Müftüler ve imam hatiplerden Osmangazi Meydanı’na ziyaret

Müftüler ve imam hatiplerden Osmangazi Meydanı’na ziyaret

Bursa’nın son dönemdeki en önemli projeleri arasında yer alan Osmangazi Meydanı’ndaki çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, inşaat çalışmalarını yakından inceleyen Bursa İl Müftüsü İzani Turan ile ilçe müftüleri ve imam hatipler, şantiye alanında dualar etti.Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kendisini ziyaret eden Bursa İl Müftüsü İzani Turan, Osmangazi İlçe Müftüsü Mehmet Uzun, Yıldırım İlçe Müftüsü İbrahim Halil Demir, Nilüfer İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk, Ulucami İmam Hatibi Tahsin Karanfil, Orhan Camii İmam Hatibi Orhan Demiraslan, Muradiye Camii İmam Hatibi Lütfi Taşçı’yı Osmangazi Meydanı’nda ağırlayıp çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“Bursa’mız Nefes Alacak”

Konuk din görevlilerine proje hakkında bir sunum yapan, ardından şantiye sahasında çalışmalar hakkında bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, meydanın tamamlanması ile Bursa’ya çok önemli bir eser kazandırmış olacaklarını söyledi. Çalışmaların başladığı ilk günden itibaren meydan inşaatında Bursa’nın her kesiminden insanı ağırladıklarını belirten Başkan Dündar; “Bugün de Bursa İl Müftümüz, Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçe müftülerimiz, Ulucami, Orhan Cami ve Muradiye camii imam hatipleri misafirimiz oldu. Şu anda Osmangazi Meydanı inşaatımızda ciddi bir hareketlilik var. 2000 araçlık otoparkın yer aldığı eksi 24 metreden sıfır kotuna doğru etap etap hummalı bir çalışma yürütüyoruz. Hocalarımızla birlikte inşaat sahasını gezip onlara bilgi verdik. İnşallah onların hayır duası ile çalışmalarımızı kazasız belasız tamamlamak istiyoruz. Osmangazi Meydanı tamamlandığında, Bursa’mız nefes almış olacak. Ziyaretleri ile bizleri onurlandıran müftülerimize ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Turan: “Bizim Görevimiz Dua Etmek”

Bursa gibi büyük kentlerde insanların soluklanacağı, nefes alabilecekleri yerlere ihtiyaç olduğunu söyleyen Bursa İl Müftüsü İzani Turan da, “Osmangazi Meydanı, sadece Osmangazi değil, Bursalıların buluşma noktası olacak. Öncelikle, Cenab-ı Hak hayırlı eylesin diyorum. Bizi davet eden Osmangazi Belediye Başkanımızın misafiri olduk. Yaşadığımız şehri tanıma bakımından çok güzel bir davet oldu. Osmangazi Meydanı ile ilgili bilgileri dinleyince iftihar ettik. Bizim görevimiz dua etmek. Bizler başka türlü katkı sağlayamayız. İnşallah, bittiği zaman Bursa’nın, Bursalının imajını değiştiren bir proje olacağını düşünüyorum. Rabbim ülkemize bu güzellikleri yaşatan yöneticilerimizi her daim muvaffak eylesin” diye konuştu.

Ziyarete katılan Osmangazi İlçe Müftüsü Mehmet Uzun, Yıldırım İlçe Müftüsü İbrahim Halil Demir, Nilüfer İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk, Ulucami İmam Hatibi Tahsin Karanfil, Orhan Camii İmam Hatibi Orhan Demiraslan ve Muradiye Camii İmam Hatibi Lütfi Taşçı ise meydanın Bursa’nın çok önemli bir ihtiyacını karşılayacağını belirterek, “Sunumun ardından inşaatı da görünce çok mutlu olduk. Başkanımızın, böylesine kıymetli bir yerde, rantı elinin tersiyle bir kenara itip halkın faydalanacağı böyle güzel bir meydan kazdırıyor olması, vatandaş olarak bizleri ayrıca sevindirdi. Başkanımızın şahsında bütün çalışma arkadaşlarına muvaffakiyetler diliyoruz” ifadelerini kullandılar.

Ziyarette Orhan Camii İmam Hatibi Orhan Demiraslan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, Bursa İl Müftüsü İzani Turan, projenin Bursa’ya hayırlar getirmesi için dua etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?