Nilüfer onlarla güzel

Nilüfer onlarla güzel

Sokak hayvanlarının her zaman yanında olan Nilüfer Belediyesi, 2020 yılında 600’ü aşkın can dostunu sahiplendirirken, pandemi sürecinde yaklaşık 30 bin kilogram mama dağıttı. Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde düzenlediği sergiyle de farkındalık oluşturdu.

Sokak hayvanlarının her koşulda yanında olan Nilüfer Belediyesi sahiplendirmeden cerrahi müdahaleye kadar birçok konuda can dostlar için çalışmalara devam ediyor. 2020 yılında 454 köpek, 173 kedi olmak üzere toplam 627 adet can dostunu sahiplendiren Nilüfer Belediyesi, 2 bine yakın cerrahi müdahalede bulundu. 3 bini aşkın hayvanın sağlık kontrolünü gerçekleştiren ekipler, bin 600’ü aşkın can dostunu mikroçiple kayıt altına aldı. Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde bir yılda 2 bin 500 ziyaretçiyi ağırlayan Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, pandemi döneminde ekiplerce sokak hayvanlarının bulunduğu bölgelere 28 bin 360 kilogram mama ulaştırdı. Güvercin evleri, köpek egzersiz alanları yaparak sokak hayvanlarının her türlü ihtiyacına el uzatan Nilüfer Belediyesi 37 kedi evi, 47 beslenme odağı, 20 otomatik su odağı, 35 mama-su noktası da yerleştirdi.

Can dostlara özel sergi

Nilüfer Belediyesi 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde de can dostlarını unutmadı. Veteriner İşleri Müdürlüğü, Sur Yapı AVM’de düzenlediği sergiyle sokak hayvanları için farkındalık oluşturdu. Can dostların objektiflere yansıyan karelerinin yer aldığı serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkan Vekili Atakan Ünsal ve Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Remzi Çınar da katıldı. Nilüfer Belediyesi’nin sokak hayvanlarına yönelik önemli çalışmaları olduğuna dikkat çeken Atakan Ünsal, emeği geçenlere teşekkür etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?