Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan AK Parti İl Başkanlığı’na ziyaret!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan AK Parti İl Başkanlığı’na ziyaret!

Bursaray’ı Bursa Şehir Hastanesi ile buluşturacak olan Bursaray Emek – Şehir Hastanesi Hattı’nın temeli atmak için ve ziyaretlerde bulunmak için Bursa’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN bursadabugun.com

Bursa’da bir dizi ziyaretlerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Bursa İl Başkanlığı‘nda konuştu. Karaismailoğlu, “Öncelikle şubat ayı başında gerçekleştirilen 7.Olağan İl Kongresi sonrası Partimizin tüm kademelerinde yeni göreve başlayan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Aynı şekilde 7. AK Parti Olağan Büyük Kongresi’ni 24 Mart günü büyük bir başarıyla gerçekleştirdik. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu görevlerine seçilen arkadaşlarımızın yolları açık olsun.Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Birliğimizi ve dirliğimizi daim etsin” dedi.

19 yıldır süregelen kararlı çalışmaların, emeğin, alın terinin sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine koşar adım ilerlediğini dile getiren Karaismailoğlu, “Eğitimde, sağlıkta, savunmada, sanayide, tarımda, ulaştırmada, haberleşmede yaptığımız bütün büyük işler ve dev projeler Türkiye’nin yarınlarını kurmak içindir. Devlet ve özel sektörün kaynaklarını seferber ederek yaptığımız cesur ve kararlı yatırımlarla, nihayet, gelişmekte olan bir ülke olmaktan gelişmiş bir ülke olmaya doğru yol alıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile çıktığımız bu yola ilk günkü heyecanla devam edeceğiz. 19 yılda yaptıklarımızı bir üst seviyeye çıkaracak, kurduğumuz bu muazzam altyapı üzerine parlak bir gelecek inşa edeceğiz” diye konuştu.

“Türkiye’yi dünya ile bağladık”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak temel faaliyet alanımız, insan, yük ve data ulaştırmada akılcı bir hareketliliğin sağlanması, hedef odaklı bir sistem ve altyapı kurulması olduğunu anlatan Karaismailoğlu, “Bu nedenle çalışmalarımızın odağını mobilite, lojistik ve dijitalleşme olarak tespit ettik. Lojistik Master Planımız, Ulaşım Ana Planımız ve 2023 Stratejik Planımız doğrultusunda ülkemizi dünya ile bağladık. Şehirlerimiz arasında ulaşımın mümkün olan her modunda hareketliliğin altyapısını oluşturduk. İnşa ettiğimiz ulaştırma ağları ile bölgemizde bir lojistik süper güç haline geldik. Dijitalleşmenin bir zorunluluk olduğuna inandık. Hem ulaştırmada hem de haberleşmede tüm süreçlerde dijitalleşme atağı başlattık. 2003 yılından bu yana, ulaşım ve iletişim alanında ürettiğimiz çok büyük ve önemli projeleri 1 trilyon TL’nin üzerinde bir yatırımla hayata geçirdik. Bakanlığımızın 2003-2020 yılları arasında devlet bütçesi ve Kamu Özel İşbirliği’yle yaptığı yatırımların toplam tutarı da 169 milyar dolar olarak gerçekleşti. Halen devam eden projelerimizin toplam nihai yatırım miktarı 1 trilyon 555 milyar TL’ye ulaşacaktır. Yatırımlarımızın daha da büyük doğrudan ve dolaylı kazançlara dönüşümünü her geçen gün birlikte müşahede edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Süveyş Kanalı’nı tıkayan gemi kazası dünya ticareti için de bir krize dönüştü”

