“128 milyar dolar nerede?” Afişi Mudanya’da Tekrar Asıldı…

“128 milyar dolar nerede?” Afişi Mudanya’da Tekrar Asıldı…

Cumhuriyet Halk Partisi Mudanya İlçe Başkanlığı tarafından billboardlara asıldıktan sonra akşam saatlerinde Savcılık kararıyla indirilen “128 Milyar Dolar Nerede?” sorusunun yer aldığı afiş, CHP İl Başkanı İsmet Karaca’nın Bursa milletvekilleriyle birlikte yaptığı basın açıklamasının ardından yeniden yerine asıldı.

CHP İl Başkanı İsmet Karaca afişin indirildiği Mudanya-Güzelyalı kavşağında; CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ve Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın ve Yüksel Özkan’ın yanı sıra 17 ilçe başkanı, belediye meclisi üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları üyelerinin de katıldığı basın açıklaması yaptı. Açıklamanın hemen başında, “128 Milyar Dolar Nerede” yazılı afiş yeniden billboarda asıldı.

İl Başkanı İsmet Karaca’nın, afişi yerine astıktan sonra yaptığı açıklamadan satır başları şöyle:

“İndirilen afişimizi tekrar astık. Uzun zamandır tüm CHP kadroları soru soruyor, 128 milyar dolar nerede? Bu ülkede pazardan atılan sebzeyle geçimini sağlayan insanlar varken, kısa çalışma ödeneği vermez duruma düşmüşken, tüyü bitmemiş yetimin hakkını hesabını sormak bizlerin en birinci görevi. Biz 128 milyar dolara nerede dedikçe yetkililer rahatsızlık duyuyorlar. Biz soruları sorduk, birileri bundan rahatsızlık duruyor.”

“BURSA’NIN TAMAMINDA BU AFİŞLERİ BİLLBOARDLARA ASACAĞIZ”

“CHP’li belediyelerin afişlerle ilgisi yok. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu örgütlere talimat gönderdi. Ben de gelen talimatı ilçe başkanlıklarına gönderdim. Bursanın tamamında billboardlara çıkacağız. Aynı billdboardı yasa gereğiyle, parasını veren herkes kullanıyor. AKP de kullandı. İlçe başkanımız başvursunu yaptı makbuzu var. 1 hafta bizim. Cuma akşam saatlerinde billboardlara çıkan afiş, AKP Mudanya ilçe başkanının şikayetiyle jet hızıyla sökülüyor. Bu afiş kalsaydı birkaç bin yurttaşımız görecekti ama sayelerinde bütün Türkiye gördü. Dünya gündemine girdi. 128 milyar dolar nerede?”

“AKP İLÇE BAŞKANI COVİD VE EVDE YATIYOR. NASIL YAPMIŞ ŞİKAYETİ”

“Afiş söküldükten kısa bir süre sonra ilçe başkanlarımız, Bursa’da bulunan 4 milletvekilimiz ve hukukçu arkadaşlarımızla ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne gittik. Afiş indirme kararının örneğinin verilmesini istedik. Kolluk güçleri yapacakları bir şey olmadığını belirterek Savcılığa gitmemimizi istedi. Savcıya ulaşamadık. Dört milletvekili, il başkanı, ilçe başkanları, nöbetçi savcıya ulaşamıyoruz. Adliyeye gittik. Mudanyada Adliyesi kapalı. Gece boyunca savcıya ulaşamadık. Ertesi gün gittik gördük ki, Mudanya AKP ilçe başkanı şikayet etmiş. AKP ilçe başkanı Covid-19 pozitif olmuş. Allah şifa versin. Eğer Covid19 iken sokağa çıktıysa, hakkında işlem yapılması gerekiyor. Eğer kendi savcıya gitmediyse, nasıl şikayet etti. Dosyada vekalet yok. Biz de HSYK’ya suç duyurusundan bulunuyoruz. Dosyada bütün ayrıntılar var. Bu ülkede yaşıyorsak hepimiz eşit haklara sahibiz. Eğer koronalıyken sokağa çıktıysa, işlem yapılması gerkeiyor. Eğer çıkmadıysa, şikayetin Savcılığa bu şikayetin nasıl yapıldığının açıklanması gerekiyor. Telefonun kayıtlarının dosyada bulunmasını istedik. Hukuk kırıntısı varsa bu konu açıklığa kavuşacak. Cumartesi günü mudanya da adalet tatile çıkmıştır.”

“BU AFİŞ KALDIRILIRSA,YİNE İTİRAZ EDECEĞİZ”

“Biz zorbalık peşinde değiliz. Bu ülke bizim. Kanunlara aykırı işlerin arayışı içinde de değiliz. Biz demokratik haklarımızı arıyoruz. Bunu Türkiye’ye göstermek istiyoruz. 128 milyar dolar nerede? Bunu kim buharlaştırdı. Tekrar kaldırılırsa itirazımızı yine yapacağız. Parası ödendi, bir hafta bu billboard bizim.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?