İkinci El Araçta Bahar Bereketi! O İsimden Önemli Tespit!

İkinci El Araçta Bahar Bereketi! O İsimden Önemli Tespit!

İkinci el araç piyasası canlanmaya başladı! Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte ikinci el otomobil alım satımında hareketlilik başladı. Galericiler, araç alam isteyenler için tam zamanı olduğunu söyledi. Sektörde son birkaç gündür yaşanan hareketliği Bursa da sektörün kendi alanında lider kuruluşlarından olan Reba Otomativ San Tic Ltd Şti sahibi Recep Batuhan Özkan ile değerlendirdik.
 
Koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde birçok otomotiv üreticisi, üretime ara verdi. Bu durum sıfır ve ikinci el otomobil piyasasını da etkiledi, artan taleple ikinci el otomobiller zamlandı. Bir süre önce ise sıfır araçların piyasaya girmesiyle ivme tersine döndü, ikinci el piyasasında fiyatların düştüğü görüldü. Ancak bugünlerde havaların ısınma sürecine girmesi, dünyada otomotiv sektörünü vuran mikroçip tedarik sorunu nedeniyle sıfır araç üretiminin sekteye uğraması, ikinci el piyasasını hareketlendiriyor.
 
Özkan bu konudaki deneyimini gazetemizle paylaştı. Özkan;  “Otomobilde hızlı bir döneme girdik. Piyasa oldukça canlandı. Dünyada sıfır araçtaki çip krizi de ikinci eli oldukça artıracak. Şu an tam doğru zaman. Bu ay ve mayısa doğru artış daha da sürecek. Okulların kapanması da etkili olacak. Artacak olan fiyatlar öncesi tam doğru zaman. Yaza kadar yüzde 12 ila yüzde 20 oranında artış bekliyoruz. Çünkü dünya markaları çip krizinden sonra otomobil çıkaramayacaklarını açıkladı. Otomobilde ciddi bir yükseliş bekliyoruz” dedi.
 
İkinci el araç piyasası canlanmaya başladı
 
Tecrübelerini müşterileri ve galerici esnafı ile paylaştıklarını ifade eden Özkan; ” Geçtiğimiz günlerde bir galerici esnaf arkadaşımıza gelen müşteriye bizde satış anlamı ile yardımcı olduk. Malum yaz geliyor. Müşterinin çocuğu 3 yaşındaymış. Bebeye uygun bir araç bulduk o arkadaşımıza.  Şuan kış sezonu nedeniyle fiyatlar düşük. Yalnız havaların ısınmasıyla birlikte mayıs ve haziran gibi fiyatlar yükselecek. Ayrıca sıfır otomobilde çip sorunu da var. Üretim yapılamadığı için ikinci ele yansıyacak, fiyatlar yükselecek. Yaz dönemi gelince fiyatlar 10 -15 bin lira artacaktır. Şimdi araç almak isteyenler için tam zamanı. Firmamız yetkili firma olup, alan için de satan içinde güvenilir bir liman. Bize danışmadan ne araç alın nede satın. Bursalıları bir çay içimi sohbete her zaman bekliyoruz. Önümüz Ramazan. Araç almak isteyen Bursalı hemşehrilerimiz bu ayı çok iyi değerlendirsin.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?