Bir yandan ihmal edilmiş, eksik bırakılmış işler tamamlanırken, diğer yandan ekonomik büyümeye altyapı oluşturulduğunu söyleyerek konuşmasına devam eden Karaismailoğlu, “Uluslararası yatırımlara ortam hazırlayacak, üretim ve istihdamı canlandıracak bir sistem kurulmuştur. Bu iki aşamadan sonra üçüncü aşama artık bu eksiksiz ve dünya ölçeğinde altyapı üzerinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin beklenen ekonomik yükselişini sağlamak olacaktır. Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi KöprüleriKuzey Marmara Otoyolu, İstanbul Havalimanı gibi dev projeler hep bu amaçla inşa edilip, hizmete sunulmuştur. 1915 Çanakkale Köprüsü’nü de bir yıl içinde açarak, Bursa’yı da içine alan, Marmara Ringi dediğimiz, bölgemizi dünya ticaret yollarının kavşak noktası haline getiren lojistik planı tamamlanma noktasına getireceğiz. Marmara Ringi’nin en önemli bileşenlerinden biri de yapım çalışmalarına çok yakında başlayacağımız Kanal İstanbul’dur. Lojistik iddiamızı perçinleyecek bu yeni ticari suyolu, İstanbul’u ve İstanbul Boğazı’nı da muhtemel çevre felaketlerinden, kaza risklerinden kurtaracaktır. Reform ilan ettiğimiz demiryollarımızda da yaptığımız işler, Türkiye’yi dünyanın en önemli lojistik köprüsü haline getirmiştir. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı projesi ile dünya demiryolu taşımacılığında bugün söz sahibi bir ülkeyiz. Pekin’den Londra’ya uzanan ‘Orta Koridor’un ve Demir İpek Yolu’nun en stratejik bağlantı noktası ve hakimiyiz. ‘Orta Koridor’u etkin kullanabilirsek, halen yıllık 710 milyar dolar tutarında olan Avrupa-Çin ticaret trafiğinden, önemli ekonomik fırsatlar elde edebileceğiz. Geçen haftalarda yaşanan Süveyş Kanalı’nı tıkayan gemi kazası dünya ticareti için de bir krize dönüşürken, Uzakdoğu-Avrupa taşımacılığına alternatif rotanın ‘Orta Koridor’ olduğu bir kez daha anlaşılmıştır” dedi.

“Türksat 6A’nın tamamen milli imkanlarla entegrasyon ve test çalışmalarını Ankara’da başarı ile yürütüyoruz”

Türkiye’nin buna benzer daha nice fırsatlarla karşı karşıya olduğunu belirten Karaismailoğlu, “Devlet aklı ve ciddiyetiyle hareket ederek, her adımımızı stratejik öngörülerle atarak, gelecek 100 yılı inşa edeceğiz. 19 yıl zarfında, ulaştırma ve haberleşme projelerimizde hız, konfor, güven ve verimliliği sağlamayı önceliğimiz olarak kabul ettik ve Türkiye sathında çok önemli bir dönüşümü gerçekleştirdik. Hedefimiz Türkiye’nin bugün sıkça gündeme gelen ekonomik gelişme alanlarını destekleyerek, bütünsel kalkınmayı her noktaya taşımaktı. Bu gayeyle, Türkiye’yi baştan başa kesintisiz, güvenli ve hızlı otoyollarla buluşturduk. 2003 yılı öncesi mevcut 6 bin 100 kilometre uzunluğundaki bölünmüş yol ağımızı 28 bin 200 kilometreye çıkardık. Demiryollarını da sürdürülebilir kalkınma hamlelerinin en önemli halkalarından biri olarak gördük. YHT hatlarının yanı sıra yük ve yolcu taşımacılığının birlikte yapılabileceği hızlı tren hatları da inşa ediyoruz. Türk sivil havacılığında da tarihi başarılara imza attık. Yeni havalimanları yaptık, âtıl olanları yeniledik ve hizmete açtık, yüksek kapasiteli modern terminaller inşa ettik. İstanbul Havalimanı ile havacılık alanında dünyada en önemli transfer merkezlerinden biri olduk. Halen dünya ticaretinin yüzde 80’ini sırtlanan denizyolları konusunda da kararlı bir şekilde ilerliyoruz. Limanlarımızın her geçen gün sayısı artıyor ve nitelikleri dev gemileri ağırlayabilecek düzeye yükseltiliyor. Bakanlığımızın izlediği politikalarla 37 olan tersane sayımızı 84’e çıkardık. Önümüzdeki dönemde de daha çevreci, daha rekabetçi, yerli ve millilik oranı daha yüksek bir gemi inşa ve yan sanayi geliştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi haberleşme ve iletişim yetkinlikleri açısından da yeni bir çağa hazırlıyoruz. Bilişim teknolojilerinde çığır açacak 5G’ye hızlı bir şekilde geçiş yapabilmek, tüm bilişim, iletişim ve haberleşme alanındaki büyük yatırımlarda olduğu gibi temel perspektifimiz bu geçişi de önemli oranda yerli ve milli imkanlarla sağlamaktır. Bildiğiniz gibi Türksat 5A haberleşme uydumuzu, bu yılın başında yörüngesine fırlattık. Sırada Türksat 5B haberleşme uydusu bulunmaktadır. Türksat 6A’nın tamamen milli imkanlarla entegrasyon ve test çalışmalarını Ankara’da başarı ile yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

