İLKSAN SEÇİMLERİ ve MALUM-SEN’İN ALGI OYUNLARI

İLKSAN SEÇİMLERİ ve MALUM-SEN’İN ALGI OYUNLARI

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 nolu Şube başkanı Fatih Gümüş İLKSAN Seçimlerinin salgın nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmesine tepki gösteren Eğitim-Bir-Sen yöneticilerini eleştirerek ”-Salgın dolayısıyla seçimin ertelenmesini sandık kaçırmak olarak gören arkadaşlar neden 2016 yılında sandıktan kaçtılar? Neden aday olamadılar?” dedi.

GÜMÜŞ Açıklamasına şu ifadelere yer verdi:

Değerli Eğitim Çalışanları,

İlksan seçimleri İçişleri Bakanlığı genelgesi ile “Salgınla Mücadele” kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’nca ertelenmiştir. Yani İlksan yönetim kurulunun seçimi erteleme yetkisi yoktur.

Hal böyle iken daha son seçimde aday çıkartamayarak sandıktan kaçanlar İlksan yönetiminin ve bizlerin ertelemeye sevindiğini iddia ederek algı oyunları sahnelemeye çalışmaktadır.Keşke seçimler yapılabilseydi de sandık size gereken cevabı verseydi. Tıpkı son bir haftadır seçim nedeniyle girdiğiniz öğretmen odalarında olduğu gibi…

Malum yapının alanı daha fazla kirletmesine müsaade etmemek adına bu açıklamayı yapmak zorunda kaldığımızı belirterek şu sorulara cevap arıyoruz:

-Salgın dolayısıyla seçimin ertelenmesini sandık kaçırmak olarak gören arkadaşlar neden 2016 yılında sandıktan kaçtılar? Neden aday olamadılar?

-Daha düne kadar onlar “bağımsız” aday diyip bastırdıkları afişlere sendika logosunu bas(a)mayanlar bugün ne oldu da adaylar adına konuşmaya başladı? Kendinizi mi çok zeki olarak görüyorsunuz yoksa eğitim çalışanlarının algısına mı hakaret ediyorsunuz?

-Öğretmen odalarında 3.5’ lar sorulduğunda topu bakanlıklara (yönetenlere) atarken iyiydi de o bakanlıklar şimdi mi kötü oldu?

– Madem sandık sizin için çok önemli YETKİLİ SENDİKA SANDIKTA BELİRLENSİN! Ne dersiniz? Hodri meydan!

Seçim ne zaman olursa olsun Türk Eğitim-Sen olarak bizler alanda olmaya ve eğitim çalışanlarına doğruları anlatmaya devam edeceğiz. İlksan da emin ellerde olmaya devam edecektir!

Kamuoyuna saygılarımızla…

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?