Psikolojik film çözümlemeleri çevrim içi

Psikolojik film çözümlemeleri çevrim içi

Nilüfer Belediyesi’nin pandemi öncesi Konak Kültürevi’nde düzenlediği psikolojik film çözümlemesi etkinlikleri Dr. Aslı Aktümen’in katılımıyla ilk kez çevrim içi olarak düzenlendi.

Sinema ve sanat dünyasının ağır yara aldığı pandemi koşulları nedeniyle etkinliklerinin pek çoğunu çevrim içi olarak düzenleyen Nilüfer Belediyesi, psikolojik film çözümlemeleri etkinliğini de artık çevrim içi düzenliyor.

Pandemi öncesinde Konak Kültürevi’nde gerçekleştirilen film gösterimleri ardından izleyicilerle birlikte senaryo ve karakter çözümleri yapan Psikiyatrist-Psikoterapist Dr. Aslı Aktümen, söz konusu etkinliği bu defa çevrim içi gerçekleştirdi.

David O.Russell’in yönettiği 2012 yapımı, romantik komedi-drama dalındaki “Umut ışığım” adlı filmi izleyen sinemaseverler, çevrim içi olarak Aktümen ile birlikte filmin psikolojk çözümlemesine katıldılar.

Eski bir tarih öğretmeni olan Pat Salitano isimli karakterin, yaşadığı travma ve ardından tedavi sürecini konu alan film üzerinden bipolar bozukluk ile baş etme yolları, kişinin yakın çevresi ve ailesinin desteğinin ne kadar önemli olduğunu anlatan Aktümen, her bipolar bozukluk belirtisi taşıyan her kişinin bu rahatsızlığa sahip olduğunu düşünmesinin yanlış olduğunu, benzer belirtilerin basit bir takım psikilojik nedenlerden de kaynaklanabileceğini ifade etti. Gerçek insanların yaşamlarını, davranışlarını ve bu davranışların altındaki nedenleri göstermesi bakımından filmin önemine dikkat çeken Aktümen, ne olursa olsun umutların devamının, yaşanılan sorunlarla başa çıkmayı sağladığını belirtti. Etkinlik katılımcıların, karakter ve senaryo çözümlemelerine ilişkin soruları ve Aktümen’in açıklayıcı yanıtları ile sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?