“Son 19 yılda Bursa’nın ulaşım ve iletişim altyapısına 27 milyar 485 milyon lira harcadık”

“19 yıldır her gün halkımızın karşısına hizmetlerimizle, eserlerimizle, alnımız ak bir şekilde çıkmanın huzuru ve mutluluğu başka hiçbir şeye benzemiyor. İşte bu güzel duygularla bu sabah Bursa’da yeni bir eserimizin daha yapımına başladık. Bursa Emek – YHT Gar – Şehir Hastanesi Metro Hattı’nın temelini atmış bulunuyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Karaismailoğlu, “Bursa üretkenliğiyle, başarılı, ferasetli iş insanlarıyla, sanayisiyle, tarımıyla, ihracatıyla en büyük şehirlerimizden. Sürekli ve yüksek bir hızla gelişen Bursa’mızda doğal olarak artan bir trafik yoğunluğu var. Hayata geçen bu projemiz ile bu sorunu daha da büyümeden çözeceğiz.6 kilometre uzunluğundaki hatta 4 istasyonumuz bulunacak. Hattın en önemli iki durağı hızlı tren istasyonu ve hastane istasyonu olacak. Yapımı Bakanlığımızca devam eden Bursa-Yenişehir-Osmaneli YHT hattı ile metronun entegre edilmesi ile tüm Bursa’nın hızlı tren erişimi için rahat ve dakik bir seçenek sunulmuş olacaktır. Şehir içi ulaşımda ekonomik, konforlu, hızlı bir alternatif sunmuş olacağız. Dahası, yer üstü trafiğinin oluşturduğu hava ve gürültü kirliliğini azaltarak Bursalılara rahat bir nefes aldıracağız. Son 19 yılda Bursa’nın ulaşım ve iletişim altyapısına 12 milyar 830 milyon lirası Yap-İşlet-Devret kapsamında olmak üzere yaklaşık 27 milyar 485 milyon lira harcadık. 2003’te 194 kilometre bölünmüş yolu vardı. 598 kilometreye ulaştırdık. İstanbul-Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nu hizmete açtık. İstanbul-Bursa yolculuğunu Osmangazi Köprüsü ile birlikte 1 saate düşürdük. Bursa’da halen 300 kilometrelik 15 ayrı karayolu projesi devam ediyor. 1953 yılında çıkarılan bir yasayla Bursa-Mudanya hattının kapatılmasından sonra trene hasret kalan Bursa’yı demiryolu ile yeniden kavuşturuyoruz. Ankara-İstanbul YHT hattına bağlantılı olarak Bursa-Yenişehir-Osmaneli arasında saatte 200 kilometre hıza uygun çift hatlı, elektrikli ve sinyalli hızlı tren hattı inşa ediyoruz. 106 kilometre uzunluğundaki Bursa-Yenişehir-Osmaneli arasında iki kesim halinde yapım çalışmaları devam ediyor. 56 kilometre uzunluğundaki ilk kesim olan Bursa-Gölbaşı-Yenişehir hattında altyapı yapım çalışmalarında yüzde 74,8 fiziki ilerleme sağladık. 50 kilometre uzunluğundaki Yenişehir-Osmaneli’nin de çalışmaları başladı. İnşa etmek ve ihya etmek bizim işimiz Çünkü biz bu vatana ve bu millete sevdalıyız. Başarımızın sürekliliği için ülkemizin ve Bursa’nın bugüne kadar kazandıklarını en doğru ve en etkili şekilde halkımıza anlatmaya devam edeceğiz. Projelerimizi ve hizmetlerimizi, toplumun her kesimine sizlerin aracılığı ile ileteceğiz. Unutmayın ki, sizler topluma doğru ve sağlıklı bilgileri ulaştırmazsanız, bilgi kanalları kirlilikle ve yalanla dolar. Bu noktada her daim büyük başarılara imza atmış Bursa il ve ilçe teşkilatlarımızın siz değerli üyelerine inancımız tamdır” dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan da, “Türkiye’nin nadide şehirlerinden birinde yaşıyoruz. Yatırımları görme ve yapılacak yatırımları yerinde inceleme yaptığınız için teşekkür ediyoruz. Bursa’nın özelliği ihracatta Türkiye’nin ilk üçüne giriyor. Aynı zamanda Türkiye’de istihdam sağlayan bir şehirdir. Türkiye’ye destek veren şehirlerin başında geliyor” diye konuştu.

