Bursalılar dikkat! İşte Mudanya Yolu alternatif düzeni…

Bursalılar dikkat! İşte Mudanya Yolu alternatif düzeni…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugün temeli atılacak Şehir Hastanesi Metrosu’nun en çok etkileyeceği Mudanya yolundaki alternatif güzergahlarla birlikte yapılacak durakları bugünkü köşesine taşıdı…

Yılmaz, yazısında şu önemli bilgileri verdi:

Temelini… Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bugün atıyor. Tören yeri olarak da, Bursaray’ın Hızlı Tren İstasyonu yanı belirlendi.

Projeyle…

Emek’te sona eren Bursaray hattı Geçit-Balat güzergahını izleyerek Şehir Hastanesi’ne ulaşacak. Tamamı yeraltından olacak Şehir Hastanesi Metrosu aynı zamanda Ulaştırma Bakanlığı’nın Bursa’daki ilk raylı sistem yatırımı.

Ne var ki…

Bu projenin yapımı sırasında en çok Mudanya Yolu trafiği etkilenecek.

Eskiden…

Daha çok yaz aylarında bu yolun trafiği artardı. Son yıllarda Bademli-Çağrışan-Aydınpınar-Göynüklü bölgesinde yerleşim arttı. Mudanya ve Güzelyalı’da oturanlar çoğaldı, yazlıklar kalıcı konuta dönüştü.

Mudanya ve Güzelyalı’da oturup Bursa merkez ya da Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan sayısı hiç de az değil.

Bir de…

BUDO-İDO deniz otobüsleri ve feribotla gelenler de merkeze ulaşmak için bu yolu kullandıkları için Mudanya Yolu trafiği artık yılın her dönemi sıkışık. Özellikle de Geçit sürekli trafik sıkışıklığı yaşıyor.

Şimdi…

Bugün temeli atılacak metro hattı Geçit’te yolun ortasından kazılarak inşa edileceği için, bu yoldaki trafiği çok etkileyecek.

İşte…

Bu nedenle, Büyükşehir Belediyesi inşaat süresince uygulanacak trafik düzeni planını tamamladı, müteahhit de bu plana göre hazırlığa başladı.

Buna göre…

Emek’teki son Bursaray İstasyonu ile Balat’ta hızlı tren viyadüğü arasındaki bölgede ana yol her iki yönde birer şerit olarak trafiğe açık kalacak.

Mudanya’ya gidişte…

Emek İstasyonu’nun geçtikten sonra Endülüs Park karşısı, ya da Geçit girişinde Özdilek-Özhan marketler yanından girecek araçlar, iki şerit arka yoldan hızlı tren viyadüğü altına çıkabilecekler.

Aynı şekilde…

Bursa OSB’den Balat ve devamında Hasköy Yolu’yla kesişen yoldan da Bademli girişine ulaşılabilecek.

Bu yol, Bursa’ya geliş için de alternatif olacak.

Mudanya Yolu’nda en az 1 yıl sıkıntı

Şu gerçek ki… Mudanya ile merkez bağlantısını yalnızca bir yol sağlıyor, o da Geçit’ten geçiyor.

Şimdi…

Alternatif açısından çok zor olan bölgede başlayacak metro projesi aç-kapa tünel yöntemiyle yapılacağı için geçici güzergahı belirleyen Büyükşehir Belediyesi müteahhitle de anlaştı.

Bölgede, en az 1 yıl sürmesi beklenen inşaat süresince kullanılacak yollarda kavşak düzenlemesi çalışmalarına da müteahhit başladı.

Viyadük altından geçecek 6.1 kilometrelik hatta 4 yeraltı istasyonu

Bugünkü… Temel atma töreni öncesi arşivimizi açtık ve projenin teknik bilgilerine göz attık.

Hat…

Bursaray’ın sona erdiği Emek İstasyonu’ndan başlayıp otoyol viyadüğüne gelmeden yüzde 49’luk eğimle yeraltına inecek. Hızlı tren istasyonu altından geçip Balat’a dönecek.

6.1 kilometre uzunluğunda, tamamı yeraltından yapılacak hatta 4 yeraltı istasyonu bulunacak. Geçit-Cami istasyonları arası 720 metre, Cami-Hızlı Tren Garı istasyonları arası 1.520 metre, Hızlı Tren İstasyonu-Şehir Hastanesi arası ise 1.450 metre olacak.

İstasyonlar yerin 20 metre altına yapılacak ve uzunlukları 120 metre olacak.

Tüneller aç-kapa kazılarıyla yapılırken, Emek-Geçit istasyonları arasında 1 kilometre NATM tünel var.

14 kurb yer alan hat sonunda ise 100 araçlık parklanma alanı ve 14 bin metrekarelik atölye planlandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?