GENÇLERE DESTEK SÖZÜ NE ÇABUK UNUTULDU?

GENÇLERE DESTEK SÖZÜ NE ÇABUK UNUTULDU?

-İYİ Parti İl Başkanlığı, Bursa’da toplu taşımaya yapılan zamma, Başkan Alinur Aktaş’ın “Hayat Bursalı Gençlere Güzel!” sloganına atıfta bulunarak tepki gösterdi. Büyükşehir’in gençlere yönelik projesinde kullandığı söylemi hatırlatan İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, “İndirimli bileti de kapsayan yüksek zamlardan sonra acaba şimdi hayat kime güzel Sn. Alinur Aktaş?” diye sordu.

TAM BİNİŞ 3.50 TL, İNDİRİMLİ 3.00 TL OLDU
Her gün bir kaç otobüs değiştirerek veya farklı hatlara seyahat etmek zorunda kalan vatandaşların, gelirlerinin çok büyük bir dilimini zaten ulaşıma ayırdığını belirten İYİ Parti Bursa İl Başkanı Türkoğlu, “Bursaray tam biniş 2,90 TL’den 3,50 TL’ye çıkarken, indirimli bilet 2,25 TL’den 3.00 TL ‘ye yükseltildi. Otobüslerde uzun hat 3,80 TL’den 4,40 TL’ye, kısa hat ise 3,40 TL’den 3,90 TL’ye çıktı. Ne bu şimdi? Hani hayat vatandaşın lehine kolaylaştırılacaktı? Hani Bursa’da yaşamak ayrıcalık olacaktı? Hani hayat Bursalılara ve özellikle de gençlere güzeldi?
Ne yazık ki, su faturalarındaki en yüksek birim fiyatını nasıl Bursalı hemşehrilerimiz ödüyorlarsa, ulaşımda da vatandaşa aynı kaderi yaşatıyorlar” dedi.

3 BÜYÜKŞEHİRİ SOLLADIK!
Yapılan zamla birlikte Bursa’da ulaşımın İstanbul(3.50 TL / 1.70 TL), Ankara(3.46 TL / 1.64 TL) ve İzmir’den(3.25 TL / 1.75 TL)
pahalı hale geldiğini vurgulayan Başkan Türkoğlu, “Sn. Aktaş göreve geldiğinden bu yana mazottaki toplam artış yüzde 29 olurken, otobüs biletindeki artış o günden(2017 – 2.80 TL) bugüne( 2021 – 4.40 TL) nasıl yüzde 57 oluyor. Çıksın bunu Bursalılara izah etsin bakalım.
Aynı şekilde İstanbul, Ankara ve İzmir’deki ulaşım fiyatlarının nasıl oluyor da Bursa’dan daha ucuz tutulabildiğini de bir açıklasın.
Bu açıklamayı yaparken, bu üç şehirde aynı zamanda duraklar arası mesafeleri, km bazında yol uzunluklarının, trafikte geçirilen zamanın ve dolayısıyla harcanan yakıt miktarının; Bursa’nın en az 3 katı, bazı hatlarda da 5 katı olduğuna da açıklık getirmeyi unutmasın.
Bursalılar İstanbul, Ankara ve İzmirlilerden daha mı zengin veya daha çok mu kazanıyorlar da biz mi farkında değiliz?

YÖ-NE-TE-Mİ-YOR-SU-NUZ!
Bursa her konuda olduğu gibi ulaşım politikalarında da yönetilemez olmuştur.
Yanlış yerlere yanlış yatırımlara kalkışılarak, bu şehrin kaynaklarının fütursuzca har vurulup harman savurulması, yandaş şirket kayırmacılığı gibi fahiş hatalar; kasaları tam takır bırakmış, sonunda yerelde de tek çare olarak her konuda zam politikası devreye sokulmak zorunda kalınmıştır.
Bilinsin ki, vatandaş yapılacak ilk seçimde bu kötü gidişe dur diyecek;
Bursa’nın geleceğini çalarak iflasına neden olanları, önüne konulacak ilk sandığa gömecektir” dedi.

GENÇLERE DESTEK SÖZÜ
NE ÇABUK UNUTULDU?
Bursa Büyükşehir Belediyesi, kısa bir süre önce ‘Gençlik Kulübü’ adı altında bir yapılanmaya gitmiş, öğrenciler başta olmak üzere gençlere bedava internet, indirimli alışveriş ve çok daha fazlasını vadederek, ‘Hayat Bursalı Gençlere Daha Güzel’ iddiasında bulunmuştu.
Bu kapsamda; gençlere yönelik düzenlenecek eğitim, spor, sosyal, kültürel ve sanatsal tüm faaliyetlerin, Bursa Büyükşehir Gençlik Kulübü çatısı altında toplandığı açıklanmıştı.
Bursa’da ikamet edip, Büyükşehir Gençlik Kulübü’nde buluşan 15 – 29 yaş arası gençlerin, 4 GB internet hediyesi, birçok işyeri ve mağazadan indirimli alışveriş imkanının yanında, görüş ve önerileriyle de kent yönetiminde söz sahibi olacaklarına vurgu yapılmıştı.
Başkan Alinur Aktaş da, projenin lansmanında; Bursa’da lise ve üniversite hazıklık kursları, üniversite tercih danışmanlığı, kütüphaneler, millet kıraathaneleri ve kültür merkezleri ile gençlere yönelik hizmetlere büyük önem verileceği sözünü vermişti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?