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan‘ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na hediye takdim etmesi ile program sona erdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret etti.

Türkiye’nin ekonomisini değerlendiren Karaismailoğlu, IMF, küresel ekonomide 2021 yılında yüzde 5,2’lik büyüme öngördüğünü belirten Karaismailoğlu, “Bir yılı aşkın süredir, pandemi koşulları nedeniyle dünya ekonomisi ciddi bir durağanlık sürecinden geçiyor. Ancak tedavi ve aşılama konusunda önemli ilerlemeler yaşanmasıyla, 2021 yılı sonu itibariyle küresel ekonominin hızlı bir toparlanma yaşaması bekleniyor. Öyle ki IMF, küresel ekonomide 2021 yılında yüzde 5,2’lik büyüme öngörüyor. OECD’ye göre Türkiye’de de yüzde 5,9’luk bir büyüme beklentisi var. Türkiye için ortaya çıkan bu olumlu tabloda hükümetimizin Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki çalışmalarının önemi büyük. Bu zor koşullar altında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak bizler de 4 bini aşkın şantiyemizde, elbette tüm sağlık tedbirlerini alarak projelerimizin inşasını aralıksız sürdürdük. Havayollarımız etkinliğini korudu, dünyanın yeni transit merkezi İstanbul Havalimanı, yolcu sayısı bakımından son derece aktif bir yıl geçirdi. Demiryolu Reformumuz kapsamında oluşturduğumuz Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattımızla, duran ticari hatlara Orta Koridor üzerinden alternatif bir güzergah oluşturup, Avrupa-Asya arasında ticaretin kesintisiz sürdürülmesini sağladık” dedi.

Limanların bu süreçte aralıksız çalıştığını vurgulayan Karaismailoğlu, “İhracatımıza her zaman olduğu gibi omuz verirken, pandeminin en yoğun günlerinde dahi ülkemizin temel ihtiyaçlarını başarıyla karşıladılar. Her daim üretkenliğiniz ve verimliliğiniz ile ekonomimizi ayakta tutan sizler de takdire şayan bir grafik ortaya koydunuz. Bütün olumsuzluklara rağmen 2020 yılında ihracat hedeflerimize ulaştık. Ocak 2021 itibariyle yıllık sanayi üretimimizin yüzde 11,4 oranında artırdık. Türkiye pandemi koşullarında dahi tüm dünyanın hayretle izlediği bir ülke oldu. Üretkenliğini ve büyümesini inançla devam ettirdi. En zor anlarda dahi yılmadan, inancımızdan güç alarak muazzam bir başarı elde ettik. Çünkü hepimizin kalbinde, yanan bir ateş gibi, daha zengin, daha güçlü, gelişmekte olan değil gelişmiş bir Türkiye inşa etmeye olan inanç var. Cumhuriyetimizin 100. yılına da bu inanç sayesinde sarsılmaz bir ekonomik güç olarak giriş yapacağız” diye konuştu.

