MEB’in Ar-Ge Merkezi Çalıştayından Weltew Home Fabrikasına Ziyaret

MEB’in Ar-Ge Merkezi Çalıştayından Weltew Home Fabrikasına Ziyaret

Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği AR-GE Merkezi Çalıştayı, Bursa’nın İnegöl ilçesinde gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığının Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen, bünyesinde AR-GE merkezi bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürlerine yönelik ‘AR-GE Merkezleri Çalıştayı’, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Mesleki eğitimin daha güçlü hale getirilebilmesi için yüksek teknoloji ve katma değer üreten 21 ilden 44 farklı bünyesinde AR-GE Merkezi bulunan okul müdürünün katıldığı çalıştay zirvesi kapsamında katılımcı ekipler, İnegöl’de faaliyet gösteren Weltew Home fabrikasına da bir ziyaret gerçekleştirdi.

45 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 90 bin metrekareden oluşan Weltew Home fabrikasını gezen çalıştay ekibi, yüksek teknolojiye sahip makine parkuru ve modern üretim tesisiyle, aylık 2 bin 400 takım panel mobilya, 2 bin 100 takım oturma grubu, bin 700 takım baza ve 2 bin 400 adet yatak üretim kapasitesine sahip olan fabrikanın tüm parkurlarını yerinde ziyaret etti.

Genç çalışan istihdamına katkı sağlayarak mobilya sektörüne ara eleman ve vasıflı personel de yetiştirdiklerini dile getiren Weltew Home Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği Ar-Ge merkezi çalıştayının bir adımı olarak fabrika kapılarımızı değerli katılımcılarımıza açmaktan ötürü son derece memnun olduk” dedi. Balcı ayrıca, “Firma olarak eğitime, katma değerli üretime, istihdama ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?