Huobi’den UNICEF’E 1 Milyon Dolarlık Bağış

Huobi’den UNICEF’E 1 Milyon Dolarlık Bağış

Blokzincir teknolojilerinde dünyanın lider şirketlerinden Huobi Grubu, Huobi Vakfı aracılığı ile UNICEF’e toplam 1 milyon dolar değerinde bitcoin ve itibari para birimi üzerinden bağış taahhüdünde bulunduğunu duyurdu.

Dünyanın her yerindeki çocukları ve gençleri etkileme potansiyeline sahip küresel blokzincir gelişimini ve yeniliklerini teşvik etmek amacıyla yapılan bağış, UNICEF’in kripto para birimini almasına, tutmasına ve dağıtmasına olanak tanıyan yeni bir finansal araç olan UNICEF Kripto Vakfı’na ve çocukların yararına olabilecek erken aşamadaki açık kaynak teknolojisini finanse etmek için özel olarak tasarlanmış bir havuz olan UNICEF İnovasyon Fonu’na aktarılacak. İnovasyon Fonu’na şu ana kadar 34.9 milyon dolar, 2267 ETH ve 8 BTC katkıda bulunuldu. Bağış, UNICEF tarafından kabul edilen ilk kapsamlı kurumsal BTC bağışı oldu.

Temel motivasyonu, UNICEF’in hem piyasaları şekillendirebilmesi hem de çocuklara fayda sağlamak için bu teknolojileri öğrenip onlara rehberlik edebilmesi için gelişen teknolojiler etrafında “kümeleri” veya girişim portföylerini belirlemek olan UNICEF’in İnovasyon Fonu 2016 yılında kuruldu. Fon, çocuklara yönelik küresel ölçekte olumlu etki yaratma projeleri için, açık kaynaklı, gelişmekte olan teknolojiye yatırım yapan Birleşmiş Milletler’de türünün ilk finansal aracı. BTC gibi dijital para birimlerinin küresel olarak benimsendiği görüldükçe, UNICEF gibi büyük kurum ve kuruluşlar, dünya çapında, insanlara yönelik hizmetleri ve fırsatları genişledikçe, blok zinciri ve kripto para biriminin yanı sıra diğer yeni teknolojik varlıkları da dahil ediyor.

UNICEF’in Kripto Fonu, Birleşmiş Milletler için bir ilk oluşturmuş, bağış yapanlar ve kamuoyu için görünürlük yaratmış ve kendine ait bir web sitesinde (https://cryptofund.unicef.io/) şeffaf bir muhasebe katmanı sağlamıştır.  Fonlar, kripto para birimi üzerinden dağıtıldığı için UNICEF üzerinden varlıkların nereye gittiği ve nasıl harcandığı kolayca izlenebilir, bu da fon ve STK alanında benzeri görülmemiş bir şeffaflık seviyesi sağlamaktadır.

UNICEF İnovasyon Ofisi Direktörü Thomas Davin Huobi Grubu’nun 1 Milyon Dolarlık bağışı ilgili şunları söyledi, “Huobi Vakfı, bugün yaşanan zorlukların, UNICEF’in çocuklara ve gençlere fayda sağlayabilecek açık kaynak teknolojisinin geliştirilmesi de dahil olmak üzere yarının çözümleriyle eşleştirme vizyonunu paylaşıyor. Huobi ile birlikte UNICEF olarak kripto dünyasının güçlü etki alanlarını çocukların gelişimine azami katkı yaratabilmek için kullanacağız 

Huobi, uzun süredir blok zinciri yeniliğini ve dünya çapında benimsenmesini teşvik etmeye kararlı stratejisini devam ettiriyor. Sektör olgunlaştıkça Huobi, hem küresel ekonomi için hem de genel olarak toplum için daha parlak bir geleceğe katkıda bulunmak amacıyla kaynaklarını ve etkisini artırmanın yeni ve fayda odaklı yollarını keşfediyor.

Huobi Grubu Kurucusu ve CEO’su Leon LI, “Blok zinciri teknolojilerinin diğer endüstrilere entegrasyonunu keşfederken bu bağışı UNICEF’e yapmak konusunda çok mutluyuz” dedi. “Geleceğe odaklanıyoruz, bu nedenle UNICEF’in çalışmalarının etkisini ve dünyanın dört bir yanındaki çocukların büyümesini ve gelişmesini desteklemenin ve kolaylaştırmanın önemini anlıyoruz.”

Huobi, 1 milyon dolarlık taahhüdün bir parçası olarak, bağış anında 350.000 dolar değerinde olduğu tahmin edilen UNICEF Kripto Fonu’na 7 BTC bağışladı. Geri kalanı, erken aşamadaki açık kaynaklı projeleri ve UNICEF’in dijital olarak finanse edilen bir geleceğe yönelik devam eden keşiflerini desteklemek için önümüzdeki üç yıl içinde UNICEF’in İnovasyon Fonu’na dağıtılacak.

Huobi Vakfı, UNICEF’e yaptığı bağışa ek olarak, yoksulluk, eğitim, sağlık, kültür ve benzeri toplumsal sorunları ele alarak adil ve eşit bir gelecek yaratmaya yardımcı olmak için blokzincir teknolojisinden ve dijital varlıklardan yararlanmaya devam ediyor.

Huobi grubu hakkında

Blok zinciri endüstrisinde dünya lideri bir şirket olarak Huobi grubu, çekirdek blok zinciri teknolojisinde ve blok zincir teknolojisi ile diğer endüstrilerin entegrasyonunda atılımlar yapma misyonuyla 2013 yılında kuruldu. Huobi grubu halka açık zincir, dijital varlıklar ticareti ve cüzdanı, madencilik havuzu, tescilli yatırım, kuluçka, dijital varlık araştırması vb. alanlara genişledi, blockchain endüstrisindeki 60’tan fazla şirkete yatırım yaparak küresel bir dijital ekonomi sektörü ekosistemi kurdu ve genel bir küresel dijital ekonomi ekolojisi oluşturdu.  Daha fazla bilgi için, https://blog.hbg.com/ web sitesini ziyaret edin.

UNICEF hakkında

UNICEF, dünyanın en dezavantajlı çocuklarına ulaşmak için dünyanın en zor yerlerinde faaliyet gösteren uluslararası bir kuruluştur. 190’dan fazla ülke ve bölgede, herkes için daha iyi bir dünya inşa etmek için her yerde ve her çocuk için çalışır. UNICEF ve çocuklara yönelik çalışmaları hakkında daha fazla bilgi için www.unicef.org adresini ziyaret edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?