PANDEMİ DÖNEMİNDE KESTEL ESNAFINA BU YAPTIĞINIZI UNUTMAYACAĞIZ!

PANDEMİ DÖNEMİNDE KESTEL ESNAFINA BU YAPTIĞINIZI UNUTMAYACAĞIZ!

Cumhuriyet Halk Partisi Kestel İlçe Başkanı Hatice Doğan, İYİ Parti Kestel İlçe Başkanı Emin Elüstü ile birlikte pandemi döneminde mağdur olan ilçe esnafını görmezden gelerek, dışarıdan davet edilen işletmelere özel Yöresel Lezzetler Şenliği düzenlediği iddia edilen Kestel Belediyesi’ne tepki gösterdi. Doğan, “Bizler, ilçemizde yapılacak olan, her türlü festival ve organizasyonların yanındayız ama 11 gün sürecek olan bu festivalin yeri ve zamanı şimdi değildir” dedi.Cumhuriyet Halk Partisi Kestel İlçe Başkanı Hatice Doğan’ın açıklamasından satır başları şöyle:

“KESTEL ESNAFIMIZ SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

“Cumhuriyet Halk Partisi Kestel İlçe Başkanlığı olarak esnafımıza destek vermek, sahipsiz olmadıklarını göstermek, umutları bittiği anda, onların yanında olduğumuzu hissettirmek için toplandık. İlçemizde hangi esnafa bir dokunsanız, bin ah işitirsiniz. Siz lebaleb kongreler yapmaya, hastalıkların yayılmasına vesile olmaya alışıksınız, biz ise size inat bu hastalığı bitirmekte kararlıyız. Oturduğunuz koltuklardan bir kalkın, bir esnafı gezin, dertlerini sorunlarını dinleyin de görelim biz sizi. Bugün burada toplanmamızın sebebi malumdur. Arkamızda, yanımızda gördüğünüz bu stantların her biri onlarca esnafımıza darbe vurmaktır. Böyle bir zamanda, böyle bir organizasyon yapılması sizlerce uygun mudur?

“ESNAFIN AHI, BAŞKAN ÖNDER TANIR’IN ÜZERİNDE”

“Biz, aynı esnaf gibi Kestel Belediyesi’nin esnafa yönelik desteklerini beklerken, Kestel Belediyesi’nin tam tersine esnafa köstek olduğunu görüyoruz. Kestel Esnafının ahı Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ın üzerindedir. Üstelik, Mübarek Ramazan ayına girmemize sayılı günler kala, esnafımız az da olsa, ufaktan bir nefes alacakken, bu yapılanı doğru bulmadığımızı esnaflar adına buradan haykırmak istiyoruz. Gelin, bu fikrinizden biran önce vazgeçin. 5 Nisan – 16 Nisan tarihlerinde Kestel Cumhuriyet Meydanında açılan, Yöresel Lezzetler stantları esnafın işine çomak sokmaktadır.11 gün sürecek olan bu festivalin yeri ve zamanı şimdi değildir.Biz ilçemizde yapılacak olan her türlü festival ve organizasyonların yanındayız. Ama, bugünlerde karşısındayız.”

“ESNAFIMIZ İŞ YAPAMAZKEN, BU YAPILANA DESTEK OLAMAYIZ”

“Esnafımız iş yapamazken, vatandaşımız kan ağlarken, kimse kusura bakmasın, biz bu tür organizasyonlara destek vermediğimiz gibi, yanında da olamayız. Buradan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır ve AKP İlçe başkanlığına seslenmek istiyoruz. Bu mudur sizin esnafa desteğiniz, bu mudur sizin esnafı kalkındırmaya yönelik çalışmanız, bu mudur hastalıkla mücadeleniz? Sizi esnaflarımızın ve halkımızın vicdanına havale ediyoruz.”

İYİ Parti İlçe Başkanı Emin Elüstü’de Başkan Tanır’ın vicdanına seslenerek;

“DEĞERLİ KESTELLİ HEMŞEHRİLERİMİZ CHP İLÇE BAŞKANIMIZ HATİCE DOĞAN HANIMEFENDİNİN DEDİĞİ GİBİ BİZLER DE İYİ PARTİ KESTEL İLÇE BAŞKANLIĞI OLARAK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ÖNDER TANIR BEYİN KEYFİ BİR KARAR ALARAK İLÇEMİZDE ŞUAN BULUNDUĞUMUZ MEYDANDA YÖRESEL ÜRÜNLERİN SERGİLENMESİ VE SATILMASI HUSUSUNDA KURULAN ÇADIRLARA KARŞI OLDUĞUMUZU BELİRTMEK İSTERİZ.

