Bozbey; “Ulaşıma Yapılan Rekor Zam Bursalılara Yapılan En Büyük Haksızlık!”

Bozbey; “Ulaşıma Yapılan Rekor Zam Bursalılara Yapılan En Büyük Haksızlık!”

Bursa’da toplu ulaşıma zam geldi. Bugün itibari ile yeni zamlar uygulanmaya başlandı. CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Nilüfer Belediyesi eski Başkanı Mustafa Bozbey, bu zammı “Büyükşehir Belediyesi Bursalılara sahip çıkmadı” diye yorumladı.

Bozbey’den ulaşım zammı yorumu: “Bursalılara sahip çıkmadı”

 Bursa’da toplu ulaşıma zam geldi. Yeni tarife bugün itibari ile uygulamaya girdi.

Zamlı tarifeye göre metro tam biniş 3,50 TL, indirimli 3.00 TL oldu.

Yeni zam ile otobüs uzun hat 4,40 TL, kısa hat ise 3,90 TL olarak düzenlendi.

Aylık tam abonman ise yüzde 15 artışla 230 TL olarak belirlendi.

Öğrenci abonman fiyatı ise 90 TL olarak sabit tutuldu.

“ULAŞIMA YAPILAN ZAMLAR GERİ ÇEKİLSİN”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Nilüfer Belediyesi eski Başkanı Mustafa Bozbey ise bu zammı Büyükşehir Belediyesi Bursalılara sahip çıkmadı” diye yorumladı.

enBursa.com’a açıklama yapan Bozbey, şunları kaydetti:

“Aslında zam değil bu Bursa’da ulaşım zaten pahalı. Onun için bence zamdan ziyade Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımı bir hak olarak görüp, bu hakkı Bursalılara teslim etmesi lazım. Tamamen ucuzlatması lazım. En pahalı ulaşım Bursa’da. Bursa’da vatandaşına yapılan bu haksızlığın bir an önce çekmesi lazım.”

“BU ZAM NEREDEN ÇIKTI?”

Pandemi döneminde olduğumuzu ve vatandaşın gelirlerinin epey düştüğünü vurgulayan Bozbey, konuşmasına şöyle devam etti:

“Şimdi hem pandemi dönemindeyiz. İnsanlar zaten bireysel araçlarını tercih ediyor. Zorunlu olarak onu görüyoruz. Toplu taşımaya teşvik edilmesine rağmen bu zammın yapılması vatandaşı kendi araçlarını kullanmaya itiyor. En önemlisi pandemi döneminde insanların gelirleri düştü ve gelir kayıpları var. Ancak giderleri artıyor. Her geçen gün artıyor. Enflasyon, hayat pahalılığı artıyor. Buna karşılıkta birde ulaşımı arttırmak Büyükşehir Belediyesi’nin yapmaması gereken bir şeydi bu zam. Bu zam nereden çıktı diye sormak lazım.”

“EN PAHALI ULAŞIMI KULLANAN ŞEHİRLERDEN BİR TANESİ BURSA”

Diğer illere kıyasla Bursa’nın hemen hemen en pahalı ulaşımı kullandığına söyleyen Bozbey, “Halk otobüslerine ve minibüslere destek olması lazım.” dedi.

Bozbey, konuşmasına şöyle devam etti:

“Diğer illere baktığımızda hemen hemen en pahalı ulaşımı kullanan şehir Bursa’dır. Bursalılar ulaşımda çok fazla para ödüyorlar. Bunu diğer büyük şehirleri kıyaslayarak söylüyorum. Pandemi döneminde destek olması lazımdı. Ulaşım fiyatlarını düşürmesi lazımdı. Ulaşım fiyatlarını düşürün demek minibüsçünün yada özel halk otobüslerinin gelirlerini zayıflatın. Onlara destek olmak lazımdı. Doğrusu budur özel halk otobüslerine ve minibüslere destek olması lazım. Tam tersi ulaşıma zam yaparak hem vatandaşa yük ilave etmiş oldu. Aynı zamanda da gerçekten insanların bu zor zamanlarında Büyükşehir Belediyesi’nin Bursalılara sahip çıkmadığını görüyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?