Nilüfer’de İşler Yolunda…

Nilüfer’de İşler Yolunda…

Nilüfer Belediye Meclisi’nin Nisan ayı oğlan toplantısında 2020 faaliyet raporu görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Nilüfer Belediye Meclisi komisyonlarının da belirlendiği toplantıda konuşan Başkan Erdem “Bize gelen kaynakların azalmasına rağmen bu dönem iyi geçti. Bu seneyi borçlanmadan geçirdik” dedi.

Nilüfer Belediye Meclisi, Nisan ayı oğlan toplantısını Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem başkanlığında gerçekleştirdi. Meclis toplantısında Nilüfer Belediyesi’nin 2020 faaliyet raporu görüşüldü. Görüşmeye geçmeden önce Başkan Erdem, 2020 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Erdem bilgilendirmenin ardından faaliyet raporunun görüşülmesi için başkanlık koltuğunu Başkanvekili Vildan Özkula’ya devretti.

Özkula’nın yönettiği bölümde AK Parti Grup Sözcüsü Murat Evke, İYİ Parti Grup Sözcüsü Osman Uçar ve CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli değerlendirmelerde bulundu. Başkan Erdem’e, Nilüfer Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesi, yapılan çalışmalar ve hibe alınan projeleri hakkında sorular yöneltildi.

CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli, nüfusu 34 yıl içinde 10 kat artan Nilüfer’in, birçok konuda öncü bir kent olduğuna vurgu yaptı. Ayradilli, Nilüfer Belediyesi’nin pandemi döneminde yaptığı çalışmalarla yerinden yönetimin gücünü ortaya koyduğunu belirterek “Yerel yönetimlerin gücü ve etkinliği bu pandemi sürecinde çok daha net görüldü” dedi.  Nilüfer’de bütün canlılar için çalışmalar yapıldığını ifade den Ayradilli, Nilüfer Belediyesi’nin sokak hayvanlarına kent dışında yapmak istediği yaşam alanı için Orman Genel Müdürlüğü’nden yer tahsisi talebinde bulunduğunu, ancak bu talebe olumlu yanıt verilmediğini söyledi. Nilüfer’in, Bursa’nın sosyal kültürel yükünü taşıdığını belirten Osman Ayradilli, sanayi kenti olan Nilüfer’in son dönemde yapılan çalışmalarla bir tarım kenti olmaya doğru hızla ilerlediğini kaydederek, “Nilüfer artık tarımda da var. Kompost tesislerinden tutun da tohum kütüphanesindeki tohumların üreticilere, vatandaşlara dağıtılmasına kadar çok değerli, güzel çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

Grup sözcülerinin 2020 yılı faaliyet raporuna ilişkin değerlendirmelerinin ardından Nilüfer Belediyesi’nin 2020 faaliyet raporu oylandı ve oy çokluğu ile kabul edildi. Nilüfer Belediye Meclisi’nde, Nilüfer Belediyesi’nin 2 yıllık çalışmalarını anlatan film de gösterime sunuldu.

Erdem: 2020 yılını borçlanmadan bitirdik

Faaliyet raporunun kabul edilmesinin ardından tekrar başkanlık koltuğuna geçen Başkan Turgay Erdem de, yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Nilüfer Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesi ile ilgili bütün müdürlüklerin bu süreçte üzerine düşeni yaptığını belirten Başkan Erdem, “Bize gelen kaynakların azalmasına ve pandemi nedeniyle başka alanlara aktarılan ödenekler olmasına rağmen, bu yılı iyi geçirdiğimizi düşünüyorum. Bu seneyi borçlanmadan geçirdik. Geçen yıl faiz borçlanmamız 16 milyonun üzerindeyken, bu yıl 12 milyona gelen bir azalma oldu. Diğer belediyelerin çok daha fazla borçlanarak çok daha fazla faiz ödemeleri ile karşı karşıya kaldıklarını biliyorum” diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi’nin bazı projeler için aldığı hibe ve destekler hakkında da bilgi veren Başkan Erdem, “Strateji  Planlama Müdürlüğümüz Türkiye’de örnek gösterilecek müdürlüklerden biri. Fonlarla ilgili çalışmalar yapıyorlar. Özellikle FUSULLI projesi 400 bin Euroluk bir proje. Türkiye’de yerel yönetim olarak bu desteği sadece Nilüfer Belediyesi aldı. Çalışmalar hibe kapsamında 4 yıl devam edecek. Ayrıca BEBKA’dan kompost ünitesi ve Sosyal Girişimcilik Merkezi ile ilgili aldığımız hibe var” dedi.