“Türkiye son yıllarda pek çok cephede aynı anda savaşıyor”

Türkiye’nin son yıllarda pek çok cephede aynı anda savaştığını dile getiren Karaismailoğlu, “Sağlıktan, eğitime, tarımdan sanayiye, savunmadan ulaştırmaya hemen her alanda 19 yıldır hükümetlerimiz tarafından çok büyük bir emek verildi. İhmal edilen her iş yeni baştan ele alındı, tespit edilen tüm eksikler giderildi. Ekonomide bir üst lige yükselmemizi sağlayacak katma değerli dev projeler hayata geçirildi. Ulaştırma ve haberleşme altyapımızın çağa uygun hale getirilmesi ve özellikle ekonomimize dayanak olacak bir klasmana erişebilmesi için de 1 trilyon lirayı aşkın yatırım yaptık. ‘Bütünsel kalkınmanın istisnası olmaz’ dedik. Doğu-batı, kuzey-güney ekseninde ülkemizin tüm altyapısını yeniledik. Ne bir ilimizde ne bir köyümüzde basılmadık bir karış toprak bıraktık. Vatandaşlarımızı, gençlerimizi, çocuklarımızı dünya ile bağlarken, bir yandan da sanayicilerimizin üretkenliğini artırmak, güçlü bir lojistik altyapıyla yeni pazarların kapılarını açmak için gece gündüz çalıştık” ifadelerini kullandı.

“İdrak yoksunluğu nedeniyle haksız eleştirilere uğruyoruz”

Zaman zaman kimilerinin idrak yoksunluğu nedeniyle haksız eleştirilere uğradıklarının anlatan Karaismailoğlu, “Ne gerek vardı bu kadar yatırıma’ diyenler, ‘yaptırmayız’ diyenler, ‘başaramazsınız’ diyerek önümüze çıkanlar oluyor. Eminim, her biriniz birer girişimci ve iş insanı olarak bizi en iyi anlayanlarsınız. ‘Olmaz’ diyenlere ‘Neden olmasın’ diyenler her zaman kazanır. Zafer,herkes durduğunda koşmayı sürdürenlerindir. İşte bu ‘Neme lazımcı’lar konuşadursun, bizler 10 yıl, 20 yıl, 50 yıl sonrasının ihtiyaçlarını bugünden karşılamak için çalışıyoruz. Oysaki devlet aklıyla atılan tüm bu adımların stratejik bir nedeni var ve Türkiye’ye kazandıracakları bugünden hesaplanıyor. Lojistik Master Planımız, Ulaşım Ana Planımız ve 2023 Stratejik Planımız doğrultusunda ülkemizi dünya ile ulaşımın her modunda bağlayacak, şehirlerimiz arasında gidiş-gelişi artıracak bir hareketlilik altyapısını oluşturduk. Lojistik açıdan bölgemizde bizi süper güç yapacak ulaştırma ağlarını bir bir inşa ettik. Hem ulaştırmada hem de haberleşmede dijitalleşen dünyayı yakalayacak nitelikte projeler hayata geçiriyoruz. 2021 yılı bütçesi içinde yüzde 31’lik bir orana sahip olan ulaştırma ve altyapı yatırımlarımız, yaptığımız ve devam eden projelerimizle birlikte toplam 1 trilyon 555 milyar TL’ye ulaşacak” dedi.