1 YILI AŞKIN DÜNYA COVİT-19 BELASI İLE UĞRAŞIRKEN DAHA 10 GÜN ÖNCESİNE KADAR İLİMİZ VE İLÇEMİZ SAĞLIK BAKANLIĞIMIZIN VE İL HIFISISHAH KURULUNUN VERİLERİNE GÖRE SARI OLAN VE SON AÇIKLANAN VERİLERE GÖRE KIRMIZI OLMAMIZA RAĞMEN BELEDİYE BAŞKANININ BU TUTUMU BİZLERİ HAYRETE DÜŞÜRÜYOR.BİZİM BURDAKİ TUTUMUMUZ ŞUAN BURADA SATIŞ YAPMAK İÇİN İLÇEMİZE GELEN ESNAF ARKADAŞLAR DEĞİL.SONUÇTA ONLARDA EVLERİNE EKMEK GÖTÜRMEK ZORUNDA OLAN İNSANLAR.FAKAT KENDİ VATANDAŞININ SAĞLIĞINI VE İLÇEMİZE MİSAFİR OLARAK GELEN VE SATIŞ YAPAN ESNAFLARIN SAĞLIĞINI DÜŞÜNMEDEN HAREKET EDEN BİR YÖNETİM ANLAYIŞINI KABUL ETMİYORUZ.

KESTELİMİZİN VE HATTA BÜTÜN DÜNYANIN SORUNU OLAN COVİT-19 İLE MÜCADELE NASIL EDERİZ,NASIL KURALLAR ALMALIYIZ HATTA SAYIN SAĞLIK BAKANIMIZIN HERGÜN DİLE GETİRDİĞİ MASKE-MESAFE-TEMİZLİK DEMESİNE RAĞMEN GELİN GÖRÜN Kİ ÇEŞMELERİMİZDEN AKAN SU BUDUR.HER SAĞANAK YAĞIŞTA BU SORUNU YAŞAMAK ZORUNDAMIYIZ. KESTELLİLERE BUNUMU LAYIK GÖRÜYORSUNUZ.SABAH 08:00 AKŞAM 17:00 MEMUR GİBİ KESTEL İLE İLGİLENEN BAŞTA BELEDİYE BAŞKANI VE BELEDİYE PERSONELİNDE DE BU BEKLENİR Dİ. NASIL Kİ KESTELİMİZİN HAVA KİRLİLİĞİ İLE YAPMIŞ OLDUĞUMUZ GEREK GÖRSEL GEREKSE YERİNDE İNCELEMELER İLE SİZLERİ KOLTUKLARINIZ DA RAHAT OTURTMAYIP KONUYA VAKIF ETTİYSEK ÇEŞMELERİMİZDEN AKAN BU SUYUN HESABINI DA DÜZELTENE KADAR SORACAĞIZ VE TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ.

SAYGIDEĞER KESTELLİ HEMŞEHRİLERİMİZ MALUMUNUZ DÜN AKŞAM ÜZERİ ÇİN ANKARA BAŞKONSOLOSLUĞU DOĞU TÜRKİSTAN DA TÜRK KARDEŞLERİMİZE UYGULADIĞI ZULMÜ HİÇE SAYARAK VE KENDİNİ HAKLI ÇIKARTMAYA ÇALIŞARAK GENEL BAŞKANIMIZ SAYIN MERAL AKŞENER HANIMEFENDİYİ TEHDİT EDEN BİR AÇIKLAMA YAYINLAMIŞTIR.

BEN İYİPARTİ KESTEL İLÇE BAŞKANI EMİN ELÜSTÜ VE İLÇE YÖNETİMİMİZ VE DAVA ARKADAŞLARIMIZ OLARAK BU KENDİNİ BİLMEZLERE PABUÇ BIRAKMAYACAĞIMIZI,GENEL BAŞKANIMIZA YAPILAN BU SAYGISIZLIĞA GEREK DIŞ İŞLERİ NEZDİNDE GEREKSE CUMHURBAŞKANLIĞI NEZDİNDE TEPKİ VERMESİNİ BEKLEMEKTEYİZ.

BURADAN O AÇIKLAMAYI YAPANLARA SESLENMEK İSTİYORUM.

NE YAPARSINIZ MESELA?

HEPİMİZİ TOPLAMA KAMPLARINA ALIP ASİMİLE Mİ EDERSİNİZ?

BİZE İŞKENCE Mİ YAPARSINIZ?

CAMİLERİMİZİ Mİ YIKARSINIZ?

DOĞU TÜRKİSTANLI MAZLUM KARDEŞLERİMİZE YAPTIĞINIZ GİBİ BİZİ DE HAPSE Mİ ATARSINIZ?

EVLERİMİZE İFFETLERİMİZE Mİ MUSALLAT OLURSUNUZ?

NE YAPARSINIZ?

MADEN Kİ UNUTTUNUZ KÜRŞAD’I ATLI ÇERİYİ

HATIRLATIRIZ SİZE YAĞMUR KOKAN O GECEYİ” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?