Başkan Erdem, tarımın ve doğanın önemini herkesin anlaması için bu dönem projeleri de bu yönde geliştirdiklerini belirterek “Bu dönem sağlıklı gıda, tarımsal üretim konularında projelerimizi sürdüreceğiz. Umuyorum sizin de desteğinizle dönem sonuna kadar çalışmalarımız tamamlarız” diye konuştu.

Nilüfer Belediye Meclisi Komisyonları belirlendi

Denetim komisyonunun 2020 yılı denetim raporunun da görüşüldüğü toplantıda, Nilüfer Belediye Meclisi’nin yeni dönem başkanvekilleri, kâtip üyeleri, encümen üyeleri ile komisyon üyeleri de belirlendi. Buna göre Nilüfer Belediye Meclisi’nin 1. Başkanvekili Feridun Uyruk seçilirken, ikinci Başkanvekili de Vildan Özkula oldu. Mecliste divan katipliklerine Dilber Dereli ve Mesut Şehitoğlu seçilirken, Tuğçe Savaş ve Mustafa Şenyurt da yedek üyeler olarak belirlendi.

Encümen üyeliklerine de Muhammet Aydın, Atakan Çorbacı ve Atakan Ünsal seçildi.

Nilüfer Belediye Meclisi’ndeki komisyonlara seçilen isimler de şöyle:

İmar ve Bayındırlık Komisyonu:

Osman Ayradilli

Mehmet Temirtaş

Mahmut Demiröz

Onur Uslu

Murat Evke

Plan Programı ve Bütçe Komisyonu

Dilber Dereli

Serkan Çalışkan

Tuğçe Savaş

Osman Uçar

Kadri Çiftçi

Hukuk Komisyonu

Mustafa Şenyurt

Sabri Özlem

Osman Günay

Neşe Özçelik

Şenol Keleş

Sağlık ve Spor Komisyonu

Adil Kayaoğlu

Serkan Çalışkan

Sabri Özlem

Muhammet Aydın

Gökhan Dinçer

Eğitim Bilim ve Teknoloji Komisyonu

Rasih Konca

Vildan Özkula

Feridun Uyruk

Ali Ekber Kartum

Canan Tarçın

Kültür Sanat ve Turizm Komisyonu

Onur Uslu

Murat Yıldırım

Tuğçe Savaş

Adil Kayaoğlu

Ecem Yıldırım

Katılımcılık ve Eşitlik Komisyonu

Vildan Özkula

Sabri Özlem

Mahmut Demiröz

Zekeriya Işık

Necmi Bayram

Çevre ve Kırsal Alan Komisyonu

Rasih Konca

Atakan Ünsal

Osman Günay

Onur Uslu

İlyas Kara

Ticaret ve Sanayi Komisyonu

Murat Yıldırım

Zekeriya Işık

Feridun Uyruk

Adil Kayaoğlu

Ömer Faruk Altunal

Gençlik Komisyonu

Tuğçe Savaş

Onur Uslu

Mesut Şehitoğlu

Serkan Çalışkan

Arif Kurt

Aile Kadın ve Çocuk Komisyonu

Vildan Özkula

Tuğçe Savaş

Feridun Uyruk

Osman Uçar

Mihrimah Kocabıyık

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?