“1915 Çanakkale Köprüsü’nü gelecek yıl açacağız”

Yapılan yatırımların geri dönüşünü çoktan almaya başladıklarının altını çizen Karaismailoğlu, “2003-2020 yılları arasında bu yatırımların Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya toplam 395 milyar dolar ve üretime 837,7 milyar dolarlık etkisi oldu. Yıllık ortalama 1 milyon 20 bin kişilik dolaylı ve doğrudan istihdam gerçekleşmesine katkı yapıldı. Yeri geldiğinde özel sektörümüzle birlikte çalışarak, ülkemizin geleceği için kalıcı eserlerimizi hem hızlı hem de yüksek niteliklerde inşa ediyoruz. Bakanlığımızın 2003-2020 yılları arasında devlet bütçesi ve Kamu Özel İşbirliği’yle yaptığı yatırımların toplam tutarı da 169 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Ulaştırma ve haberleşmede yaptığımız her proje Türkiye’de sanayinin gelişmesinde, yeni yatırımlara uygun ortam oluşturulmasında ve ihracat perspektifimizin genişlemesinde hayati bir rol oynuyor. Bu çerçevede, Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüleri, İstanbul Havalimanı gibi dev projeleri hizmete sunduk. 1915 Çanakkale Köprüsü’nü de gelecek yıl 18 Mart’ta hizmete açacağız” şeklinde konuştu.

“Milli Banliyö Tren Seti Projesi başladı”

Atılan tüm adımların sanayicilerin de dünya ölçeğinde ticari başarılara imza atabilmesi için olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, “Hazine kaynaklarımızın yanı sıra özel sektör iş birliği ile dev projelerimizi bir an önce hayata geçirmemiz bu sonuçlara bir an önce ulaşmak içindir. Uzakları yakın etmek, işiniz gereği nereye gitmek isterseniz en hızlı ve konforlu şekilde sizleri oraya ulaştırmak içindir. Bu amaçla yaptığımız işlere bir kez daha göz atarsak şöyle bir tabloyla karşılaşıyoruz: Hükümetlerimiz döneminde, yapılan 1 trilyon liranın üzerindeki yatırımımızı ulaşımın ve haberleşmenin tüm modlarına paylaştırdık. 2003 yılındaki 6 bin 100 kilometrelik bölünmüş uzunluğumuzu, 28 bin 200 kilometreye çıkardık. Bin 714 kilometre olan otoyol ağımız, 33 bin 523 kilometreye ulaştı. Yapım çalışmaları devam eden otoyol uzunluğumuz 318 kilometreyi aşmaktadır. Uzun yıllar ihmal edilen demiryollarımızda da önemli aşamalar kat ettik. Milli ve yerli bir demiryolu endüstrisi oluşturma, demiryollarını üretim merkezlerine ve limanlara bağlama yönündeki çalışmalara da önem veriyoruz. Fabrikalarımız da Milli elektrikli tren seti, lokomotifler ve özgün motor projelerimiz başarı ile devam ediyor. Milli Banliyö Tren Seti Projesi başladı. 2021 yılında tasarımı tamamlanarak prototip imalatına başlayacağız.Milli Elektrikli Tren seti projemizde yerlilik oranı yüzde 60’a ulaşmıştır. Yerlilik oranı seri üretimde yüzde 80’e çıkacak. Artık raylarımızda yerli üretim araçlarımız çalışıyor. Raylı sistem araç ve ekipmanları üretiminde Bursa’da da çok önemli gelişmeler var. Hatlarımızda Bursa’da üretilen araçları kullanıyoruz. Bakanlığımızın 2023 vizyonu doğrultusunda demiryolu sektör payını 2023 yılında yolcuda yüzde 5’e, yükte yüzde 10’a, 2035’te ise yolcuda yüzde 15’e, yükte yüzde 20’ye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.
2003’ten bu yana ulaştırma ve haberleşme yatırımlarının sanayiye toplam katkısı 225 milyar dolar olarak gerçekleştiğini belirten Karaismailoğlu, “Bir de dolaylı yollardan sağlanan katkıları düşünürsek, meselenin boyutlarını daha doğru idrak edebiliriz. İşte bu yüzden, birlikte hareket etmemiz, ortak hedeflere ve başarıya odaklanmamız, diyaloğu elden bırakmamamız çok önemli. Ülkemiz için önemli, geleceğimiz için önemli, evlatlarımız için önemli” ifadelerini kullandı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay da ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getirdi. Toplantının ikinci kısmı basına kapalı olarak devam etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?