İYİ Bir Gençlik Yetişsin Diye Son Nefesimize Kadar Mücadele Edeceğiz…

İYİ Bir Gençlik Yetişsin Diye Son Nefesimize Kadar Mücadele Edeceğiz…

“Bursa’nın kendi özelinde büyük sorunları var. Bunları sıralayın derseniz 1-ulaştırmayan trafik, 2-çarpık kentleşme diye başlar büyüklerimiz. Ama ben eğitilmemiş çocukların uyuşturucu müptelalığına dikkat çekerim, Bursa’nın en önemli sorunları arasında 1’ci sıraya…” sözler İYİ bir gence ait. İYİ Parti Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Uğur Can Altınsoy ile çağın vebası uyuşturucu başta olmak üzere Nisan ayı içinde gireceğimiz Ramazan ayı faaliyetlerini görüştük…

İYİ Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Altınsoy; “3 milyonu geçen nüfusu, önümüzdeki 5 yılda 3 milyon 600 binlere dayanacak olan Bursa’da çok İYİ teşkilatlanmış olan Gençlik Kolları başkanlığına İl Başkanımız sayın Selçuk Türkoğlu, Ankara’daki sesimiz-nefesimiz hocamız sayın Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ve Ahmet Erozan, liderimiz-ablamız sayın Meral Akşener hanımefendinin tensipleri ile göreve nail olduk. Siyasetin en önemli parçası olan İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na oturduğumuz ilk andan itibaren “Nasıl Bir Bursa’da Gençlere İYİ Bir İnsan Olabiliriz? Sorunlara nasıl İYİ reçete olabiliriz?” Sorularını kendimize sorarak, yönetimimizle birlikte çıkardığımız yol haritasını önümüze koyduk. Önümüzdeki 6 ay içinde pandemi tedbirleri çerçevesinde ana kademede 12/13 sosyal yaralarımızı birlikte sarabileceğimiz faaliyetimiz olacak. İlçe Gençlik Kolları Başkanlıklarımız ile uyumlu çalışmalarımız ile 1 milyondan fazla hemşehrimize ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi.

“Uyuşturucuya Değil, Hayata Tutun!”

Altınsoy; “Ülkenin kangreni olan uyuşturucu bağımlılığını ilgili kurumlar ile yapacağımız diyaloglar, siyasi partilerimizin Gençlik Kolları ile yapacağımız ikili görüşmeler neticesinde başlatacağımız “İYİ’lik Seninle Olsun, Uyuşturucuya Değil, Hayata Tutun!” kampanyası ile kamuoyunu başlattığımız çalışmalara desteğe çağırarak, inşallah hep birlikte gönül gönüle gençlerin bu bağımlılıktan kurtulmalarını sağlayacağız. Uyuşturucu tacirlerinin Bursa’da kurdukları yuvaları tek tek onların başlarına yıkacağız!” dedi.

“Gençler KYK Borçları Altında Ezilmemeli”

Altınsoy; “Memleketin okumuş nüfusu oldukça fazla. 4 milyondan fazla üniversite mezunu kendi mezun olduğu iş kolunda iş bulamıyor. Devlet kademelerinde ise gençlere iş vermek yerine birden fazla göreve tayin ettikleri memur, işçi yada sözleşmeli personele birden fazla katmerli maaş bağlamak sureti ile kayrıldıklarını duyuyor, görüyoruz. Bu gençler arasında okuyabilmek için Kredi Yurtlar Kurumu’ndan 4 yıl boyunca kredi alarak okuyan 26 ila 32 bin lira arasında para çekenler var. Mezun olunca da bu gençlere 45 bin civarında bir borç yükü biniyor. İş bulamayan gençler ise bu durumda belli bir zaman sonra icralık oluyor. İcranın vicdanı altında kalan sayıları Türkiye genelinde 900 bini geçen Bursa’da da 30-35 bini bulan bu gençlerimizin çaresizliğini görüpte üzülmemek mümkün mü? Pandemi süresince devletimiz onlarca kalemdeki borcun faizlerini sildi, ana paralarına 3-4 yıla yayan taksitlenmeye gitti. KHK’li gençlerin devlet üzerindeki yükü 5,5 milyar dolayında. Bunun için istenirse bir çözüm bulunabilir, TBMM ve ilgili kurumlar faizi sıfırlayabilir, taksit miktarını 48-60 aya çekebilir. Devlet şevkatlidir ve her vatandaşına eşit davranmalıdır.” dedi.

“Gençler Devlet Meselelerine Yoğunlaşmalı”

Okuyan gençliğin önemine dikkat çeken Altınsoy; “Gençlerimizin; devlet meseleleri ile biraz daha ilgilenmesini istiyoruz. Hayat şartlarının girdabında boğulmalarını değil, “ben bugün devletim için ne yapabilirim?” sorularının cevaplarını kendi içlerinde aramalarını istiyoruz. Gençler mezun olduktan sonra birçoğu iş bulamıyor kendi sektöründe, mecburiyetin getirdiği ortamda da gidiyor bir firmada asgari ücretle çalışıyor. İş bulamayacağını anlayan, cebinde birkaç kuruşu olan da gidiyor esnaf oluyor. Biz gençlerin girdiği bu sosyolojik durumdan çıkarak biraz devlet işleyişine vakit ayırmalarını, nasıl bir devlet ile sosyal sorunlara çare üretebileceklerini düşünmelerini istiyoruz. Siyaset bir amaçtır. İYİ Parti Türkiye Cumhuriyet’inin bekasını baki kılmak için vardır. Tüm çalışmalarımızı biz bu istikamette yapıyoruz. Var olsun İYİ Gençlik.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?