Türkler Bulgaristan’da istikrara katkı sağlayabilir

Türkler Bulgaristan’da istikrara katkı sağlayabilir

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sabri Mutlu Bulgaristan’da yapılan seçimleri değerlendirdi.

Komşu ülke Bulgaristan’da 4 Nisan 2021 tarihinde yapılan genel seçimlerde sandıktan istikrar çıkmadığı bildirildi.
Ülkedeki nüfusun önemli bir bölümünü oluşturan Türk ve Müslüman soydaşların 240 üyeli Bulgar Parlamentosunda 30’dan fazla milletvekili ile temsil edileceği belirtildi. Türkiye’deki Balkan kökenlilerin kurduğu sivil toplum örgütlerinin çatı örgütü niteliğinde olan ve merkezi Bursa’da bulunan Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu (BRTK) Genel Başkanı Sabri Mutlu, Bulgaristan’da oluşan siyasi tablo hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Borisov‘un liderliğindeki GERB’in %25 dolayında oy alarak tek başına hükümet kurmasına yetecek sonuçları elde edemediğine dikkat çeken Genel Başkan Mutlu, kısa süre içinde yeni bir erken seçimin sürpriz olmayacağını ifade etti. Türk kökenlilerin ağırlıkta olduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin yüzde 10’un üstünde bir oy alarak parlamentoda güçlü biçimde temsil edilmesinin memnuniyet verici olduğunu belirten Sabri Mutlu, “Gönül ister ki Bulgaristan’da yaşayan veya çifte vatandaş olarak Türkiye’de yaşayan soydaşların siyasi birliği daha güçlü biçimde sağlanabilsin. Bu seçim sonuçları açıkça gösteriyor ki soydaşlar birlik içinde hareket ederlerse daha güçlü biçimde Bulgaristan Türklerinin hak ve hukukları korunabilir” dedi.

“SEÇİME KATILIM DÜŞÜK OLDU”

“Zaman Mekan Makinesi” isimli youtube kanalına konuşan Sabri Mutlu, çifte vatandaş olan Türklerin seçime katılım oranının düşük kaldığına dikkat çekerek, Bulgar makamlarına yaptıkları başvurulara rağmen Türkiye’de seçmen sayısına göre çok az sayıda sandık konulması ve pandemi koşullarında oluşan kuyrukların katılımı düşürdüğünün altını çizdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?