekir” demiştir.

Maalesef 2020 dede bu dikkate alınmamış aynı sistem devam etmektedir. 2020 yılında Belediye hizmetlerinin basın yayın internet sitelerinde tanıtımı için çeşitli basın kuruluşlarına da yaklaşık 2.500.000 TL ödeme yapılmıştır. Yerel de genelde büyük, küçük denmeden verilen bu rakamla basın sitelerinden Belediyemize ne katkı sağladı. Maliyet, izlenebilirlik tıklama gibi analizler yapılıyor mu? Araştırmam neticesinde Bursa dışından da belediyemize katkı sağlamayacak bazı basın yayın kuruluşlarında gazete ve dergiye abone olduğunu gördüm. Bunlardan biride Aktüelya basın yayın ve Reklam Ticaret Ltd Şiti (Haber Ajanda ) Aylık dergi aboneliği yapılmıştır. Abone nedeni de, dosyasında “Ulusal Yayınlar” arasında çok fazla tercih edilmesidir diye yazılmıştır. Araştırdım. Bu derginin öyle denildiği gibi çok tercih edilen bir dergi olmadığı takipçi sayısından görülüyor. 20.10 2020 ve 12.08.2020 tarihleri arasında 3 aylık aboneliğine 15.000 TL ödeme yapılmış.

Dosyasını ve Dergiyi araştırmam sonucunda Koordinasyon Müdürlüğü birimi üzerinden aboneliği yapılmış, O dönemde bu birimden sorumlu Belediye Başkan yardımcısı şimdi meclis üyesi olan kişinin HABER AJANDA DERGİSİNDE de köşe yazısı yazdığını gördüm. Bu kişi yazıları ile bu dergiden kazanç sağlıyor mu? Kazanç sağlıyorsa Yıldırım halkının parasından kendine kazanç sağlamıştır. Yine derginin bu yılki abonelik yıllık ücreti 240 TL olduğunu belirtmiş. 15.000 TL gibi 3 Aylık aboneliğine ödeme yapılması kendisinin köşe yazısı yazdığı dergiye kazanç sağlamıştır.

Yöneticinin görevi kamu kaynakların, ekonomik,tutumluk, verimlik ilkesine uygun olarak kullanmasıdır. Kendine, Kendisine yakın olan kuruluşlara çıkar sağlamak değildir. Yine Doğrudan temin ile gördüğüm bulgulardan biri Plan Proje Müdürlüğü’nün taşınmaz değerlerin tespiti için toplamda yaklaşık 100.000 TL gibi rakamla hizmet alımı yapmıştır. Oysa belediyemizin bir değer tespit komisyonu oluşmuştur. Bu komisyonun daha şeffaf olması açışından tüm siyasi partilerden 1’er meclis üyesi de dahil edilerek. Taşınmazların değeri Belediyenin değer tespit komisyonu ile gerçekleştirilerek şeffaflığı güvenirliği ve ekonomik tutumluluğu sağlar.

Yine diğer bir bulgu da 4734 sayılı Kamu ihale kapsamında açık ihale usulü ile gerçekleştirilen ihalelerde E-ihale ile olması artıdır. Firmalarda katılımcı sayısının fazla olması rekabet ortamı olunca fiyatlarda yaklaşık maliyetin altında kırımların fazla olduğu görülmüştür.

Buda ekonomik açıdan kaynaklarımızın verimli kullanılmasını sağlar. Doğru olanda budur. Ancak Kaplıkaya Cazibe Merkezi Onarım ve Tadilat İşi ihalesinde tek firmanın ihaleye girmesi ihaleyi alan firma fırsatını değerlendirip yaklaşık maliyet üzerinden kırım yapmamıştır. Aynı fiyatta ihale yapılmış. Yaklaşık maliyet 1.293.971.99 TL ile ihaleye edilip, Gk inşaat firmasına 1.291.883,85 TL ile ihale verilmiştir. Bu tür durumlarda ihale iptal edilmeli, rekabet ortamı sağlanarak yeniden ihale yapılmalıdır.

4734 Sayılı Kamu İhale Kanunun Açık ihale usulü ile gerçekleştirilen, Tümleşik Belediye Otomasyon Sistemi Yazılımları Hizmet Alım İşinde Yaklaşık maliyet 3.200.000tl, sınır değer 2.656.000tl olarak belirlenmiş. Ancak katılımcı firmalardan en yüksek fiyatı 1.600.000 TL verirken Yüklenici firma ya 1.592.968,68TL ihale bedeli ile verilmiştir. Buradaki Yaklaşık maliyetin bu kadar yüksek olması piyasa fiyat araştırmasının yapılmadığı kanaatini oluşturmaktadır. Bu durumlarda piyasa fiyat araştırması çok yönlü yapılmalıdır.

Yıldırım ilçesi sınırları içindeki park ve yeşil alanların yapım ve onarım işi için 53. 127.975,22tl ile Asaf Park Peyzaj İnşaat San ve Kara Can İnşaat Nakliyat iş ortaklığına ihale edilmiştir. İhale süresi 1095 gündür. Yıldırım ilçesi sınırlarında incelediğim parklarda her hangi bir bir değişikliğin olmadığını var olan parkların bir kısmı revize edilip budama ve temizliği sağlanmıştır. Bu çalışmaya göre ödenen rakam çok büyük yapılan iş çok küçüktür.

Şimdi soruyorum; Koordinasyon Başkan Yardımcısı konumundayken şimdi meclis üyesi kişi kendisinin yazdığı dergiye 3 aylık abone parasına 15.000 TL ödemesi kabul edilemez. Bu başkan yardımcısı bu yapılanlardan mı görevinden azledildi? Şimdi bu beyefendi, elinde bastırdığı bir kitap Anadolu’yu karış karış geziyor. İstiklal olmadan Cumhuriyet olmaz diye de yayınlar yapıyor. Bir hatırlatma yapayım. İstiklal; Mustafa Kemal Atatürk’ün Komutasında büyük birlik ve inanç ile Çanakkale Ruhuyla 1915’te başladı. 1919’da Kurtuluş Savaşı ile İstiklal sağlandı. 1921’de İstiklal Marşı’mız ile tescillenip, 1923’de Cumhuriyet ilan edilerek taçlandı. 2023 de Cumhuriyeti’mizin 100.Yılını büyük coşkuyla kutlayacağız. Bu inanç ve birliği kimsenin yok etmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu kadar Anadolu’yu dolaşacağına bu pandemi de Yıldırım esnafını, vatandaşını ziyaret edip dertlerine ortak olup çözüm üretseydi keşke! Şimdi aklıma şöyle sorular geliyor gezip dağıttığı kitapları belediyenin kaynaklarını kullanarak mı bastırdı? Diğer başkan yardımcılarımızın da görevden alınmaları da aklımızda soru işareti bırakmıyor değil!” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?